Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Mousse T.

Bibliográfia - Mousse T.

Mousse T. személyében egy új szupersztárt köszönthetünk.

Nem sok nemzetközi DJ és producer büszkélkedhet olyan karrierrel, mint Mustafa Gündoglu, azaz Mousse T!

A DJ tulajdonosa a kiugróan sikeres és világszerte jól ismert Peppermint Jam label kiadónak.
Munkái közt szerepelnek remixek, s ezeken kívül olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Michael Jackson, Backstreet Boys, Gloria Gaynor, Simply Red, Toni Brexton, Quincy Jones…


Saját dalai megaslágerekké "fejldtek", ezek közt említhetjük a Horny-t vagy a Sex Bomb-ot.

tovább »


Nem csoda hát, hogy olyan zenészek bízzák rá "sorsukat", mint például P-Funk a legendás basszusgitáros. Mustafa brilliáns dalszerz, s kitn kezelje a keverpultnak.
Talán ezért is volt az els európai, akit a Legjobb remixer kategóriában Grammy- díjra jelöltek.


Amikor Mousse T. megnyitotta 1990-ben Hanoverben az els stúdióját , senki sem gondolta volna, hogy ez az ember történelmet ír majd a zenében. De még térjünk vissza a 90-es évekre!
Mustafa billentys volt a Fun Key B. névre keresztelt helyi együttesben.

1992-ben találkozott a Peppermint Park Studios tulajdonosával. Mousse új dance vonalat vezetett be a cég repertoárába. Egy évvel késbb megalapította a Peppermint Jam Records labelt üzlettársával Errol Rennallssal és a Peppermint Park tulajdonosával együtt.

Ezzel egy idben Mousse T. azon fáradozott, hogy DJ-ként is megismertesse magát .

1996-ra, amikor producer barátai és a DJk, Boris Dlugosch és Michi Lange csatlakoztak a Peppermint Jam csapatához, a label már biztosan haladt a siker felé.
Akkoriban Mousse T. már gyártott remixeket Ziggy Marleynek, a Mezzofortének, Randy Crawfordnak és másoknak- és mikor Boris Dlugosch els kislemeze a Keep Pushin (társ producerként közremködött maga Mousse T.is)megjelent a Peppermint Jamnél, nyilvánvalóvá vált, hogy a cég kiadványai garantáltan rövid idn belül a klubok klasszikusaivá válhatnak.

Az 1998-as év meghozta a várva várt siker a Dj-nek. Horny cím, kivételes slágere a nemzetközi listák élén tanyázott, ezzel szóló sztárrá avatva Mousse T-t.

A Horny és a Sex Bomb sikerén felbuzdulva (ez utóbbi a legjobb kislemez eladást produkálta 2000-ben!) Mousse T. most elkészítette els szóló albumát Gourmet De Funk címmel, mely hivatalosan június elején jelenik meg a Record Express gondozásában. Az albumról kimásolt els kislemez, a Fire májusban kerül a boltokba.


További információ:
www.mousset.de
www.edel.de

« bezár