Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Paris Hilton

Bibliográfia - Paris Hilton

Paris Whitney Hilton (New York, 1981. február 17.) egyesült államokbeli híresség.
Hírnevére a The Simple Life című valóságshow-val tett szert, s szintén ismert a 2003-ban az internetre felkerült 1 Night in Paris című szexvideóról. Sokhelyütt feltűnt azóta, s 2006 augusztusában Paris című albumával megjelent a popzenében is.

Családi háttér

Paris a család legidősebb gyermeke. Apja Richard Hilton, anyja pedig Kathy Richards. Húga, Nicky Hilton nevét apai nagybácsikájáról, II. Conrad Nicholson Hiltonról kapta. Öccse II. Barron Hilton és III. Conrad Hilton. Barron apai nagyapja nevét kapta, Conrad pedig dédapjáról, I. Conrad Nicholson Hiltonról lett elnevezve.

tovább »



Anyai ágon Paris az 1970-es évek két gyermekcsillagának, Kim és Kyle Richardsnak az unokahúga, akik feltűntek A Boszorkány-hegy című filmben, és számos televíziós sorozatban szerepeltek, mint például a nálunk is népszerű A farm, ahol élünkben és a Vészhelyzetben. Házassága révén rokonságban áll Gábor Zsa Zsával (a színésznőt Paris dédapja, Conrad Hilton vette el), és rokoni szálak fűzik Elizabeth Taylorhoz is, akinek első férje Paris nagybácsija, ifj. Conrad Nicholson Hilton volt.

Apai nagyapja, Barron Hilton a család nevét viselő szállodalánc elnöke. Dédszülei – Conrad Hilton és első felesége, Mary Barron – voltak a vállalkozás megalapítói. Mikor dédapja 1979-ben meghalt, végrendeletében semmit sem hagyott hátra leszármazottainak. Nagyapja ezt megtámadta, és 1988-ban végül számára kedvező döntés született. Paris örökségének becsült értéke 30 és 50 millió dollár körül lehet.

Gyerekkorában sokszor költözött. Élt a Waldorf-Astoria Hotelben, Manhattanben, Beverly Hillsben, és New York állam Hamptons nevű tengerparti területén. Ma szülei tulajdonában áll egy 30,5 millió dollárt érő kastély Bel Airben, egy 12,3 millió dollár értékű birtok Hamptonsban és egy 10 millió dollárt érő ház Hollywood Hillsben, ahol Paris és húga él, kívül a reflektorfényen. Középiskoláit a kaliforniai Rancho Mirage-ban lévő a Marywood-Palm Valley Schoolban és a New York-i Dwight Schoolban végezte, de az iskolát még tanulmányai befejezése előtt otthagyta.[3] Néhány hónappal később letette a középiskolai szintű tudását igazoló „GED” vizsgát, főiskolára azonban nem járt.

« bezár

Paris Hilton cikkek