Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Kiwi

Bibliográfia - Kiwi

1998 júniusában jelent meg Petra, Attila és Márk bemutatkozó kislemeze "Nézz rám" címmel. A kezdeti sikerek és pozitív visszajelzések hatására az együttes elérkezettnek látta az időt, hogy elkészítse első nagylemezét.

A Hungaroton gondozásában "Valami más" címmel 98. októberében jelent meg a formáció első debütáló albuma.

A korong elkészülésében valamint a későbbi menedzsmenti munkálatokban a Soho Partyból jól ismert Dömötör Sándor, alias Döme segített nekik.

tovább »Az albummal szinte egyidőben került a piacra "Hol jár" című maxijuk, amely hamar a slágerlisták kedvence lett.

Siker ide - siker oda a produkció népszerűségét csak ezek után alapozták meg a srácok. A médiában ekkor már egyre többet szereplő Kiwi úgy döntött, hogy kiad egy lassú, lírai hangvételű balladát "Neked adom" címmel. A dal megjelenésével azonnal felfigyelt rájuk a szakma és kiemelten kezelték őket a popzene szerelmesei. Megtörtént a nagy áttörés, mint ahogyan azt a szlogen is mondta: "Beérett a Kiwi".

1999. november - "Ne szólj!" címmel megjelenik az együttes új kislemeze, amely már a második nagylemez előfutára is egyben. A dal rekordsebességgel tört a listák élére és a mai napig a klubok és rádióállomások közkedvelt slágere.

2000. április - Márk kiszállt a miskolci "származású" csapatból. Az énekes a Kiwi mellett rádiósként is tevékenykedett, amelyet nem igazán tudott összeegyeztetni zenekari munkáival. Új tagként Árpi kerül a formációba.

2000. május - Már az új összetételben látott napvilágot a trió legújabb nagylemeze "Érted dobban" címmel. A címadó nótához készült videoklipet a Kanári szigeteken forgatták a srácok. Ez után nem sokkal egy újabb dal került forgalomba, amely az áttörést jelentő "Neked adom" című szerzeményhez hasonlóan egy lassú, szerelmes ballada volt "Lila fellegek" címmel. Talán a sors fintora, hogy lassú tempójú nótával lopták be magukat a szívünkbe és végül azzal is búcsúztak tőlünk a Kiwi tagjai.

« bezár

Diszkográfia - Kiwi

Érted dobban (2000)
Ne szólj! (maxi) (1999)
Hol jár (1998)
Nézz rám (maxi) (1998)
Valami más (1998)