Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Kozmix

Bibliográfia - Kozmix

Az együttes tagjai:
-Hozsó: Horváth Zsolt, 1972. április 25-én született Budapesten.
A nyolcvanas évek végén együtt zenélt az Ötlet nevű együttesben a Happy Gang két tagjával Korival és Vitaminnal, akikkel egy középiskolába járt.
-Lala: Lányi Lajos, 1974. május 21-én született Hódmezővásárhelyen. Középiskolás korában a Gold nevű banda tagja volt, majd a New Time-s névre hallgató formáció következett. Két kazettát is kiadtak és rengeteget koncerteztek, emiatt érettségije is eléggé zűrösre sikerült, hiszen egy reggelig tartó koncertről esett be a szóbelire.

tovább »


1999-ben megnyitották Absolute nevű produkciós irodájukat, azzal a céllal. hogy tehetséges kezdő zenekarokat karoljanak fel.
1995-ben alakult az együttes. Hozso az 5let, Lala pedig a New Times zenekarban zenélt. Vitaminnal közösen megalapították az együttest, amelyből később Vitamin a Happy Gangbe távozott.
Hazánkban elsőként - a Kozmix jelentkezett az Európában már népszerű happy-hardcore és happy rave stílussal. Az igazi áttörést a Gyöngyhajú lány feldolgozása jelentette. Ahogy telt az idő, úgy lett a Kozmix is egyre \"dallamosabb\", természetesen megőrizve az alapkoncepciót.
A Kozmix a házban című nagylemezük bemutató koncertjén (1998. december 4. Petőfi Csarnok), már \"élő\" zenekarral, léptek fel (szintetizátoros, dobos, congadobos, gitáros és két háttér-énekesnővel), azóta ha tehetik, minden fellépésükön törekednek az élő zenélésre.
1999-ben jelent meg válogatáslemezük a Hitmix - best of Kozmix, amelyen hallható egy amelyről egy új dal, a Kis Világ az év egyik nagy slágerévé vált.
2000 október végén került a boltokba az Angyal című kislemez, majd november közepén a hasonló címet viselő nagylemez.
A második maxi egy korábbi daluk a Gyöngyhajú lány újrhangszerelt és átírt változata már hallható a rádiókban.
2001. szeptemberében jelent meg egy újabb maxijuk és klipjük a Kis Világ.
A 2001-esesztendőben készítettek egy angol nyelvű kisalbumot is a külföldi karrier reményében, valamint jártak a Riói Rockfesztiválon.
2002 november végén jelent meg legújabb nagylemezük a Szárnyak nélkül. A 72 perces zenei anyagon 16 szám kapott helyet, közte egy R-Go feldolgozás, a létezem, amelyet Szikora Róberttel közösen adnak elő.
Tavaly november végén jelent meg a Depeche Mode tribute album, amelyen magyar előadók depeche nóták feldolgozásait adják elő. Thank U címet viselő nagylemez produceri munkái mellett az Everthing Counts című dal feldolgozásában Hozsó is részt vett. A közreműködő együttesek: V-Tech, Unique, Pierrot, Neo, Rémember, Császár Előd, XPC, Sterbinszky, Shape, Ágnes Vanilla, O.J. Sámson, Publo Hunny, Emee feat Gero.

« bezár

Kozmix cikkek