Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

The Moog

Bibliográfia - The Moog

The Moog történelem

A zenekar 2004 elején alakult, magját egy gimnáziumi formáció képezi a mai napig. A The Moog (illetve akkoriban még Moog) a 2004-es No Future fesztivál keretében adta els komolyabb koncertjét, melyet a szervez Wan2 magazin is figyelemmel kísért. Ennek köszönheten az együttes rövidesen szerepelt a magazin hasábjain és a jól sikerült koncertet követen készült interjút a Magyar Televízió is leadta az M2-n.

A fesztivált követen a zenekar egyre több meghívást kapott, Budapesten szinte minden fontosabb helyszínen fellépett, gyakran külföldi zenekarokkal. A The Moog többek között játszott együtt a spanyol Tokyo Sex Destructionnel, az amerikai Stop It-tel és New Idea Society-vel, a máltai Beangrowersszel, valamint francia, lengyel, szlovák és osztrák zenekarokkal is. Jónéhány külföldi fellépést is sikerült összehozni 2004 és 2005 során, így Krakkóban, Bécsben és Pozsonyban is nagy sikerrel lépett fel a zenekar.

tovább »A német Visions magazin is beszámolt a The Moog-ról és természetesen a hazai szaksajtó, így a Wan2 és a Zenész magazin is foglalkozott a fiatal zenekarral. 2005 szén a kisebb budapesti rádiók mellett a The Moog ismét meghívást kapott a Magyar Televízióba, ahol a Kultúrház cím msorban élben is bemutatkoztak. 2005 októberében többszáz jelentkez közül a The Moog bejutott az ABC elnevezés osztrák-magyar tehetségkutató tízes döntjébe. Ekkortájt készült el a zenekar els, 3 számot tartalmazó anyaga is, a Clambake EP, amely Elvis Presley egyetlen megbukott filmjétl kölcsönözte címét.

A 2006-os esztend jó része is a koncertezéssel telt, a tucatnyi fvárosi fellépés mellett a The Moog eljutott néhány fontosabb vidéki nagyvárosba is. Nyáron természetesen felléptek a Sziget fesztiválon és nekiláttak els nagylemezük felvételeinek is. Az anyag, melyet Budapesten rögzített a zenekar már egy új, amerikai kapcsolat gyümölcse, hiszen a The Moog 2006 májusában lemezszerzdést kapott a MuSick Records nev los angelesi cégtl. A 10 számos nagylemez keverési munkálatait – szintén amerikai kiadójuknak köszönheten - Seattleben végezte a legendás Jack Endino, aki korábban a Therapy, a Soundgarden vagy Bruce Dickinson lemezein is dolgozott, ám komoly hírnévre elssorban az 1989-es els Nirvana albummal tett szert. Az Electro Kitty stúdió sokat látott falai között a zenekar két tagja is részt vett a dalok végs formába öntésében. Az album masztering munkálatai is Amerikában készültek, a los angelesi DigiPrep stúdióban.

A MuSick Records, amely eddig több, mint 25 albumot jelentetett már meg, 2007 áprilisában tervezi Amerikában piacra dobni a The Moog albumát, melyet természetesen itthon és Európában is megjelentet majd a zenekar.

A fiatal együttes február végén indul els, hat hetes amerikai turnéjára, mely összesen körülbelül 30 koncertet foglal magában. Március közepén érkezik majd a koncertsorozat a texasi Austin városába, ahol minden évben megrendezik a South By South West elnevezés 4 napos rendezvénysorozatot, amelyen összesen több, mint ezer zenekar lép színpadra. A The Moog az els magyar együttes, akik felléphetnek majd ezen az igen fontos szakmai fesztiválon, melyre húszezernél is több zenekar közül kerültek kiválasztásra.

A hazai közönség már a Radio Café-n hallhatja a nemsokára klippel is megtámogatott els kislemezt, az I Like You-t. Áprilisban az amerikai turnét követen természetesen itthon is bemutatja majd a zenekar élben az egész nagylemez anyagát. A The Moog a nyári fesztiválokon is jelen lesz, valamint egy rövid európai turné szervezése is megkezddött.

forrás:www.moog.hu

« bezár

The Moog cikkek