Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Skyland

Bibliográfia - Skyland

Batta Róbert (Suta) és Szűcs László (Szücsi) 1997 decemberében döntött úgy, hogy megalapítja Skayland nevű együttesét.

A miskolci származású két fiatal a progresszív techno világában kezdett el tevékenykedni. A munkálatok olyannyira nagyléptékben haladtak, hogy 1998 szeptemberében már meg is jelenhetett a csapat első debütáló "Ég veled" című nagylemeze.

Az albumról kimásolt első dal a kereskedelmi rádiók egyik legjátszottabb száma lett "Érezd a ritmust" címmel.

tovább »A csapat életének felgyorsulását bizonyítja az is, hogy 1999 elején már a második nagylemezük is a piacra került "Bomba Beat" címmel. Hasonlóan az előző koronghoz itt is maradtak a tempós, lüktető dallamvilágú számok. A könnyű house-tól egészen a kemény bigbeat hangzásig minden megtalálható a produkció repertoárján.

Az új lemezhez szorosan kapcsolódva került a köztudatba a srácok legújabb "Keresem az utat…" című dala, amelyhez klip is készült. A video története utal a szám címére. A főhős egy időalagúton keresztül érkezik a Földre. A hosszú, kalandos út során nagyon sok veszéllyel kell szembenéznie addig, ameddig meg nem találja a helyes utat.

2000. december - A Skyland formációból kilépett Szűcs László, aki karrierjét inkább a vendéglátóiparban folytatta. A változás ellenére az együttes nem szűnt meg, hanem azt Suta két táncos lánnyal a háttérben szólóban vitte tovább.

2001. eleje - Megjelent a Skyland két új videoklipje "Kapd el az ütemet" és "Fenn a kéz" címmel. A dalhoz készült összevont kislemez kereskedelmi forgalomban nem jelent meg.

2001. április - Suta elkezdett dolgozni a következő nagylemez anyagán, amely a tervek szerint május végén már az új kiadónál a Warner Musicnál lát napvilágot. Előfutárként elkészült az új videoklip "Kelj fel" címmel.

« bezár