Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Mc Ducky

Bibliográfia - Mc Ducky

Tímea, azaz Ducky Kacsa boldog családi légkörben ntt fel. Két öccse van (Zoli, Laci), és is elég fiús típus.
Kiskorában rengeteget sportolt. Kajak-kenu szakos osztályba járt, emellett sokáig teniszezett, dzsudóban pedig eljutott a narancssárga övig. És eljött a fordulópont az életemben, megpróbálkoztam egy manöken tanfolyammal ahol táncot is tanultunk, ez alapnak megfelel volt.
Járt gyors- és gépíróiskolába, tanult virágkötészetet, elvégzett egy manöken tanfolyamot, szeretett volna kirakatrendez lenni - de mégis a showbusiness-ben kötött ki, mint táncos, rapper és énekesn.

tovább »


1992-ben jelentkezett Zoltán Erika tánciskolájába. Másodszorra fel is vették. Azóta van jóban Erica C.-vel és Robby D.-vel, akik nemcsak menedzselik t és csapatát az Emergency House-t, de tánctanárként munkát is adnak neki.
Dopeman produceri ténykedése mellett készítette el els önálló raplemezét, melynek a talányos ? címet adta. Az 1G Records által kiadott lemezen egyébként "Magyarország rémálmán" (Dopeman) kívül a "nagy diktátor" Ganxsta Zolee, valamint Szasza és a TKO is közremködött. A szövegek többségét Kacsa írta, de néhány dal tartalmát az Erica C. istálló másik paripája, a Grooveland-es Thüd lehelte papírra.
A ? album Nböl vagyok cím számából kislemez és videoklip is készült. A lemez mottója is lehetne az Els a csajok között refrénje: "MC Ducky az Els a csajok között / Aki hip-hop szövegeket lökött / Dopeman a fnök és Ducky a Lady / Itt van az id, nem kell már várni."
az els magyar ni Master of Ceremony, MC azaz Ceremóniamester vagyis a Mikrofon Mestere - egy igazi "szövegláda". Énekelni is szeret, de igazán rappeléskor van elemében.
Ágyba bújt O.J. Sámson-nal - egy forgatás erejéig. A Kartel frontembere kérte meg Duckyt, hogy szerepeljen új lemezének videoklipjében.
Moziba menés helyett inkább otthon videózik. Se a Backstreet Boys, se az 'NSYNC nem tartozik a kedvencei közé. Akiktl sokat tanult: Salt-Pepa (az Let's talk about sex cím számát magyarította nagy sikerrel az Emergency House Ez legalább sex változatban), Neneh Cherry, MC Lyte, TLC, Foxy Brown. Hazai vonalon pedig imádja az R-Go együttest.

« bezár