Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Fifty-Fifty

Bibliográfia - Fifty-Fifty

Tagok: Tóth Ferenc Gábor (Fecó) - ének
Andor István - gitár, ének

Két új arc - Fecó és István - a magyar könnyűzenei élet palettáján.
A dallamos popzenét (dance) játszó Fifty-Fifty együttes 2000. áprilisában alakult.
Zene- és szövegvilágukat tekintve a pozitív életérzés, a fiatalos lendület jellemzi dalaikat, amelyek témája így nem is lehet más, mint a buli és a szerelem.
Lényeges momentum, hogy nem producerek által “alkotott”, szakmailag képzetlen zenekarról van szó: mindkét tag ízig-vérig muzsikus.

tovább »


Fecót az elmúlt években számos zenés darabban és egyéb színházi produkciókban láthatta a közönség (Te és én - zenés színdarab; Nekünk Mohács kell… - rockopera; Örökség - rockoratórium…).
Színházi munkái mellett több évig “vendéglátós” zenészként játszott az éjszakai szórakozóhelyek közönségének.
István a zenekar énekes-gitáros-zeneszerzője, hat éves korától 15 éven át folytatott komolyzenei tanulmányokat (zeneiskola-zongoraszak, jazzgitár). 1999. nyarán a népszerű rockzenekar - a Lord együttes - session gitárosaként láthatta a közönség.
Mindezek mellett a zenekar megalakulásáig különböző zenekarokkal turnézott országszerte.
A Fifty-Fifty 2000. júliusában lépett a nagyközönség elé: hamarosan megjelenő debütáló albumuk előfutáraként ekkor jelent meg az első maxi single, Tűz van a szívemben címmel.
A dal sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Dancemix.hu című válogatáslemez készítői, DJ Spigiboy és Pietro első hallásra annyira beleszerettek a slágergyanús nótába, hogy a dal azonnal rákerült a Warner, az EMI és a BMG koprodukciójában készült - a legnagyobb magyar slágereket tartalmazó - Dancemix.hu című válogatásalbumra is.
A ”Tűz van a szívemben” című dalhoz videoklip is készült, melyet a TV csatornák különböző zenei műsoraiban már láthat a közönség.
A Fifty-Fifty debütáló albuma Szeress, míg élek címmel 2001. április elején jelent meg.
Az album elkészítésénél olyan ismert nevek segítették a fiúk munkáját, mint Erős Attila (ex-Carpe Diem), Kis Pál (hangmérnök), DJ Spigiboy…
A lemez igényes, kimunkált slágerzene, képzett zenészek előadásában.
A 11 vadonatúj dal mellett helyet kapott a lemezen a “Rég várok valakire” című régi nagy R-GO sláger feldolgozása is, amely a slágergyanús Fifty-Fifty dalok mellett ugyancsak méltán tarthat számot a közönség érdeklődésére.
Mivel igazi zenészekről van szó, a zenekar a szokásos diszkófellépéseken kívül élő turnén is szeretne bemutatkozni a nagyközönségnek.
Az albumról időközben elkészült a második kislemez, amely Álom volt címmel április második felében került a boltokba.

« bezár

Fifty-Fifty cikkek