Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

St. Martin

Bibliográfia - St. Martin

St. Martin, polgári nevén Szentmártoni Imre hat éves korában kezdte ismerkedését a zenével. Tizenkét évig játszott trombitán, ami kezdetben a kedvenc hangszere volt.
Katonaideje alatt a honvédzenekar tagjaként dobon, basszusgitáron és zongorán is játszott. Ezt követően az USA-ban töltött egy évet, ahol már a szaxofon lépett elő a későbbi pályafutása szerelmét jelentő hangszerré.
Magyarországi hazatérése után több együttes tagjaként is zenélt (I. Emelet, Névtelen Nulla, Prognózis), majd 1992-ben szólókarrierbe kezdett.

tovább »


A világ számos országában, többek között szerte Európában, az Amerikai Egyesült Államokban, a Karib szigeteken és távol-keleti szigetvilágban zajos szakmai és közönségsiker követte koncertjeit, jó hangulatú, színes fellépései show elemekben is bővelkedtek.
Hazai és külföldi klubokban, televíziókban történt fellépéseit követően Berkes Gábor producersége mellett 1994-ben megjelentette bemutatkozó albumát s lemezeiből külföldön is megjelentek kiadások.
Ez az első lemeze már aranylemez lett, s ezzel az ország első számú hangszeres előadójává lépett elő.
1995 végén ismét az USA-ban turnézott, fellépett Washingtonban, New Yorkban és Los Angelesben is.
Mesterien megkomponált melódiái, szerzeményei romantikusak, lágy és finom zenei hangzásúak. További kiadott albumai, valamint média szereplései tovább növelték népszerűségét, s 1997-ben platina különdíjat kapott addigi zenei pályafutása elismeréseként. 1999 őszén nagylemeze jelent meg ”Utazás” címmel.

« bezár