Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hooligans

Bibliográfia - Hooligans

Tulajdonképpen a Dance nevű együttesből léptek ki a banda tagjai: Ördög Csipa (ének), Tóth Tibor (gitár) és Kiss Endi (dob). Móritz / bassz.gitár / csak később került a csapatba.
Már 16 évesen funky zenét játszottak, elég jól. Azonban Tibi katona lett, s a többiek is követték példáját. Így egy időre szünetelt az együttes működése.
1993 őszén megjelent az "Ördög vagy angyal" című LP, az együttes neve ekkor még Dance volt. A lemez új színt hozott a magyar rockpalettára, és az év rockmeglepetés volt. Az album 2 hónap alatt 20'000 példányban fogyott el a Polygram Records-nál.

tovább »


A siker egyik oka a reklámkampányra fordított 7 millió forint és a nagysikerű országos turné, melyen részt vettek. Ennek a fő állomása a Petőfi Csarnok volt.
1996-ban Hooligans lett a zenekar neve, de ugyanabban a felállásban és hasonló stílusban folytatták a munkát. Zenéjüket Funk & Rock-nak titulálják. Szintén ebben az évben megjelent bemutatkozó demójuk.
1997-ben tagcsere történt, Maróth P.G.-t Móritz Norbert váltotta fel, bár továbbra is ő maradt a zenekar szövegírója.
Első nagylemezük, "Nem hall, nem lát, nem beszél" a Bogart Records kiadónál látott napvilágot 1997. november 15-én. Első klipjüket a lemez legsikeresebb dalára készítették "Az én paradicsom" címmel. Ez a Z+ Pepsi Generationext sikerlistáján az első helyezést érte el, az MSat toplistáján pedig a 4. helyezett volt és a televízió rendszeresen sugározta.
Az általuk megrendezett "Rockvoks '97." Fesztiválon két díjat is nyertek: "Az év dobosa", valamint "Az év legszimpatikusabb zenekara" kategóriában.
Sokan kedvelik a zenéjüket, mert igazi kellemes, dallamos, hallgatható és mindenki számára élvezhető muzsika.
1998-ban elkészült második videoklipjük az "Aladdin" című számra.
Második nagylemezük, a "Mesét, Álmot, Mámort" 1998. novemberén jelent meg. Ebben az időszakban nagyon sok volt a konfliktus a tagok között, ugyanis nehezen tudnak megegyezni abban, hogy éppen milyen zenét kellene játszaniuk.
Országjáró turnéjukat 1999. február 14-én az E-klubban kezdték meg.
A fiúk egyébként Szerencsen éltek, csak néhány éve kerültek a fővárosba.
Testükön alig találni olyan helyet, ahol ne lenne tetoválás. Ez azonban esztétikai szempontokon kívül más előnnyel is járt, ugyanis a művész, aki a test-rajzokat készítette, annak a rendezőnek ajánlotta a fiúkat, aki például az Ice Cube klipeket is rendezte.
Időnként bemutatóval egybekötött koncertet is adnak, melyeken népszerű vendégek is fellépnek / Ganxsta Zolee , Bestiák.../.
A hagyománnyá vált Hooligans-tábort minden évben Tokajban tartják. Itt ismert sztárokkal találkozhatunk, rendszeres a foci, az iszapbírkózás és az esti koncertek.
Az együttesnek egyre több igazi rajongója van. Ezek az emberek mindent megtennének, hogy közelebb kerüljenek a zenészekhez. Egyikük attól sem riadt vissza, hogy feltörje Csipa lakását az együttessel kapcsolatos személyes tárgyakért. Csak azért nem rohant egyből a rendőrségre a sztár, mert nincs jogosítványa, hasonlóan a többiekhez.
Az új album Tartson örökké című számából klipet is forgattak, melyben felrobban egy dob. Hihetnénk, hogy ez csak számítógépes trükk, de nem az. Valóban felrobbantottak egy régi hangszert a a tökéletes hatás kedvéért. A szöveget Big Daddy írta, akit a Kartelből ismerhetünk.

« bezár

Hooligans cikkek