Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

MC. Hawer feat. Tekknő

Bibliográfia - MC. Hawer feat. Tekknő

Karácsonyi ajándékként, december 21-én látta meg a napvilágot Budapesten, szülei első, várva-várt gyermekeként. Kb. 14 éves korában, mire otthon szétpüfölte fakanalakkal a diplomatatáskáját és a foteleket, nagyjából megtanult elfogadható szinten dobolni.

Különböző névtelen rockzenekari próbálkozások után, a katonaságnál került bele a vendéglátói zenélés közepébe. A lenti helyőrség tisztiklubjában dobolt. Leszerelés után még volt pár próbálkozása zenekarokban, ismételten csak mérsékelt sikerrel.

tovább »1995-ben kis időre Szombathelyre költözött, ahol ismerősök elvitték néhány falusi bálba, és itt meglepve tapasztalta, hogy a mulatós-bulis zenét mennyire kedvelik. Ekkor gondolt arra, hogy modernebb hangszerelésben, rap-betétekkel dúsítva talán diszkókban is játszhatóak lennének ezek a dalok.

Nekiállt rap-szövegeket írni, de eleinte - bár ritmizálása nem volt rossz - túl direktre sikerültek. Nem sok idő telt el, és csiszolni tudott a stílusán, néhány barátja segítségével. Ekkor már partnerre talált zenei-alap ügyben is, és ezzel a felállással keresett meg egy szombathelyi kiadót. Ők érdeklődést tanúsítottak a dolog iránt, így készült el 1995 decemberében a Technóták 1., de csak kazettán.

Megjelenése óriási öröm volt számára, de sajnos a kazetta nem váltotta be a hozzá fuzött reményeket. Ekkor már tudta, hogy sokkal maibb hangszerelést kell alkalmazniuk, és CD-n is meg kell jelentetniük az új anyagot. Ez idő tájt találta meg Zala megyében azt a zenésztársát, Szabó Pétert, aki a mai napig is készíti az alapokat a számokhoz.

1996 elején elkészítettek három dalt (Lidi néni, Kék a szeme, Bocsássa meg), és ezt elküldték több kiadónak. Végül is a Kadenciánál látott napvilágot a kazetta.

1996 nyarán megjelent a Technóták 2., ezúttal már CD-n is. Bár McHawer nagyon hitt az album sikerében, mégis nagyon lassan vonult be a köztudatba. Nagy nehezen találtak szponzort videoklipre, amit nagyon jókor sikerült elhelyezniük itt-ott. De amit igazán nagyon értékel, az a helyi rádiók szeretete, hiszen - talán mert kuriózum, vagy mert "jó zene" - ők merték játszani.

Amilyen rossz kritikákat kapott eloször a "Kék a szeme" (pl.: nyálas, lakodalmas, stb...), olyan nagy siker lett belőle. Sorra kapta a meghívásokat diszkókba, és jobbnál jobb hangulatú bulijai voltak. Ennek ellenére a nagy média nem fogadta el ezt a stílust.

1997 oszén megjelent a Technóták 3., ami nem igazán lett sikeres. Az okát máig is kutatja, talán nem lett elég bulis hangulatú, vagy nem volt rajta hasonló sláger, mint a "Kék a szeme".

1998 nyarának végén adták ki a Technóták 4-et. Ezen a legnagyobb slágerek: "Se veled, se nélküled" és a "Hosszú fekete haj" már bejöttek a közönségnél.

« bezár

Diszkográfia - MC. Hawer feat. Tekknő

Táncolj cigánylány (2001)
Bye, bye lány (2000)
Bye, bye lány maxi single (2000)