Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Sugarbabes

Bibliográfia - Sugarbabes

A Sugababes a Brit-Awards díjnyertes angol lánytrió. Az eredeti triót 1998-ban alapította az akkor 15 éves három barátnő: Mutya Buena, Keisha Buchanan és Siobhan Donaghy. Mára már csak Keisha az egyetlen eredeti tag, de a csapat karrierje a mai napig töretlen. A bandát jelenleg Keisha, Heidi és Amelle alkotja, mivel 2001-ben Siobhan, 2005-ben pedig Mutya hagyta ott a bandát. Helyettük Heidi Range és Amelle Berrabah érkezett. A lányok 4 albumot (One touch; Angels with dirty faces; Three ; Taller in more ways), egy válogatáslemez-sorozatot, és 21, köztük számos No 1. kislemezt tudhatnak magukénak. 2007. október 8-án az ötödik stúdióalbumuk is megjelent Change címmel. 2007 december 17-én pedig a 21. kislemez, az album címadó dala a Change is kijön.

tovább »Annak ellenére, hogy a csapat sok tagcserét élt meg, számos díj és 3 platinalemez tanúskodik arról, hogy az új tag nem törte meg a csapat sikerét. Az Angels With Dirty Faces, a Three, A Taller In More Ways platinastátuszba lépett, 6 kislemezük number one lett, és 21 jelölésből 14 díjat zsebeltek be.

One touch : A kezdet
Keisha és Mutya az általános iskolában ismerkedtek meg és nagyon jó barátnők voltak. 1998-ban egy szórakozóhelyen találkoztak először Siobhan Donaghyval. Kezdetben még csak Keisha és Mutya dolgozott együtt a menedzserrel, de a menedzser úgy vélte, jobb lenne egy harmadik tag is. Ekkor jött képbe Siobhan. A Sugababes név Keisha akkori nicknevéből származik (sugar baby).

A lányok első kislemeze az Overload volt, ami az Angol Kislemezlista 6. helyéig jutott és a Birt Awards-on is jelölést is kapott a Legjobb kislemez kategóriában. A debütáló albumról ezen kívül még három Top sláger került ki \\\\\\\"New Year\\\\\\\", \\\\\\\"Run For Cover\\\\\\\" és \\\\\\\"Soul Sound\\\\\\\", amelyek már csak kisebb sikert értek el, közülük talán a \\\\\\\"Run For Cover\\\\\\\" számít még slágernek, a rajongók egyik nagy kedvence.

2001-ben a Japán promóciós turné közben Siobhan kivált az együttesből, mivel állítása szerint a divatszakmára szeretett volna váltani, ám egyes híresztelések szerint depresszióban szenvedett a csapaton belüli állandó viták miatt. Keisha és Mutya, Siobhan helyére hosszas casting után Heidi Ranget, az Atomic Kitten egyik alapítótagját választotta. Összességében a One Touch eladási példányszáma nem érte el a London Records\\\\\\\' által elvárt szintet, ezért 2001-ben a kiadó kidobta a csapatot.


Angels With Dirty Faces: Az első igazi sikerek

Angels with dirty faces – A Sugababes második, Heidi-vel készített albumaAz új tag érkezése után a lányok ismét stúdióba vonultak és elkezdték felvenni a második stúdióalbumukat. A munkálatok már nem a London Recordsnál, hanem az Island Records-nál folytatódtak. Az új album első kislemeze a \\\\\\\"Freak Like Me\\\\\\\", ami az első videó, amiben Heidi szerepelt. A videót a producer, Richard X saját lakásán forgatták. A szám rögtön az első helyren debütált az Angol Kislemezlistán.

A másodikként a \\\\\\\"Round Round\\\\\\\" került ki, ami a második első helyen végzett kislemez az Egyesült Királyságban. A dal második helyen végzett Írországban, Hollandiában és Új-Zélandon. Ausztráliában pedig ez volt az első Top 20-as dal.

Ezek után a Sugababes második stúdióalbuma, az Angels With Dirty Faces Angliában a második helyet értre el és egész Európában nagy sikert aratott. Az album eladás szempontjából háromszoros platinalemez lett Angliában és kb. milliós nagyságrenden kelt el Európában. A harmadik kislemez a \\\\\\\"Stronger\\\\\\\" és az \\\\\\\"Angels With Dirty Faces\\\\\\\" közös Top 10-es megjelenése. Utóbbi a Pindúr Pandúrok egészestés rajzfilm betétdala lett, és a videoklip is rajzfilm-szerű lett.

