Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Ash

Bibliográfia - Ash

A 2001-es Sziget egyik sztárfellépje, az ír Ash együttes összeszedte magát harmadik albumára.
Az egykor tiniszenzációként feltnt zenekar tagjai ma már húszas éveik közepén járnak, és ezzel az új anyaggal sikerül elfeledtetniük elz albumuk, a Nu-Clear Sounds csdjét. Az Ash sohasem tartozott a fontos zenekarok közé, bájukat fiatalságuk adta. Tim Wheeler gitáros-énekes és Mark Hamilton basszista (mindketten 1977-es születések) már 12 évesen metálzenekart alakítottak Vietnam néven, majd a kilencvenes évek elején Rick McMurray dobossal együtt vágtak az Ash-be, és lendületes punk-popjukkal (no meg zsenge tinikinézetükkel) keltettek feltnés.

tovább »


Még gimnazisták voltak, mikor slágerlistákra kerültek kislemezeikkel, és még húsz alatt, mikor megjelent a születésük (és a Csillagok háborúja) évét címévé tev els albumuk (1977), amin a Girl From Mars vagy az Oh Yeah cím sikerdalok is szerepeltek.
1997-ben bevettek negyediknek egy gitáros lányt, Charlotte Hatherlyt, és már vele rögzítették a címadó betétdalt az A Life Less Ordinary filmhez (magyarul: Az élet sója), de már az is egy elég jellegtelen szám volt, a következ évben kiadott Nu-Clear Sounds album viszont már totális bukás lett.
Ezért is meglep, hogy ez a harmadik lemez egész jól sikerült, és a zenekarnak a közönség kegyeit is sikerült visszanyernie vele (a Free All Angels a brit albumlista élén debütált). A producer ezúttal is az Oasis mellett elhíresült Owen Morris volt, de ezúttal már jóval tisztább hangzást kevert, a dalszerz Tim Wheeler pedig idvel valahogy megérett feladatára, és az egyensikálások között olyan remek kis darabok is kikerültek a keze alól, mint a nyitó Walking Barefoot, a kislemezen már bizonyító Shining Light, a groove-os alapra tett Submission vagy a legérdekesebb szám, a Make It Easy On Yourself cím klasszikus Burt Bacharach-szerzeménybl hangmintákat használó Candy.

« bezár

Diszkográfia - Ash

Meltdown