Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Will Young

Bibliográfia - Will Young

Évekkel ezelőtt Will Young közönsége az Exeter csöndes parkolójában néhány autó volt, akik előtt a 23 éves tanuló előadhatta kedvenc dalait.

Ez egy olyan oldala volt a fiatalúrnak, melyet azelőtt soha senki más nem ismert - sem a barátai, sem a tanulótársai, még a családja sem. Willt látták már énekelni színpadon az iskolái és az egyetem előtt is, de soha eddig egy parkolóban.

\"Nem volt lehetőségem még közönség előtt elénekelni azokat a számokat, melyeket igazán szeretek. Állandóan magamba fojtottam a hangot amikor lehetőségem nyílt volna társaságban megmutatni, hogy mit tudok, egészen a Pop Idol című műsorig, ahol elénekeltem a \"Light My Fire\" című felvételt\" - mondja.

tovább »



A Pop Idol zsűrijének tagjai meghökkentek, amikor közelebb kerültek Willhez. Senki nem emlékezett korábbi előadásaira a sorozat folyamán. Amikor elénekelte a \"Don\'t Blame It On The Boogie\"-t, a tánclépéseire volt például kiakadva. \"Nagyon ostobán csináltam\" - mondja. \"De arra jók voltak, hogy alábecsülhető legyek.\"

A \"Light My Fire\" eléneklése után azonban már nem volt mit alábecsülni a fiatalemberen. Attól a pillanattól kezdve teljesen világos volt, micsoda csodálatos hangja van. Egyedülálló a minősége, s aki meghallja, az többet nem felejti el. \"Mindig van egy kicsi a személyiségedből abban, amit énekelsz\" - állítja Waterman. Nicki Chapman a következőkkel egészíti ki még ezt: \"Minden számot el tudsz énekelni minden korosztály számára.\"

Mielőtt a kamerák felfedezték volna maguknak Willt, ő egy egészen hétköznapi egyetemista volt. Koszos ruhákban járt, állandóan ideges volt a hiteltúllépései miatt és egy londoni bárban dolgozott.

Diplomát szerzett politika szakon az Exeter Egyetemen, de arról álmodozott, hogy valaha énekes lesz. \"Tisztában voltam azzal, hogy énekelni szeretnék, de tudtam azt is, hogy egy diploma jót tesz intellektuális szempontból. Ez azt jelenti, hogy lesznek lehetőségeim\" - meséli.

Amikor jelentkezett a Pop Idol című műsorba, akkor éppen egy hároméves musical kurzus kellős közepén tartott a Chiswick-i művészeti iskolában, Dél-Londonban. \"Az egyetemen beleszerettem a művészkedésbe. Számtalan show-ban szerepeltem és egy kicsit modellkedtem is. Nem voltam olyan jó, mint amennyire gondoltam, egy kicsit kényelmetlenül éreztem magam és nem tudtam magamévá tenni az egésznek az értelmét\" - mondja nevetve.

\"Biztos voltam benne, hogy énekelni akarok, ezért döntöttem úgy, hogy részt veszek ezen a művészeti kurzuson, mely önbizalmat adott. Bár csak egy ideig csináltam, de már ez sokat hatott.\"





Will relatív hamar megismerkedett a TV-s szerepléssel. Megnyerte az ITV This Morning című műsorában meghirdetett versenyt, s egy fiúcsapatnak lett a tagja. Simon Cowell a zsűri egyik bírája volt, de nem emlékezett Willre, amikor újból találkoztak a Pop Idolban. \"Egyébként nem lett semmi az egészből, a csapat nem jött létre\" - mondja Will.

A Pop Idol volt az, mely Willből a legjobbat hozta ki, hétről hétre fejlődött. A nézők is láthatták, hogy ő több egy lélekből jövő hang tulajdonosánál. Éles elméje van, megnyerő a mosolya és természetes a sármja, melyről az egyetemi barátai azt mondták: ez már zavaróan populáris.

Családja, mely Hungerfordban él, el volt ragadtatva a fellépéseitől. \"Valódi meglepetés volt. Will soha nem mondta nekünk, hogy jelentkezett a Pop Idolra\" - mondja az ikertestvére Rupert. Háziasszony édesanyja, Annabel akkor látta élőben először a fiát, amikor az bekerült a 10 legjobb kiválasztott közé.

\"Soha nem hittem volna, hogy esélyem van a győzelemre\" - állítja Will. \"Ez az egész valahogy olyan volt, hogy megkapod a lehetőséget, aztán meglátjuk mi lesz. Nagyon boldog voltam, amikor átestem az egészen, s végleg felfogtam, hogy az éneklés az, amit valójában csinálni szeretnék. A Pop Idol végén már tudtam, hogy készen állok erre.\"

\"Soha nem akartam egy pop ikon vagy egy popsztár lenni, mert ez olyan negatív képeket hoz elő bennem, mint a nagy fekete napszemüvegek és a morcos felügyelők, ezt valahogy nem igazán szeretném. Tudom, hogy egy kicsit bután hangzik, de én csak egy sikeres énekes szeretnék lenni, aki a kedvenc dalait énekelheti.\"

Ennek dacára a dupla A oldalas kislemeze, az \"Anything Is Possible/Evergreen\" már rengeteg példányban kelt el, Will mégsem érzi úgy, hogy kellőképpen letette az asztalra a névjegyét.

\"Pillanatnyilag még mindenki a TV műsorral van elfoglalva, de remélem, hogy anélkül is kelleni fogok nekik. Amikor megcsináltam a második kislemezt, összeraktam egy jó albumot és pozitív visszhangokat hallottam róluk, akkor hátradőlhetek majd és jól érezhetem magam\".

Tervbe vette azt is, hogy befejezi filmjének forgatókönyvét, melyen tavaly június óta dolgozik. \"Próbálkozom csinálgatni, de nem sok időm marad rá. Amikor majd lenyugszik egy kicsit a helyzet, akkor visszatérek a témára\" - mondja.

És persze dalokat is szeretne írni. \"Ezt mindig és mostanában is akartam. Írtam például egyet Cathy Dennis-szel, ami igazi privilégium volt a számomra. Ő és Bert Bacharach dolgoznak nekem mostanság néhány dalomon, melynek nagyon örülök. Pillanatnyilag szuperul haladnak a dolgok, s minden másodpercét élvezem.\"

« bezár

Diszkográfia - Will Young

Friday\'s Child
From now on
Keep on CD