Negyedik kislemez a Sting Shape of my heart c. dalán alapuló \\\\\\\"Shape\\\\\\\" a Holland és Ír kislemezlista 11. helyét érte el 2003 elején. A kislemezen található a \\\\\\\"Freak Like Me\\\\\\\" a 2003-as BRIT Awardson énekelt elő verziója, miután megnyerték a \\\\\\\"Legjobb Brit Dance Előadó\\\\\\\" díjat.


Three: A csúcs

Sugababes 3. albumaA csapat harmadik albuma a 3. helyet elért Three 2003 év vége felé jelent meg, folytatva a sikert a harmadik első helyezést elért kislemezzel. A \\\\\\\"Hole In The Head\\\\\\\" első lett Angliában, második Írországban, Hollandiában és Norvégiában, valamint a Sugababes esetében először ez a kislemez végzett az első helyen Dániában.

A második kislemez a Too Lost In You, amely az Igazából Szerelem c. film betétdala is egyben. A dal a tizedik helyig jutott Angliában, Németországban, Hollandiában and Norvégiában. A dalt eredetileg Franciaországban vették fel Patricia Kaas előadásában, a címe pedig \\\\\\\"Quand J\\\\\\\'ai Peur De Tout\\\\\\\" volt. Az album harmadik kislemeze az \\\\\\\"In the Middle\\\\\\\", 2004-ben jelent meg és a nyolcadik helyig jutott Angliában. A negyedik kislemez a Three albumról egy ballada, a \\\\\\\"Caught in a Moment\\\\\\\", ami a lányok negyedik Top 10-es dala, a 8. helyet érte el.

Egy kis szünet után, mialatt a negyedik stúdióalbumukat rögzítették, Mutya Buena bejelentette, hogy ő és barátja JayKisbabát várnak. Kislányuk, Tahlia Maya Buena 2005 március 23-án született. Tahlia középső neve \\\\\\\"Maya\\\\\\\", Mutya elhunyt hugának emlékét takarja.


Taller In More Ways: A siker folytatódik... az új taggal is

Szeptember 26-án megjelent a \\\\\\\"Push The Button\\\\\\\", ami Angliában az első helyen debütált, és ezzel a Sugababes a negyedik első helyezést elért kislemezt is a magáénak tudhatta. Több, mint 300 000 példány kelt el belőle Angliában és később jelölést kapott a BRIT Awardson a \\\\\\\'Legjobb Brit Kislemez\\\\\\\' kategóriában. Azon kívül még Ausztriában és Új Zélandon is első lett és a legnagyobb sláger ami Ausztráliában addig megjelent a maga 3. helyével, valamint 100 ezres eladási példányszámával.

2005. október 16-án a Taller In More Ways a csapat első angol első helyezett albuma lett. A folyamatos betegeskedés után Mutya Buena a második kislemez, az \\\\\\\"Ugly\\\\\\\" megjelenése után kilépett, bár egyes források szerint családi okokra hivatkozva, és ellenségeskedés nélkül hagyta ott a bandát.

Még 2005-ben Keisha és Heidi bemutatta a nagyérdeműnek Mutya utódját Amelle Berrabah személyében. Amelle azelőtt a nővérével közösen alapított Boo2 együttesben énekelt. A lányok azt is megerősítették, hogy hamarosan új kislemezzel, illetve a Taller In More Ways újrakiadásával rukkolnak elő.

A harmadik kislemezként az újravett \\\\\\\"Red Dress\\\\\\\" jelent meg 2006 elején, ami az angol kislemezlista 4. helyéig jutott és ezzel harmadik Top 5 slágerré vált a Sugababes történetében. A Taller In More Ways új változatában 3, Amellel újraénekelt, illetve egy vadonatúj dal található. Az album utolsó, negyedik kislemeze a \\\\\\\"Follow Me Home\\\\\\\" volt, ami a eddigi legalacsonyabb, a 32. helyet tudta az angol kislemezlistán elérni.


