Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Publo Hunny

Bibliográfia - Publo Hunny

A zenekar tagjai:
Keleti Tamás (dob)
Hammer Zsolt (basszus)
Kubányi Bálint (billentyű, vokál)
Hosszú Gábor (gitár, ének)
Horn Pál (ének)

A Publo Hunny zenekar 1995. tavaszán alakult.
A zenekar egy hónap múlva már koncertezett Budapesten és viszonylag rövid időn belül koncertjeinek komoly visszhangja volt mind a rajongók, mind a szakma körében.
1995. nyarán meghívást kaptak egy észak-olaszországi fesztiválra, Lignanóba, ahol szintén hatalmas sikert arattak.

tovább »


Visszatérve Magyarországra a Diáksziget Fesztivál Wanted-színpadán fedezte fel őket György Péter, a Sexepil zenekar managere: ennek első eredménye egy országos őszi turné a Sexepil előzenekeraként.
A turné végére György Péter létrehozta a 1G Records label kiadót, a Warner Music Hungary-n belül, első kiadványuk a Publo Hunny zenekar dupla kislemeze, a Get 1 Down (1996. március) volt.
A lemez érdekessége, hogy az U.S.A. Wisconsin állambeli Madison városában székelő Smart stúdióban keverte Brian Anderson, aki többek között olyan nagy nevekkel dolgozott, mint Butch Vig (Garbage) Nirvana, Smashing Pumpkins, Depeche Mode, U2.
1997. május 1.-én Publo Hunny´s Definition of Norma´ Life címmel jelent meg az első nagylemez, melyen már érezhető a 90-es évek zenei sokoldalúságának jegyei.
A zenekar első klipje a “Chiken Farm” c. számból készült.
Ez a klip volt az első olyan magyar animációs klip, amely nemzetközi elismerést vívott ki Cannes-ban, az 1998-as MCM Music Atlas Gálán.
Mivel a klip rendezői kategóriában második helyezést ért el, a zenekart meghívták a díjátadó ünnepségre, ahol személyesen vehette át az MCM televízió díját.
Ennek eredményeképpen a francia zenei televízió két hónapon keresztül folyamatosan játszotta a klipet.
1998. nyarán a zenekar már a Pepsi Sziget Fesztivál nagyszínpadán lépett fel.
Itt és a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán forgatták le második klipjüket.
Ezt követte ősszel az ország legnagyobb klubjában, az E-klubban megrendezésre került Chumbawamba zenekar koncertje, ahová a Publo Hunny-t kérték fel előzenekarnak.
A zenekar természetesen eközben rengeteget koncertezett mind itthon, mind külföldön: többszöri meghívást kaptak Bari-ba, Dél-Olaszország legnagyobb fesztiváljára (1996., 1997., 1998.).
1999. októberére készült el a zenekar második nagylemeze, az Alright.
Ezt megelőzte a 180o című maxi (1999. szeptember), melyen megtalálható a zenekar első igazi slágere; a dalt a rádiók is előszeretettel játszották.
Ez a lemez már teljesen magában foglalja a Publo Hunny egyéni sokoldalúságát, amely egyrészt a dinamikus koncertek, másrészt a trip-hop, drum & bass, reggae és a hetvenes évek disco-hangzását ötvözi a Publo Hunny jól megszokott stílusával.
Bernard Hahn (a német Fantastiche Fier zenekar producere) produceri és hangmérnöki munkájának köszönhető az a hangzás és dinamika, amivel az “1.000.000 kislány” című slágerből készült klip a hetedik helyezést érte el a Z+ Televízió Pepsi Music Chart listáján.

« bezár

Diszkográfia - Publo Hunny

Def inition of Norma' Life (1997)
Alright (1999)
VOLT Festivál (2001)