Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Simply Red

Bibliográfia - Simply Red

Több mint 40 millió eladott albummal Anglia egyik legtermékenyebb zenekara a Mick Hucknall vezette Simply Red.
1985-ben megjelent “Picture Book” (‘Holding Back The Years’, ‘Money’s Too Tight (To Mention)’, ‘Come To My Aid’) című debütáló albumuk 30 hónapig tartózkodott az angol slágerlistán, az albumról kimásolt “Holding Back The Years” hetekig vezette az amerikai slágerlistát is.
Ezt követte az 1987-ben megjelent “Men And Women” (‘The Right Thing’, ‘Ev’ry Time We Say Goodbye’) és 1989-ben a “New Flame” (‘It’s Only Love’, ‘A New Flame’, ‘More’, ‘If You Don’t Know Me By Now’), mely albumokról kimásolt dalok hetekig vezették fként az angol és az amerikai slágerlistákat.

tovább »


A legnagyobb dobást az 1991-ben megjelent “Stars” (‘Something Got Me Started’, ‘Stars’, ‘Thrill Me’, ‘Your Mirror’) hozta. Az album csak Angliában 12-szeres platina lett és 1991-ben és 1992-ben is a legtöbbet eladott album. Világszerte 9 millió fogyott el belle. A zenekar kiérdemelte a “Legjobb Zenekar” címet, Mick Hucknall pedig “A Legjobb Férfi Énekes”-nek kijáró Brit Award-ot 1993-ban.
Ezt követte a “Life” 1995-ben (‘Fairground’, ‘Remembering The First Time’, ‘Never Never Love’, ‘You Make Me Believe’, ‘We’re In This Together). Az albumról kimásolt “Fairground” hetekig vezette az angol slágerlistát, a “We’re In This Together” pedig az angol válogatott himnusza lett a foci Európa bajnokságon. Az album világturnéján a zenekar hazánkba is ellátogatott 1996-ban.
A 10 éves pályafutás összegzéseként jelent meg 1997-ban “Greatest Hits” címen az eddigi slágerek gyjteménye kiegészítve egy új dallal. Aretha Franklin “Angel”-jét a Fugees tagjaival készítették el.
Az 1998-ban megjelent, több millió példányban elfogyott, sorrendben hatodik stúdiólemez a Blue címet kapta, melyen 7 eredeti Mick Hucknall szerzemény mellett feldolgozások is találhatók: Neil Youngtól a “Mellow My Mind”, a The Holliestól a “The Air That I Breathe”, Dennis Brown-tól a “Ghetto Girl”, a Sly & Robbie ‘Friends’ cím albumáról már ismert Gregory Issacs sláger, a “Night Nurse” és a már emlitett Aretha Franklin “Angel” újabb feldolgozása. Az album kiemelt slágerei a “Say You Love Me” és a “The Air That I Breathe” volt.
A hetedik album a “Love And The Russian Winter” 1999. októberében jelent meg. A korong 11 fantasztikus slágert tartalmaz, melyről az elsőként kimásolt single az “Ain’t That A Lot Of Love”, a második a “Thank You”, a harmadik pedig a “Your Eyes” volt. Az albumon megtalálható évszázad/ezred búcsúztató “Wave The Old World Goodbye”, melyet szilveszter éjjelén a londoni Millenium Domeban fog adott elő.
A cím magyarázata: “Love – ez magáért beszél, romantikus vagyok. Russian Winter (az orosz tél) – meghatározó az elmúlt 2000 évben, irónikusan, a kemény orosz tél állította meg – és védte meg a világot - Nagy Sándor, Napoleon és Hitler csapatait. Még belegondolni is szörnyű, hogy mi lett volna ha ez nem így történik …” (Mick Hucknall)
2000-ben jelent meg eddig legutolsó albuma amely az “It’s Only Love” címet viseli egy válogatás album. Ezen az albumon a legszebb szerelmes dalokat gyűjtötte csokorba, olyan időtlen számokat, mint a “Holding Back the Years”, “Say You Don’t Love Me”, “If You Don’ t Know Me By Now”, “Stars” stb.

« bezár

Diszkográfia - Simply Red

SIMPLY RED
Diszkográfia
Picture Book (1985)
Men And Women (1987)
A New Flame (1989)
Stars (1991)
Life (1995)
Greatest Hits (1997)
Blue (1998)
Love And The Russian Winter (1999)
It’s Only Love

Video:
3 Video Boxset
Greatest Video Hits
Live In London

Simply Red cikkek