Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Unique

Bibliográfia - Unique

Az együttes 1995-ben egy esős őszi estén alakult, amikor Kovacsics Ádám (zeneszerző) és Ferbár Zsolt (szövegíró) a zenéről beszélgettek. Akkorra már mindketten segédkeztek más zenekaroknak, de egyre inkább körvonalazódott az az elképzelésük, hogy saját együttest alapítanak.
A zenekar hangja, Völgyesi Gabriella 1997 elején csatlakozott a csapathoz.

Völgyesi Gabriella (1977.01.23)
@ Kiskorától énekel, zongorázik, kezdve az édesapjával való karácsonyi közös fellépésektől (művelődési házakban), egészen az együttessel való fellépésekig.

tovább »


@ 1992-ben táncdal-ének kategóriában megnyerte a "Tinisztár kerestetik" című országos versenyt, amelynek középdöntője a Budapest Sportcsarnokban, döntője a Petőfi Csarnokban volt, s amelyeket a TV is közvetített.
@ Zenekari tagsága mellett negyedéves hallgatója az ELTE Állam- és Jogtudományi karának.

Ferbár Zsolt (1975.03.23)
@ Az ő feladatköre az együttesben a szövegírás, analóg hangok, effektek programozása. Emellett jelenleg számítástechnikai programozóként dolgozik, és főiskolai tanulmányait folytatja.
@ Zenei ízlése az elektronikus irányzat rendkívül széles palettáján mozog: a kísérleti elektronikus bandáktól egészen a modern tánczenék legtöbb ágáig.

Kovacsics Ádám (1975.08.17)
@ A zeneszerzés mellett a hangszerelés cseppet sem könnyű munkája is rá hárul a csapatban.
@ Zeneiskolában jazzgitár szakra járt, zongorázni pedig autodidakta módon tanult. Amellett, hogy Informatikai főiskolára jár, reklámfilmekhez is szerez zenét.

UNIQUE
Bemutatkozó maxijuk, a Végtelen álom, 2001. januárjában jelent meg.
Első videoklipjüket - amely szintén ebből dalból készült - Herczeg Attila rendezte.
A klipben a dalszöveg nárcisztikus, önimádó értelmezésben jelenik meg.


Egyéb érdekességek
1. A kislemez érdekessége, hogy az egyik remixet Slam Jr. készítette.
2. Gabriella és Zsolt ismeretsége az utcán köttetett: Zsolt rossz hangulatban, hazafelé sétálva, megkérdezte az akkor még vadidegen leányzót, hogy „van-e kedve beszélgetni ?", amelyből egy felszabadult, többórás beszélgetés kerekedett, és nagyon sok közös vonás - többek közt a zene iránti szeretet - került felszínre.
3. Az együttes kb. egy évvel ezelőtt demo CD-t juttatott el a Warner Music Hungary lemezkiadó részére, amelyen megtalálható volt a mostani bemutatkozó daluk is. A kiadó alig egy hét múlva leszerződtette a csapatot, akik mindenféle ajánlás, kapcsolatok, ismeretség nélkül jutottak el eddig.
A rádiós játszási listákon sikeresen szereplő és igen népszerű "Végtelen álom" című bemutatkozó dal (és maxi) után a várva várt debütáló nagylemez Úttalan utakon címmel 2001. április végén jelent meg.
2001 őszén az Animal Cannibals felkéri a csapat énekesnőjét, Gabit, hogy énekeljen legújabb, Mindenki azt akarja című dalukban. A nóta a 2002 januárjában bemutatásra kerülő Csajok a csúcson című film betétdala, melyhez egy videoklipet is készítettek.
2001 november 24-én Gabi fellép a Petőfi Csarnokban tartandó Queen emlékkoncerten.
Az együttes harmadik kislemeze várhatóan 2002 elején jelenik majd meg, Csillagtenger címmel, melyhez egy klipet is forgatnak.

« bezár

Diszkográfia - Unique

Úttalan utakon (2001)
Mozaik (2003)

Unique cikkek