Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Tokio Hotel

Bibliográfia - Tokio Hotel

Újabb tinédzser pop-rockszenzáció előtt áll Európa: a Tokio Hotel nevezetű, négytagú, német formáció alig adta ki első kislemezét, a kontinens tinilánykái máris a lábaik előtt hevertek.

A négy magdeburgi srác középiskolás korában játszott el a gondolattal először, hogy együttest alapítson. A banda ikrei, Bill és Tom Kaulitz kilencéves koruk óta voltak jelen a szakmában. Egyik fellépésük alkalmával találkoztak Georg Moritzcal és Gustav Klausszal: a megalakulásnak tehát már semmi sem állt az útjában. A banda akkoriban még Devilish névre hallgatott. A névváltoztatás után, 2004-ben egy hamburgi stúdióban aztán megszületett a fiúk első albuma, a „Schrei”.

tovább »


Első kislemezük 2005 nyarán jelent meg, „Durch den Monsun” címmel, mely hamar listavezető pozícióba tornázta fel magát. Ezt az album címadó dala, a „Schrei” követte, és azóta a sikerük töretlen.

A szakma eredetiségüket, egyedi hangzásvilágukat, és nem utolsó sorban megjelenésüket dicséri, holott a külsejükkel kapcsolatos kérdések eléggé megosztották a jártasabb rajongókat. Míg Európában a heavy metal bandák hanyatlásával az ilyen erős smink és frizuradivat meglehetősen a háttérbe szorult, addig a Távol-Keleten egész kultusz bújik meg az ún. „vizuális rock” zenei kategória mögött. Japánban a ’80-as évektől találkozhatunk a Tokio Hotelhez hasonló látvány- és hangzásvilágú együttesekkel, akik a „nyugati” értékrendszer szerint sokkoló külsővel bírnak, nem sajnálva sminket, hajfestéket, vagy testékszereket.
Figyelembe véve, hogy a Tokio Hotel tagjainak minden vágya, hogy Japánba is eljussanak, és ott is felléphessenek, a névválasztás és a stylistjuk inspirációja talán nem is véletlen.
Mindenesetre érdemes figyelemmel kísérni a négy ifjú karrierjét, vajon megmaradnak-e ezen a vonalon.

« bezár

Diszkográfia - Tokio Hotel

2005. Schrei

Tokio Hotel elérhetőségei