Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Baby Sisters

Bibliográfia - Baby Sisters

1996 tavaszán Hertelendy Klára agyában fogant meg a gondolat, hogy létre kéne hozni egy lánytriót. Jól éneklő, emberileg is megfelelő társakat keresett maga mellé. Előbb Bognár Éváre talált rá, majd 1996 augusztusában közösen felkeresték Pintácsi Viki éneksuliját. Több lány meghallgatása után végül Szklenár Gabriella mellett döntöttek. Megnyerték maguknak Berkes Gábort zeneszerző-producernek, majd 1997 márciusában leszerződnek a Gold Record-dal és eldöntik, hogy a trió neve Baby Sisters lesz.

tovább »Rádió- és tévéfellépések követték egymást, és 1997 nyarára a Baby Sisters a popzenei élet élvonalába került. Több mint száz szabadtéri fellépést vállaltak országszerte.

Debütáló albumuk, a Jó estét nyár, jó estét szerelem aranylemez lett. Ezen a korongon található két ismert sláger a Szeress és a Rád gondolok.

Második nagylemezükről a Még egy tánc és a Csókolj még futott be legjobban.

1999 elején Németországban jelent meg angol nyelvű kislemezük, amit Európában és Japánban is piacra dobtak. 1999 októberében került a boltokba harmadik nagylemezük Légy a partnerem címmel - méghozzá úgy, hogy Szeresd a testem! És ez nagyon bejött - még a Cool Head Clan-nál is, akik sajátos módon dolgozták fel a Babyk megaslágerét.

Szókimondó dalaik szövegírója kezdettől fogva Valla Attila. A Lesz, ami lesz című album zenéjét az Edda billentyűse, Gömöry Zsolt szerezte és keverte. A lemez címadó dalából és az Állj mellém-ből is készült videoklip.

Sokat szerepelnek a tévében, sajtóban, rádióban és az Interneten. Az Intersong Média Index 2000. évi összesített toplistáján Lagzi Lajcsi, a TNT és Zámbó Jimmy mögött a rendkívül előkelő 4. helyet szerezték meg!


Bognár Évi

1977.05.23-án született Budapesten.
Már az általános iskolában felfigyelt szép hangjára. Nyert iskolai és kerületi énekversenyt is.
A budapesti Óvónoi és Pedagógiai Szakközépiskola lányosztályába járt.

Érettségi után a Budapesti Tanítóképző Főiskola óvodapedagógus szakán szerzett diplomát.

Tervei szerint pár évig még független akar maradni, de 30-as évei elején már szeretne férjhez menni és gyerekeket szülni.

Rajong Michael Flatley-ért: férfiként is az esete, tánctudásával pedig végképp lenyűgözte őt.

Temperamentumos, néha kissé meggondolatlan: ami a szívén az a száján is. Határozott egyéniség, jó humora van. Szeret aludni és divatosan öltözködni.

Hertelendy Klári

1975.01.25-én született Békéscsabán.
Zenei általánosba járt, zongorázni és furulyázni tanult. 12 éves korában oboára váltott. Jó tanuló, de eleven, minden csínyben benne levő gyerek volt.

Elvégezte a Zeneművészeti Főiskolát, végzettsége zenepedagógus.
Szeret sportolni. A lehetőségektől függően aerobic, úszás, szörfözés, síelés, búvárkodás, futás vagy testépítés szerepel programjában.

Szabadidejében szívesen mászkál a városban és jár étterembe a barátaival. Szeret főzni, olvasni, tévézni és bulizni. Ideálja az ambíciózus, családcentrikus és gyengéd férfi.

1997 óta él Budapesten és élvezi önállóságát. Céltudatos, kiegyensúlyozott és megfontolt nővé érett.

165 cm magas, 50 kiló, haja szőke, szeme kék, csillagjegye: Vízöntő.


Szklenár Gabi

1978.05.26-án született Budapesten.

Édasapja profi dobos. Hangját és ritmusérzékét tőle örökölte. Már az óvodában felfigyeltek kivételes zenei tehetségére.

A martonvásári Beethoven Zenei Általános Iskolába járt, ahol megtanult furulyázni. 7.osztályos korában tagja volt a Titán nevű helyi amatőr rockcsapatnak.

A budapesti Pedagógiai Szakközépiskola szociális asszisztens szakára járt.

Hangját Pintácsi Viki énekiskolájában képezte tovább.

Szívesen jár moziba és olyan helyekre, ahol dartsozni lehet. Kedveli az ezoterikát és a misztikus dolgokat.

Romantikus, naív, álmodozó típus. Ha megtalálja az igazit, akkor szeretne nagy családot, három gyerekkel.

« bezár

Diszkográfia - Baby Sisters

Lesz, ami lesz (2000)
Légy a partnerem (1999)
Hoppá! (1998)
Jó estét nyár, jó estét szerelem (1997)