Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Santana

Bibliográfia - Santana

\"Sok együttes és zenész csak egyetlen színnel fest\" - magyarázta Santana egy interjúban, és jelképesen hozzáfűzte: \"Kezdettől fogva elkötelezték magukat egy zenei stílus mellett. De ez rám nem vonatkozik. Én minden színnel festeni akarok, ami elérhető, a szivárvány minden színét fel akarom használni.\" És ezt is teszi. A \"Shaman\" című új albuma magába olvasztja a pop, a rock, az alternatív, a latin, a funk, a jazz, a soul, az R&B, a hiphop és az opera elemeit az összesen 16 felvételben. Ez egy olyan ezüstkorong, mely életörömet sugároz, s szinte semmi nyoma nincs már rajta az előző - Supernatural\" című lemez hangulatvilágának. A korong elkészítésében közreműködött: Placido Domingo, Dido, P.O.D., Michelle Branch, Chad Kroeger (a Nickelback frontembere), Seal, Macy Gray, Musiq (a Soulchild-ból) és olyan rétegzenei sztárok, mint Citizen Cope, Alejandro Lerner, valamint Melkie Jean & Governor Washington.

tovább »Carlos Santana-nak minden nagylemezével sikerül hidat építenie generációk és kultúrák között: a vendégművészekkel és a különböző stílusaikkal egyfajta groove-ot kreál, mely felöleli és egyesíti a világot. A feltörekvő amerikai rocksztárral, Michelle Branch-csel és az első kislemezzel a \"The Game Of Love\"-val elindítja a szerelem játékát útjára. Megfűszerezi Angélique Kidjo \"Audoma\" című dalának nyugat-afrikai hangzásait mágikus gitárjátékával. Musiq neo-soul-os stílusa a \"Nothing At All\" című felvételt teljesen új fényben világítja meg: rajongó, romantikus és szexi a végeredmény. Soul-os, jazz-es és groove-os, vagy egyszerűen pihekönnyű élvezet, ez a \"You Are My Kind\" Seal-lel. A Grammy-díjas Macy Gray tudatosan keveri az érdes hangját a latin ritmusokkal, melynek eredménye a feltüzelt hangulatú \"Amoré (Sexo)\". Varázslat lóg a levegőben a \"Novus\"-nál, melyből Placido Domingo is kiveszi a részét. Amikor megszólal a világhírű operatenor kifejező hangja a gitár riffek mellett, akkor az ember hátán szó szerint a hideg futkároz. A \"Feels Like Fire\" Dido-val virágesőt zúdít a szomorú szívre. Azt a kérdést, hogy \"Why Don\'t You & I\", a Nickelback-ből Chad Kroeger és Santana közösen válaszolják meg rockosan, izgalmasan és különlegesen. A kontraszt Carlos latinos gitárjátéka és a P. O. D. -s Marcos riffjei között bár igen nagy, mégis az \"America\" című számban meglepően perfekt harmóniában egyesülnek.
Santana \"Shaman\"-ja egyesített művészi remekmű. Carlos zenei utazásra invitál minket időben és térben, mely alatt mindenki nyugodtan szabadjára eresztheti az érzéseit. Az album charme-ja talán abban kereshető, hogy a világ minden sarkának hangzásvilágát fel lehet fedezni rajta. A gondolataink \"nyaralása\" elkezdődhet, a dalok az egész testünket átjárják. Az ember érzi az energiát, az örömet és a kreativitást minden csöppnyi sejtjében. A szivárvány minden színében pompázó zene magért beszél.

« bezár

Diszkográfia - Santana

Santana (1969)
Abraxas (1970)
Santana III, (1971)
Carlos Santana & Buddy Miles! Live! (1972)
Caravanserai (1972)
Love Devotion Surrender (1973)
Welcome (1973)
Lotus (live) (1974)
Illuminations (1974)
Borboletta (1974)
Amigos (1976)
Festival (1977)
Moonflower (1977)
Inner Secrets (1978)
Oneness: Silver Dreams, Golden Reality (1979)
Marathon (1979)
The Swing of Delight (1980)
Zebop! (1981)
Shango (1982)
Havana Moon (1983)
Beyond Appearances (1985)
Freedom (1987)
Blues for Salvador (1987)

tovább »


Spirits Dancing in the Flesh (1990)
Milagro (1992)
Sacred Fire: Live in South America (1993)
Santana Brothers (1994)
Santana Live at the Fillmore (1997)
Supernatural (1999)
Shaman (2002)
All That I Am (2005)
Carlos Santana and Wayne Shorter - Live at the Montreux Jazz Festival 1988 (2007)
The Very Best of Santana (Live in 1968) (2007)
Ultimate Santana (2007)

« bezár

Santana cikkek