Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Back 2 Black

Bibliográfia - Back 2 Black

Tagok:

Glatz Gábor - dobok,ütős hangszerek
Csejtey Tamás - basszusgitár, vokál, zeneszerzés
Erdélyi András - gitár,vokál, zeneszerzés, szövegírás
Bársony Bálint - szaxofon, vokál
Abebe Dániel - ének, vokál

A zenekart 1996. novemberében Glatz Gábor és Csejtey Tamás alapította. A megalakulásuk előtt az együttes tagjai számos országos hírű produkcióban vettek részt. Ez a zenei múlt garanciát jelent a zenekar hosszú távú céljainak éléréséhez. Ezen célok megvalósításához a Back II Black mind zenéjében, mind image-ében és megjelenésében egy sajátos úton halad: a "fekete" zene stílusjegyeit ötvözve a saját zenei elképzeléseikkel igen izgalmas és karakteres képviselői a hazai könnyűzenei életnek. Fiatalosságával, dinamizmusával, és komoly szakmai háttérével rendelkező csapatnak sikerült az elsők között az igényes és élőzenét feltámasztani hazánkban, és ezzel kivívnia a szakma és közönség elismerését és szeretetét. Zenéjükkel stabil helyet és nagy rajongótábort vívtak ki magunknak. Sikerességüket az a tény is bizonyítja, mely szerint slágereik nélkülözhetetlenek a discokból, a klubokból, a médiából, és egyéb rendezvényekről. A zenekar állandó résztvevője különböző fesztiváloknak, nagyszabású koncerteknek, road-showknak és reprezentatív cégek rendezvényeinek.

tovább »Harmadik albumuk Örökké akarok élni címmel 2001. november elején jelent meg a Warner Music Hanglemezkiadó jóvoltából, ezt augusztus végén megelőzte egy maxi, Nánénáné címmel, amelyhez videoklip is készült, továbbá a dalt a Coca-Cola is intenzíven felhasználta a kampánya részeként.
A több mint másfél év "hallgatás" után a zenekar felfrissülve, teljes erőbedobással, a már jól megszokott új felállásban készül az album fogadtatására. A lemez 12 slágergyanús dalt tartalmaz, nincs rajta "töltelék szám", ez köszönhető a kis "csendnek", ill. felkészülésnek, mivel a zenekar törekvése, hogy minőségi könnyűzenét produkáljon, amely a tizenéves rajongók körében éppúgy népszerű, mint az igényesebb könnyűzenét kedvelő idősebb generációnál.

A zenekar további érdemei…:

 Emerton-díj - az év zenekara
 Black Box Gála - az év albuma díj
 Mahasz Arany Zsiráf-díj jelöltje három kategóriában
(az év felfedezettje, az év klipje, az év hangfelvétele 2000. évben)
 1999-től Danubius Team-tag
 Két Budapest Sportcsarnok-beli élő koncertfellépés
 Öt teltházas SOTE-koncert
 Nyári koncertsorozat az RTL Klub, a Juventus Rádió, Danubius Rádió, OTP road show-ján
 Közös koncert Charlie-val - Szegedi Dóm tér
 200 ezer néző előtt koncert a Felvonulási téren - "Borsodi" buli
 15 ezer néző előtt koncert Kaposváron, a szabadtéri színpadon
 80 ezer néző előtt koncert a Felvonulási téren, az RTL Klub "Koóstoló" című műsorának bemutatkozó buliján
 50 ezer néző előtt a Z+ színpadon, a milleniumi utcabálon
 180 élő koncert, 140 disco-fellépés évente (1997-2000-ig)

Solti János az LGT oszlopos tagja több mint két évig a zenekar állandó vendégzenésze volt, koncerteken és a stúdióban is

2003. májusában a magyar filmes szakma által rendezett VOXCar díjátadón megnyerték A legjobb magyar filmbetétdalért járó díjat a Szentiván napja c. filmhez készült S. Nagy István - Máté Péter dal feldolgozásért, a Zene nélkül mit érek én? -ért.

« bezár

Diszkográfia - Back 2 Black

Szerelembomba (1998)
Ülünk a téren (2000)
Örökké akarok élni (2001)
Zene nélkül mit érek én? (2003)

Back 2 Black cikkek