Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lily Allen

Bibliográfia - Lily Allen

Lily Rose Beatrice Allen (1985. május 2. – ) Angliából származó British Awardsra jelölt pop énekesnő. Zenéit az EMI, a Regal és a Parlophone adta ki. Leghíresebb dalai a Smile és az LDN. Szülei Keith Allen színész, humorista és Alison Owen filmproducer. Smile című dala 2006 júliusában első helyet ért el a UK TOP 40 listáján.

Fiatalkora
Lily Allen Hammersmmithben, Londonban született. Van egy nővére, Sarah, egy öccse, Alfie Owen-Allen és számos féltestvére, közülük a legfiatalabb húga, Teddie. Lily anyjával élt már Leixlipben, Kildare megyében, Írországban. Itt járt a Scoil Bhride nevű általános iskolába, és manapság is gyakran visszajár ide, tartja a kapcsolatot régi barátaival. Élete során 13 alkalommal váltott iskolát, jónéhányszor azért, mert kirúgták.

tovább »



Pénzügyileg Allen különösen jó neveltetésben részesült. Tanulmányait a Hill House magániskolában, majd az ország egyik legdrágább iskoláján, a Bedalesben folytatta. Mindenesetre ez nagyon elüt attól az életstílustól, amit régebben, anyja híressé válása előtt űztek.

Egyik ibizai nyaralásuk alkalmával felfigyelt rá egy zenei ügynök, az Audio Bullys volt menedzsere, George Lamb, aki bevezette a zeneipar világába.


Rgeal Records & MySpace
Első szerződését 2002-ben a Warner Musickal írta alá. Ez egy rövid életű megállapodás lett. A szerződés megkötésekor még nem volt önálló zeneszáma. 2005 végén Allen aláítra következő szerződését a Regal Recordsszal, ami a Parlophone/EMI része volt. Annak ellenére, hogy őt egy lemezgyárosnak nézték, frissen megírt és elénekelt zeneszámait felrakta az interneten található közösségi portálokra. Itt az egyre nagyobb számú látogatóközönséget mindig naprakész hírek fogadták az énekes életével kapcsolatban. Egyre több és több ember ismerte meg stílusát, mivel számait e-mailben küldték egymásnak egyetemen és irodákon belül. Idővel bekerült a brit az Egyesült Királyság zenei űjságaiba (NME), internetes zenei oldalakra (musicOMH.com) és blogokba a Popjustice oldalain. Ezek a médiumok mind pozitiv kritikával illették őt és demófelvételeit is. Az első albumának előre bejelentett megjelenési időpontjának közeledtével interjút közölt vele a The Observer és a demóban már megjelent az LDN-t DJ Jo Whiley elkezdte játszani a BBC Radio One adóján. A nagy népszerűségnek köszönhetően a CD kiadását későbbre halasztották, és előtte limitált mennyiségben kiadták kislemezen az LDN-t. Allen első kislemeze 2006. április 24-én jelent meg. A lemez másik oldalán a Knock Em Out volt hallható. A Nothing Hilli Művészeti Klubban, Londonban május elején minden héten csütörtökön


Alright, Still
Lily első albuma, az Alright, Still nagylemezes kiadásban, limitált példényszámban jelent meg 2006. július 3-án. A teljes CD-változat 2006. július 17-én látott napvilágot az Egyesült Királyságban és Európa legnagyobb részén. A lemez 11 dalt tartalmazott, aminek nagy része már elérhető volt a MySpace-nél személyes honlapján. Ezek közül egyik, az Alfie című, öccséről szól.

« bezár

Diszkográfia - Lily Allen

Alright, Still 2006

Lily Allen cikkek