Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Phats and Small

Bibliográfia - Phats and Small

A két alapító tag Russel Small és Jason Phats, két elszánt harcos Brightonból. Russel a Zap Club rezidens DJ-jeként kezdte pályafutását (közel 8 évig dolgozott ott). Mellette a Helter Skelter, a Full Circle és az Escape nev helyeken is fellépett.

Azonban stúdióba akkor vonult elször, amikor Jason Phats tehetséges producerrel elkészítették a Turn Around c. nótát. Jason maga is dolgozott rezidens DJ-ként a The Zap és a The Escape klubokban, 1991-ben, a nehézsúlyú Carl Cox-szal.

tovább »A producerkedést 1992-ben kezdte, és sok, vele hasonló gondolkodású emberrel dolgozott együtt, mint pl. Martin Tyrell-lel, Chris day-jel vagy Cathy Brown-nal. Hamarosan megalapította az Afro Cuts névre hallgató labeljét, és többek között Ashley Beedle, Derick Carter és Stacy Pullen albumait adta ki. Majd megszületett a Mutant Disco projekt, melyben társa Russel Small volt.

Els slágerük a Turn Around volt, mely az angol nemzeti slágerlistán a második helyig jutott, és a kislemez milliós példányszámban kelt el.

Azóta a formációt csak mint a legjobb új dance act-et emlegetik Európa-szerte.

És most itt van a legújabb kislemez, a Feel Good. A két DJ mellett szerepel a dalban egy énekes, Big Ben is, aki nemcsak tehetséges, de ahogy Jason mondja: "Bármerre játsszunk, kapja a legnagyobb figyelmet a közönségtl." A Turn around sikere óta kisé megváltozott az életük, hiszen szülvárosukban, Brightonban alig tudnak kimenni úgy az utcára, hogy fel ne ismerjék ket. A listavezet Fatboy Slimmel együtt - aki nagyon jó barátjuk - Brighton nevét is ismertté tették a zenehallgatók számára. Record Express, 1999. szeptember

A Phats & Small formáció nemcsak jól ismert és elfogadott producerek csapata, hanem ket említve legendás Dj-krl is beszélnünk kell.

Russel Small eleinte rezidens DJ-ként szerzett magának nevet a brightoni Zap Club-ban 1991-ben. Jason Phats itt csatlakozott hozzá, miközben együtt forgatta a lemezeket Carl Cox-szal az Escape-ben. Nem sokkal ezután bátor lépésre szánták el magukat, ami abból a felismerésbl fakadt, hogy k maguk különb számokat képesek elállítani, mint amiket Dj-ként játszottak!
A "Turn Around", a "Feel Good", a "Tonight" felejthetetlen sikere a Phats & Small-t az egyik legnagyobb siker duóvá tette az európai dance színtéren. Töretlen sikerük folytatásaként Russel Small és Jason Phats negyedik daluk kiadására készül, amely május 28-án került a boltokba. Miközben Dj karrierjüket sem adták fel, a páros talált idt, hogy tet alá hozzon egy új albumot.

A "This Time Around" ének-felvételéhez az olasz-ír származású Tony Thompsont kérték fel, aki volt már színész, modell és nem utolsó sorban kétszeres harcmvészeti Európa bajnok. A siketörténet azonban itt még közel sem ér véget.

A brit páros, akik elkötelezték magukat amellett a törekvés mellett, hogy a rock 'n roll szerves része legyen a dance zenének, az elmúlt pár évben több mint negyven országban lépett fel. Emellett a Phats & Small nemzetközi ismertségre tett szert annak köszönheten, hogy minden évben állandó résztvevi Ibizán a party-életnek. Tavalyi ibizai fellépésük, a duót ott ért küls hatások, mint például életükért szaladó pincérek látványa, az ablakokba "megtelt" táblát kifüggeszt szállodatulajdonosok mind-mind hatással volt a brit páros zenéjére.

A Phats & Small új albumáról elször a boltokba kerül "This Time Around"-hoz rendkívül ers mixeket párosítottak az eladók. Ahogy elz szerzeményeik sikeréhez, úgy valószínleg a "This Time Around"-éhoz is hozzájárul azoknak a nagynev Dj-knek a sora és támogatása, akik nevüket és tehetségüket adták a mixekhez.

Semmi kétség nem fér ahhoz, hogy ez a dal is listavezet lesz, és hol van még a Phats & Small történet vége…

« bezár