Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Dj Junior

Bibliográfia - Dj Junior

1986 - ban kezdte DJ pályafutását 1990 - óta dolgozik lemezrl

1992 - tl a High Life rezidense

1993 szétl a Juventus Rádió DJ-je és a Mad Block házigazdája
1995 szén, a Club Speed nyitásánál házigazda 1996 januárjában a Danubius Rádióhoz igazol, a péntek esti Hot Mix msorvezetje, mely megsznéséig Magyarország leghallgatottabb könnyzenei msora

1996 végén jelenik meg els single-je a "Monti House", amely a "Hungarian House Only" válogatás elsszámú slágere lett

tovább »1997 - ben elkészíti újabb dalát - "Darts" - Dan von Schulz-cal közösen, amelyhez bakelit maxi illetve videoklip is társult. A "Darts" a 97-es év egyik elsdleges klubhimnusza lett 1997 augusztusában jelenteti meg Magyarország els DJ mix lemezét, a Hot Mix-et, a Record Express kiadónál. A lemez közel 26.000 (!) példányban fogyott el. Ezzel Magyarország els aranylemezes DJ-jévé vált. Közben megjelenik a Hungarian House Only 2, amelyre a Hungarian House cím dalt készíti el társaival: Náksival, Brunnerrel (Infinity) és DJ Newl-lal. A lemezbl ez idáig közel 16.000 db kelt el 1997 -tl Magyarország legnagyobb független lemezkiadójának, a Record Express-nek lesz A&R menedzsere 1997 decemberében megjelenik a Hot Mix 2., amelybl a 98 január végi adatok szerint 16.000 példány kelt el 1998 február végén a Hot Mix msor a Radio Bridge FM 102.1-ben pénteken, a szokott idben (21.00-24.00) kerül adásba. Közben januártól új My House cím - májusban készül - nagylemezének munkálatait kezdi meg. Az áprilisban megjelen, elhírnök maxi angol nyelv vokál house lesz, Miss Tissy (ex-Ámokfutók) énekhangjával. A videoklip mellett a következ eladók készítenek mixeket a DJ bakelitre: Dan von Schulz, Budai, Tommyboy, Sonic Age, és a Kozmix.

1998 szén jelenik meg a Record Express kiadónál az Ibiza Mix 98 cím mix lemeze, melybl összesen 14.000 példány került eladásra 1998 évében saját dalt is készít "Ajajajajaj" címmel a Hungarian House Only válogatássorozat legújabb kiadványára

1999 nyarától a Roxy Rádió DJ-je lesz. Minden péntek este 20:00 és 24:00 között a Roxy Hot Mix msorvezetje, illetve minden hétfn 16:00 és 17:00 óra között mixmsort ad le. Mind a Roxy Hot Mix és a Roxy DJ is Budapest leghallgatottabb msora sugárzásának idején. 1999 nyarán készíti el Palace Club mix címmel lejújabb mix lemezét dupla album formátumban DJ Jutasival együtt. A lemezbl 8.000 darab fogyott, mely dupla lemez esetében duplán számítandó. Ezen a nyáron a Palace Club egyik resident DJ-je is egyben. 16 alkalommal dolgozik a klubban közel 35.000 ember eltt.
1999 szén jelenik meg sorrendben 5. mix lemeze Ibiza Mix 2000 címmel. A kiadványból 14.000 darabot adtak el. 1999 szeptember 7-én meghívást kap az ibizai szuperklub, a PACHA egyik estéjére, ahol els magyar DJ-ként játszik 1999 a Millennium éjszakáján a Roxy Rádió mellett 4 nagy party-n játszik Magyarországon 2000 tavaszán Magyarország legismertebb popénekesének, Ákosnak készít remixet új dalához a "Keresem az utam"-hoz. A dal remixe 8 hete els a magyarországi összesített kislemez listán az eladás és rádiós játszás alapján. A kislemezbl 8000 darab fogyott el, mely az elmúlt évek legnagyobb kislemez eladása Magyarországon.

2000 áprilisában jelent meg sorrendben 6. mix albuma a péntek esti HOT MIX rádiómsorának promóciójaként. A ROXY HOT MIX albumból közel 9000 darab került eladásra 1 hónap alatt. Közben stúdióban is dolgozik két nemzetközi felvétel, az "Eddie Amador: Rise" és "Peter Walsh: Summer Love" remixén. 2000 nyarán Horvátországban, Jugoszláviában és Ibizán dolgozott. 2000 szén "Mix" címre hallgató albumán 17 aktuális slágert kevert össze, pl. a Spiller: Groovejet-jét, Bob Sinclair: I feel for you-ját, vagy Sonique: It feels so good-ját. A lemez két legérdekesebb pontja két olyan remix, melyet Junior maga készített el: az egyik Eddie Amador: Rise c. számához, a másik pedig a Bonanza Banzai: Induljon a banzáj c. számához készült.

2001 májusában elkészíti Miamix névre hallgató albumát, melynek zenei anyagával nyáron országos turnéra indul, többek között a siófoki Palace Dance Clubban is láthatjuk majd.

2001. november 30-án jelent meg legújabb mixlemeze: Mixin' N.Y., címmel, melyen a ma és a holnap legjobb slágereit mixelte össze. A lemezlovas az album elkészülte eltt járt New Yorkban, s az ottani zenei szcéna legjellemzbb dalait gyjtötte egybe, ezzel mintegy folytatva az elz nagysiker lemez, a Miamix hagyományait.

A hallgatóság most is felszabadultan tombolhat a klublisták csúcsán álló kitn zenékre. Az albumon a most futó legnagyobb klubslágerek találhatóak, melyek igazi hamisítatlan forró nyáresti hangulatot varázsolnak minden partyra.

2002 április közepén Junior új lemeze lát napvilágot, Club Speed Classic címmel, ahol a legendás, 1995-ben nyitott szigetszentmiklósi klub legnagyobb sikereit mixelte össze. Junior volt az, aki az els lemezt feltette a Speedben, amivel ez a mix is kezddik (Armand van Helden: Break de 80's).

Az albumon felidézi milyen zenék is szóltak azon a helyen, melyet Club Speed-nek hívtak, remélhetleg sokak örömére…

mailto:junior@recordexpress.hu

« bezár