Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

R-port

Bibliográfia - R-port

A zenekar új, ám az előadók máris sztárok... Hogy lehetséges ez?!

A megoldás egyszerű: az R-port nem más, mint az ex-V.I.P-s Rakonczai Imre és Rakonczai Viktor új együttese.

A magyar zenei világot sokkoló bejelentés (V.I.P. feloszlása) és a két csodálatos búcsúkoncert után, immár az előretekintés jegyében "Akarom, hogy rám találj" címmel jelent meg Viktor és Imi lemeze.
A zeneileg igen tehetséges, jól képzett testvérpár úgy döntött, hogy nem hagynak időt a pihenésre, hanem azonnal nyilvánosságra hozzák új dalaikat.

tovább »Az album fantasztikus meglepetés, ám egyben magyarázat is arra, miért érezték úgy a fiúk, hogy a siker ellenére valami újba kezdenek. Ez az anyag a bizonyíték rá, hogy Viktor zeneileg érett lett, hiszen a lemezen hallható új zenei világ immár nemcsak a tizenéves korosztálynak szól, hanem mindenkinek, aki kedveli az igényes popzenét. Meglepő zenei fordulatok, megoldások, szines hangszín kavalkád és igényes dallamvilág jellemző az anyagra.

A lemezről az első single-t, amely az album címadó dala nagy érdeklődéssel fogadták a rádiók és hamarosan elkészül a videoklip is. Slágergyanús felvételek továbbá a dinamikus "Tudd meg hát"; a funky-s "A zene, ami soul"; a romantikus "Várok Rád" (aminek egy remek mixe is helyet kapott az albumon); és az érzelmes ballada, amelynek címe "Fáj".

A lemez külön érdekessége, hogy a zenét a hollywood-i Future Disc Systems utómunkastúdió masterelte. Ez amerika egyik leghíresebb zenei utómunka stúdiója, ahol olyan sztárok lemezei készültek, mint Madonna, Ronan Keating, Babyface stb.

Steve Hall, a stúdió vezetője amikor az anyag elkészült egy levél kíséretében küldte vissza az albumot. A levélben ez állt:
"Gratulálok! Nem gondoltam volna, hogy Kelet-Európában, egy kis országban is élhet egy zeneileg ennyire felkészült és naprakész művész, mint Te! Mivel az anyag zeneileg kiválóan elő volt készítve, az általam kalkulált stúdióidő fele alatt elkészültünk. Kérlek, hogy a megjelent lemezből küldj nekem egy példányt! Üdvözlettel: Steve Hall
"

« bezár

Diszkográfia - R-port

Akarom, hogy rám találj (2001)