Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Olav Basoski

Bibliográfia - Olav Basoski

Olav Basoski 1968-ban született egy Amszterdamhoz közel lev, Haarlem nevű kis városkában, zenész családban. Szülei több hangszeren is játszottak, bátyja pedig hegedűlni és zongorázni tanult a királyi konzervatóriumban.

Gyermekkorában nagy hatással volt rá a 70-es évek underground disco-zenéje. Legnagyobb példaképe a Holland mixelés úttörje, Ben Liebrand volt, akinek heti rádiómsora hatására kezdett el 15 (!) évesen DJ-ként dolgozni.

Zeneszerzi szárnypróbálgatásait 1987-ben kezdte az elektronikus zene világában. 1991-ben adta ki els felvételeit - "Sil", "6 Bells All" és "World Series of Life" - a Rhythm Records-nál. DJ Erick E-vel közösen (aki holland mixel bajnok és a hollandiai "The Roxy" nev klub rezidens DJ-je) 1993-ban elkészítettek egy hatalmas klubslágert, a "Pancake - Don't turn your back"-jét. Ez a klubsláger volt Olav Basoski "Work" labeljének els sikere.

tovább »Mára már 47 ilyen sikerrel büszkélkedhet a label, Olav Basoski pedig nem csak hazájában, de világszerte is elismert producer lett.

Az évek során Olav Basoski különböz álnevek alatt adott ki nagysiker slágereket (pl, Sil, Pancake, Yokiboys, stb.), és több bandának és eladónak készített remixeket, mint pl. James Brown-nak, Moby-nak, a Reel 2 Real-nek, a U 96-nek, a Mighty Dub Cats-nek vagy az Apollo 440-nak.

Jelenleg Olav Basoski több országban sikeres producer (pl. Angliában, Németországban, Hollandiában, Franciaországban, Amerikában,
Kanadában, Japánban, stb.). Híres producerek
használják dalait válogatásokhoz, mint pl. az angol Dave Angel, aki "39 Shades of Techfunk" c. válogatására nem kevesebb, mint 5 Olav Basoski felvételt használt fel.

Több label áll sorba azért, hogy régebbi felvételeiket dolgozza fel. Legutóbbi remixét Big Time Charlie részére készítette el, amely az angol dance listákon rögtön az els helyre került fel, és minden pop charton kúszik felfelé.

Elindított egy sorozatot is, melynek címe "Samplitude", már a 7. résznél tart, és részenként 50.000 darabos eladásokat produkált.
A legújabb darabja 4 különböz új felvételt tartalmaz, melybl 3 (a Turn it out, a Down with it és a Musica) tipikus Olavos filter disco stílusban íródott rengeteg üthangszerrel és disco alapokkal.

A negyedik felvétel pedig funky stílusú, mely egészen szokatlan Olav Basoskitól, és amely már az új évezred hatásának köszönhet.

« bezár