Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Victoria Beckham

Bibliográfia - Victoria Beckham

Popsztár, médiamítosz, Spice Girl, író, táncos, futballistafeleség, stílusikon, anya; ennyit már tudunk. De ki is a valódi Victoria Beckham? Az első szólóalbuma valószínűleg eddig a legnagyobb betekintést nyújthatja – tele van válaszokkal ezekre a kérdésekre, csodálatos dallamokkal és árulkodó dalszövegekkel.

Az lehet, hogy Victoria a rendkívül sikeres Spice Girls egy részeként több mint 40 millió albumot és 25 millió single-t adott el, de enigmatikus személyisége miatt bizonyos körökben csak a szexi duzzogásáról ismerték. Az, hogy újra stúdióba vonult és a nulláról kezdte újra a saját anyagával azt követelte Viktóriától, hogy újra meg újra bizonyítson és ezt meg is tette.

tovább »Az album egy remek számmal kezdődik és végig lenyűgöző. Az első single-je, a „Not Such an Innocent Girl” fülbemászó popdallamával és szenzációs Jake Nova videójával, amelyben egy futurisztikus West Side Story variációban találkozik a jó és a rossz lány, nyitja a sort. A dal arra invitál bennünket, hogy nézzünk a dolog mélyére, mert még sok tapasztalnivaló van.

Az új albumon végre teljesen előtérbe kerül Victoria változatos vokális stílusa, ezt kitűnően példázza az „A Mind of Its Own” ahol a kórus szárnyaló dallamai bulis beszélt szöveget festenek alá. Mint a dalok közül sok másik, ezt is Londonban rögzítették, a többi szám pedig LA-ben illetve Skandináviában készült el 18 hónap alatt.

A groovos harmadik dal, a „That Kind of Girl” Steve Kipner és David Frank, illetve Jack Kugel írása és több szinten felfedi az igazságot, mint például a „papírpohárból ittuk a pezsgőt” sor, ami Victoria szerint „nagyon David és én vagyunk”. A dal egyben Kipner bevonódása is a munkába. Amint elkezdett velük dolgozni, csak úgy jöttek sorban a dalok. Ahogy Victoria mondja „Már hat hónapja dolgoztam az albumon, amikor találkoztam Steve-vel. Annyira egy hullámhosszra kerültünk, hogy az album végre tényleg kezdett alakot ölteni.”

A Spice Girls sokszor alapozta a dalait a R&B-ra és ugyanaz a hatás fedezhető fel a ’Victoria Beckham’-en is. A kifinomuld hangzás teljesen passzol hozzá, különösképp az „I Wish” és a „Watcha Talkin’ Bout” amelyeket a Soulshock & Karlin-nál vettek fel LA-ben. A Dán duó skandináv popos fogékonysága művészien kapcsolódik az amerikai R&B-hoz, miközben a „Watcha Talkin’ Bout” emlékeztet a Truestepperssel 2000 nyarán elért nagy sikerére, az „Out Of Your Mind”-ra.

Az „OOYM” akkoriban nagy érdeklődésre tett szert, és kétségkívül az év egyik nagy táncslágere lett, Viktóriát pedig egy csapásra népszerűvé tette a táncproducerek körében is. Egy másik skandináv közös munka, a svéd Eclectic produkciós csapatával a „Midnight Fantasy”, a dalszöveg pedig Victoriának ismét egy másik, jelen esetben nagyon intim és szexi, oldalát mutatják meg.

Victoria dalszövegírói vénája az album 12 dala közül 9-ben mutatkozik meg, nem is csoda hogy tollat ragadott és megírta az autobiográfiáját, a „Learning to Fly”-t (Repülni tanulok) amit szeptemberben ad ki a Penguin kiadó. Az azonnal elragadó Victoria ügyeskezű írónak bizonyult és a lelkét is beleadja írásaiba, amit természetesen átsző utánozhatatlan, száraz humora.

Van néhány remekbeszabott ballada is az albumon, mint az „Unconditional Love” vagy az „I.O.U.”, ami Davidnek íródott „mert tényleg úgy érzem, mindent neki köszönhetek” magyarázza Victoria. (IOU= I Owe You=tartozom neked) Szintén megindító, a gyönyörű „Every Part of Me” amelyben még Brooklyn is benne van, aki sok időt töltött a stúdióban az édesanyjával és ebben a dalban segít a háttérvokálokban.

Victoria szerint: „Igazi családi vállalkozás volt, Brooklynt annyiszor vittem magammal dolgozni, ahányszor csak tudtam. Hangosan gagyogott, amikor a felvétel készült és annyira aranyos volt, hogy rajta hagytam a szalagon.” Az erősen életrajzi ihletésű dal felfedi Victoria legbensőbb gondolatait Brooklynról és lenyűgöző erőt, őszinteséget és bátorságot sugároz. Remek befejezése az albumnak.

Ez az album végleg eltünteti a titkokat és a mítoszokat. Victoria ményen személyes hangvételű dalszövegei sokat beszélnek arról, miképp gondolkodik a szerelemről, az életről és a családjáról. De ami a leglenyűgözőbb az egészben, az a zenei tehetségének változatossága és ereje, ami őt a hiteles és kifinomult popsztárok közé emeli. Ennyi mindennel a tarsolyában, a Victoria Beckham előtt álló jövő fenomenális.

Ő maga ezt mondja: „18 hónapot töltöttem az album összerakásával – remélem, az emberek most már látni fogják, hogy Victoria Beckham több, mint egy grimasz és egy séta a Bond Streeten.”

Hát valóban több!

« bezár