Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Jutasi Tamás

Bibliográfia - Jutasi Tamás

1983
Karrierem Budapest akkoriban legnevesebb klubjaiban kezdődött (Old Firenze, Randevú, HullyGully).
1992
Az igazi áttörés a legelső, 1992-es DMC bajnokság egyéni kategóriájában elnyert első helyezés, valamint ugyanezen verseny különdíja volt. Számomra ez volt a legmegfelelőbb időpont arra, hogy belekezdjek a "modern tánczene" hazai népszerűsítésébe.

1995
Budapest legnépszerűbb klubjának, a Bankgok, Hilton-nak resident DJ-jeként dolgoztam, s emellett a legendás Rave Olymipia segédpromótere voltam. Ennek köszönhettem, hogy a nemzetközi sajtó is felfigyelt munkámra (Mix Mag 1995 október).

tovább »


Ezt az alkalmat kihasználva Molnár Bélával megalapítottuk a B.P.M. céget, melynek fő profilja a Magyarországon dolgozó DJ-kkel való együttműködés volt. Ez végre pozitív változást eredményezett a hazai klubéletben. Ekkor olyan neves DJ-kkel dolgoztam együtt, mint Westbam, Marusha, Sven Väth, DJ Digit, Pascal Bongo Massive, Marshal Jefferson, Crem & Reinessance - Eastern European Tour, MR.C, és még sok más művésszel.
1997
Meghívást kaptam az Ausztriában megrendezésre kerülő Free Parade-ra, melyen életemben először volt alkalmam 150 ezer főt számláló közönségnek élőben játszani. Szintén ebben az évben kaptam felkérést a magyarországi szubkultúrát bemutató, Füstös Zsolt rendezte "Techno - Az egyén diadala" című film zenéjének megírására. A munkát a londoni Jamestown Stúdióban készítettem el DJ Digit és Pascal Bongo Massive segítségével.
1998
Heintz Valentinnel megalapítottam a Levelup Records céget, mellyel fő célunk az addig ismeretlen magyarországi művészek és együttesek felkutatása, majd munkájuk minél szélesebb körben való bemutatása volt. Ennek érdekében label deal szerződést kötöttünk Magyarország legnagyobb független lemezkiadó cégével, a Record Express Kft.-vel. 1999
júniusban kaptam felkérést Balaton legnépszerűbb klubja, a Palace Dance Club első mixalbumának elkészítésére (Palace Club Mix vol. 1.), mely mind a szakma, mind a közönség részéről igen pozitív visszajelzést kapott. Augusztusban került kiadásra az általam összeállított "Napfogyatkozás" című album, mely néhány saját szám mellett korábban ismeretlen hazai együttes zenéjét mutatja be.
2000
Az év végét és az új év elso felét Miamiban töltöttem, majd utazásom eredményeképpen kiadásra kerül egy album: SUN-SET-CAFE címmel, amely egy merőben új, de minőségi válogatás lemez, hazai és külföldi felvételekből válogatva. 2000 júliusától, az EstFm rádión, ugyancsak ezzel a címmel, minden hétfőn visszatérő műsoridőm van 4 órában.
Megjelenések:1996 Carpe Diem - Lépj a fényre át 1997 Vimana II (Jutasi remix)4000000 (Hungarian House Only I.)Oh world (Friss Sony Music) Techno - Az egyén diadala (filmzene) Move your body (Friss Sony Music) 1999 Palace Club Mix vol. 1. (mix album) Napfogyatkozás (mix album)

Április közepén jelenik meg Jutasi Tamás legújabb mix CD-je Good Morning Hungary! címmel.
A lemez érdekessége az, hogy a mvész elz lemezéhez, a Sun Set Café-hoz hasonlóan csak magyar felvételekbl lett összeállítva. A különbség pedig a stílusában található, hiszen nem az ambient, downtempo lágy ölén, hanem az igazán elre mutató new skool stílusaban akar helyet biztosítani a jövő tehetséges fiataljai számára varhatóan nagy sikerrel.

Néhány név és track ízelítként:
Naga: Nobogadjamin Hotep(Fine Cut Bodies remix) - jellegzetes mélység, ciripel hangok, igazi táncparkettre való tribal -breakbeat.

Duel:Confusion Friaday - inkább lassú illetve középtempós témák, sok gitárral és más hangszeres szólókkal, tört ütemekkel való kísérletezések…

Fine Cut Bodies: I Belive - els változata 2 évvel ezeltt készült és idén februárban érta el végleges formáját. Basszusok, lágy szubok, lebegés és klasszikus szintihangok feszes törtritmikával.

Raster: Hardwired - a duó eddigi egyetlen megjelenése, amely egyszeren tökéletes!Több angol szaklapban is nagyon jó kritikát kapott, a Muzik magazin breakbeat listájának 10. helyen kezdett!

« bezár