Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Sugababes; Siobhan Donaghy

Bibliográfia - Sugababes; Siobhan Donaghy

Az ír származású, de Londonban született Siobhan sugárzó, érzékeny és rendkívüli humorral rendelkezik. A tehetséges énekesnőt 12 éves korában fedezte fel Ron Tom, az Al Saints egykori menedzsere, aki később segítette a szárnyait bontogató Sugababest is. Siobhan egy évvel volt idősebb a másik két lánynál, akik már a csapat megalakulása előtt jó barátok voltak. Így nagyon magányosnak érezte magát három éven keresztül. Magányosságát csak fokozta, hogy a csapat miatt ott kellett hagyni az iskolát, és magántanuló lett. Végül kiderült, hogy amiről Siobhan azt gondolta, hogy „vicces meló” lesz butuska gagyogásba torkollt. Az éveken át tartó csapaton belüli ellenségeskedés, feszültség, művészi sérelmek és a promócióból adódó nyomás miatt az énekesnő kimerült és levert volt. „Egyszerűen nagyon mások voltunk.” – meséli. „Teljesen különböző emberek. Nem éreztem magam jól, nem éreztem, hogy jó lennék abban, amit csinálok. Egyértelmű volt, hogy ez lesz a vége, hogy mi hárman nem férünk meg egymással.”

tovább »2001 Augusztusában amikor a csapat Japánban volt egy promóciós úton, Siobhan úgy érezte, hogy betelt a pohár.

„Még négy nap volt hátra az utazásból.” – emlékszik vissza. „Eldöntöttem, és ennyi volt. Azt mondtam, hogy nem csinálom tovább még négy napig, sőt egyetlen percig sem. Végigsírtam a repülőutat hazafelé. Akkor láttam utoljára azokat, akikkel együtt dolgoztam három és fél éven keresztül.”

Otthon kipihente magát, kiheverte a könnyűzenei ipar hajthatatlan szigorúságát. Úgy gondolta, hogy a zenét maga mögött hagyta, és úgy döntött, fotós szemináriumokat vesz fel a főiskolán. „nem akartam újra zenélni. Tökéletesen elegem volt belőle.” – meséli. De egy véletlen találkozás Ibizán Johnny Lipseyvel, a régi baráttal megváltoztatott mindent. Johnnyn keresztül újra kapcsolatba került Cameronnal, aki mindig is bízott a lány tehetségében. Ő vitte el a stúdióba, ahol összehozta Siobhant a fiával, Marlonnal és egy fiatal zenész/ producerrel, Preteshel. „Marlonnal és Preteshel közel egyidősek vagyunk, és mindannyian nagyon félénken viselkedtünk, olyan furán. Tökéletesek voltunk együtt. Nagyon-nagyon őrült dallamok születtek, és én nagyon örültem, hogy újra dalokat írhatok. Néhány hónappal előbb még azt gondoltam, hogy örökre végeztem ezzel, sohasem fogok egyetlen lemezt sem kiadni, de most már vége ennek. Alig várom a lemezem megjelenését!”

Az OCM menedzsmentje (Blur, Morcheeba) is bátorította Siobhant, akik amint meghallották az öt dalból álló demót máris szerződést kötöttek a fiatal művésznővel. „Annyira mások voltak, mint a régi menedzsmentem. Azt mondták, hogy van beleszólásom abba, amit csinálok. Régen ez nem így volt velem. Gondoltam, hogy akkor leragadok ezeknél a srácoknál.”

Lehetséges, hogy Siobhan és bandája idén játszanak majd Glastonburyben, az új csapatok sátrában. De ha mégsem, akkor is ott fog kóvályogni a tömegben. „Sohasem akartam igazán híres lenni.” – mondja. „És ez az album nem is erről szól. Mi csak olyan zenét akartunk csinálni, amit mi magunk is szívesen meghallgatunk És ennyi az egész. Csinálj olyan zenét, amit szeretsz, és amiről azt gondolod, hogy másoknak is tetszeni fog. Csinálj olyan dolgokat, amiket szeretsz, és nem kell semmit sem túlbonyolítani. A Sugababesben minden olyan komplikált volt. De erre nincs szükség. A testvérem sminkes, és sohasem engedték meg, hogy vele dolgozzam. Most ő készíti a sminkemet. Szuper! Intézd el a dolgokat családon belül, legyen mindenki a barátod aki körülötted van, ilyen egyszerű.”

« bezár