Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Csonka András

Bibliográfia - Csonka András

Gyermekkora óta foglalkoztatta őt a színészet és az éneklés. Nagyapja egy nem túl elismert operaénekes volt, így a színpadi légkör nem volt számára ismeretlen. Szülei bár féltve, de mindig arról álmodoztak, hogy azt a karriert, amit nagyapja elkezdett, majd ő fogja egyszer befejezni.
Az első igazán nagy megmérettetés tizenéves gyermekszínészként érte őt, amikor is lehetőséget kapott a Familia Kft. című televíziósorozat Pici szerepének eljátszására. Hét éven keresztül szerepelt a filmben, innen ismerhette meg őt az ország.

tovább »


A sorozat után sikeresen végezte el tanulmányait a Színház és Filmművészeti Főiskola Próza szakán. Elkezdődött a színházi pályafutása.
1997-ben egy televíziós show vendégeként énekelte el a \"Valaki kell nekem is\" című dalt, amely által egy egész ország megtudhatta, hogy nem csak prózában remekel Csonka András. Ezen adást látva kapta meg első lemezszerződési ajánlatát a BMG Ariola Hungarytól.
Örökzöld dalok válogatásából, \"Gyermekkorom legszebb dalai\" mottóval 1998-ban jelent meg az első szólólemeze \"Egy Pici szerelem\" címmel. Az újrahangszerelt slágerek (Hűtlen, Állj meg kislány, stb.) hatalmas sikert hoztak az előadónak.
1999-ben - követve a legelőször kiválasztott utat - szintén már ismert dallamokkal került a lemezboltok polcaira Bandi legújabb \"Egy újabb randi\" című albuma.
2001 : megtört a jég. A művész legfrissebb -\"Ding-Dong\" című nagylemezén már saját szerzemények is szerepelnek. Még ez év áprilisában megjelenik az album második kislemeze, amely Dobrády Ákos \"Látod, zuhog az eső\" című szerzeményét tartalmazza.
Eközben bemutakozik Friderikusz Sándor Showjában, mint műsorvezető. Úgy tűnik, ezen szakágban is sikeresen teljesít a színész-énekes, hiszen később a \"Kifutó\" majd az RTL Klub \"Reggeli\" és \"Delelő\" című műsorainak házigazdájává válik.

« bezár

Diszkográfia - Csonka András

Ding Dong
Egy újabb randi
Egy pici szerelem