Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Princess

Bibliográfia - Princess

Az egykori R-GO-s Környei Attila - akinek a nevéhez már több sikercsapat létrehozása, fűződik: Manhattan, V.I.P. - elhatározta, hogy életre kelt egy olyan fiatal vonós csapatot, aki képesek művészi színvonalon megszólaltatni a komolyzenei darabokat mai modern, hangszerelésben. Hosszas keresgélés, válogatás után így jött létre tavaly augusztusában a PRINCESS női vonós együttes. A három csinos, fiatal virtuóz tudású lány: Sándor Kriszti, Molnár Ildikó, és Pados Krisztina azonnal igent mondott a felkérésnek. Még abban a hónapban elkezdődtek a munkálatok a szintén volt R-GO-s Holló József stúdiójában.

tovább »Az első, úgynevezett demó felvétel elkészülte után a BMG kiadó azonnali lemezszerződést kínált az együttesnek. Ezek után elkezdődhetett az igazi munka és 2001 végére el is készült a lemez, amin komolyzenei átdolgozások mellett / Brahms, Mozart, Liszt, Monti, stb./, kimondottan a lányoknak íródott szerzemények is hallhatók.

Nyilvánosság előtt a Princess együttes először a TV2 születésnapi buliján mutatkozott be hatalmas sikerrel. A hegedű trió azonnal nagy feltűnést keltett új stílusával, megjelenésével. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy már a lemez megjelenése előtt rengeteg felkérés érkezett az együtteshez.

A lemez 2002 február 25.-én került a boltokba, és még tavasszal országos turnén élőben mutatták be a lányok az egész lemez anyagát, aminek kiemelt állomása az év végén egy nagy budapesti, önálló koncert volt. Mind a három lány zenész családból származik, így érthető, hogy már kicsi gyermekkortól csak a zenének élnek. Pados Krisztina már befejezte tanulmányait. Ö már végzett, diplomás művész, míg Sándor Kriszti és Molnár Ildikó az idén fogják befejezni zenei tanulmányaikat a főiskolán, májusban diplomáznak.

« bezár

Diszkográfia - Princess

Táncok bűvöletében
Hegedűvarázs
A hegedű bűvöletében

Princess cikkek