Overloaded: A legjobb slágerek
Hosszú spekuláció után az együttes úgty döntött, hogy elkészíti első Greatest Hits albumát, így a lányok stúdióba vonultak még 2006 nyarán, hogy új dalokat rögzítsenek az albumra. Így született meg az album vezető kislemeze, az \\\\\\\"Easy\\\\\\\", amelyet az együttes George Astasio-val és Jason Pebworth-el írt, az kaliforniai Orson együttes tagjaival. Sajnos az \\\\\\\"Easy\\\\\\\" nem váltotta be a hozzá fűzött vágyakat: bár a 8. helyen nyitott Angliában, öt hét után kiesett a TOP75-ből. Ennek ellenére - valószínűleg a sok slágernek köszönhetően - az \\\\\\\"Overloaded: The Singles Collection\\\\\\\" best of album a #3 helyet foglalta el Angliában. Az album érdekes projektnek számított, ugyanis többféle kiadvány is megjelent belőle. Először volt a sima kiadvány, a remix kiadvány, a dvd kiadvány, a deluxe és a live kiadvány is.

2006 végén megerősítette az együttes, hogy elkészítik a 2007-es Comic Relief kislemezt Anglia másik nagy hírű lánycsapatával, a Girls Aloud-al. Az eredmény a \\\\\\\"Walk This Way\\\\\\\" című dal lett, amelyet annak idején Az Aerosmith és a Run DMC vitt sikerre. A kislemez természetesen az #1 helyen nyitott, és így az együttes magának tudhatta ötödik #1 dalát, Amelle-vel pedig az elsőt.


Change

Change- A Sugababes 5. stúdióalbuma. Az első olyan, amelyet teljes egészében Ammelle-el készített az együttes.A \\\\\\\"Greatest Hits\\\\\\\" turné után a Sugababes 2007 nyarán újra stúdióba vonult, hogy elkészítse ötödik stúdióalbumát, ami az első teljes mértékben Amellel, Keishával és Heidivel közösen készített anyag lesz. A lányok újra William Orbittal, illetve a két amerikai pruducerrel Dr. Lukekal and Dallas Austinnal dolgoztak együtt, akik számos dalukon dolgoztak már a 2005-ös Taller In More Ways albumon.

A Dr. Luke által producerelt \\\\\\\"About You Now\\\\\\\" megjelenése utána Sugababes az első olyan albummá vált, aki egyszerre tudta vezetni a kislemez és a letöltési listákat is. A dal továbbá a megdöntötte a \\\\\\\"leggyorsabban az élre\\\\\\\" rekordot is. 2007 október 14-én a Change a csapat második number one albumává vált az Egyesült Királyságban. Egy napon ünnepelték a lányok a kislemez, az album és a leöltési listán lévő első helyezéseiket \\\\\\\"About You Now\\\\\\\" 4 hétig, egy huzamban tartotta első pozícióját a kislemezlistákon. A Sugababes második kislemezének az album címadódalát, a \\\\\\\"Change\\\\\\\"-t választotta, ami 2007 december 17-én hétfőn jelenik meg világszerte. Harmadik kislemezként pedig a \\\\\\\"Denial\\\\\\\" c. dalukat jelölték meg.

A Sugababes és még 22 neves énekesnő Annie Lennoxszal egyetemben egy közös dalt készített Lennox negyedik stúdióalbumára, melynek címe: Songs of Mass Destructuion. A dal címe \\\\\\\"Sing\\\\\\\" és a HIV/AIDS himnuszaként íródott Lennox hivatalos oldala szerint.

« bezár

Diszkográfia - Sugarbabes

Albumok:

One Touch 2000
Angels with dirty faces 2002
Three 2003
Taller in More Ways 2005
Overloaded: The Singles Collection 2006
Change 2007

Kislemezek:
Overload (2000)
New Year (2000)
Run for Cover (2001)
Soul Sound (2001)
Freak Like Me(2002)
Round Round(2002)
Stronger/Angels with Dirty Faces(2002)
Shape(2003)
Hole in the Head (2003)
Too lost in you (2003)
In the Middle (2004)
Caught in a Moment(2004)
Push the Button(2005)
Ugly (2005)
Red Dress (2006)
Follow me home(2006)

tovább »


Easy (2006)
About you now (2007)
Change(2007)
Denial (2008)DVD kiadványok:

Run for Cover 2001
Overloaded: The Videos Collection 2006

« bezár

Sugarbabes cikkek