Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Puff Daddy

Bibliográfia - Puff Daddy

Eredeti nevén Sean Combs eddigi pályafutása során számtalan művésznevet használt már. Legismertebbek : „ Puffy”, „Puff Daddy”, napjainkban a „P. Diddy” nevet használja. Hallhattunk róla már előadóként, producerként, kiadóként , színészként és divattervezőként is.
Karrierjét az Uptown Records által megrendezett tehetségkutató versenyen kezdte előadóként, majd olyan neves előadók lemezeit készítette el, mint Mary J. Blige.
1993-ban saját kiadóját megalapította a Bad Boys Entertainment, melyhez szintén nagyon nagy nevű előadók szerződtek. Természetesen közben más előadók lemezen is komoly szerepet vállalt producerként például Mariah Carey, TLC…

tovább »


1996-ra éles ellentét alakult ki közte és a Death Row kiadó két előadója, 2Pac és Suge Knight között. Egy 1994-es lövöldözés után 2Pac külön dalt szentelt a Notoriusnak és Diddynek: a Hit ’Em Up című dal klipjének két főszereplője P.I.G és Buffy. 1996-ban ismeretlen tettesek megölték 2Pac-et, és fél évvel később 1997-ben ugyanez történ Notorius B.I.G.-vel is. Notorius lemeze három héttel halála után jelent meg, és első helyen nyitott az amerikai eladási listán. Combs 1997-ban debütált előadóként, Puff Daddy művésznéven. Bemutatkozó kislemeze, a Can’t Nobody Hold Me Down két hónapon át vezette a Billboard toplistáját. A Notorius B.I.G. emlékére született Police-feldolgozás, az I’ll Be Missing You még nagyobb sikerrel futott, főleg, hogy a dalban Faith Evans, Notorius özvegye is énekel. A No Way Out nagylemez többszörös platina lett, és 1998-ban két Grammy-díjat is begyűjtött.
1999Áprilisában az Interscope Records igazgatója, Steve Stoute beperelte Diddyt, mert a rapper súlyosan megverte. Az ügyet végül sikerült eltusolni.
Ebben az időszakban a média Jennifer Lopez és P. Diddy viszonyán csámcsogott, amit csak fokozott, hogy jelen voltak egy New York-i lövöldözés helyszínén. Diddy ellen több eljárás is indult, többek között illegális fegyverviselés miatt. Ráadásképp sofőrje is egy szórakozóhely tulajdonosa is beperelte. Bár Lopez kitartott mellette a bajban, 2001-ben szakítottak.
A vádpontok alól felmentették, és 2001-ben már P. Diddy néven adta ki új lemezét, The Saga Continues címen.
P. Diddy a lemezkiadással párhuzamosan filmszínészként, divattervezőként és színházi színészként is bemutatkozott.

« bezár

Diszkográfia - Puff Daddy

2004:I Need A Girl
2002:We Invented the Remix
2001:The Saga Continues
1999:Forever
1999:No Way Out
1997:No Way Out

Puff Daddy cikkek