Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Fiesta

Bibliográfia - Fiesta

A Fiesta két tagja, Knapik Tamás és Csordás Tibor már régebb óta együtt zenélt, amikor 1999 végén úgy gondolták, tesznek egy kísérletet a tradicionális latin-amerikai zene megkedveltetésére hazánkban.

Mint tudjuk, a latinos dallamvilág a nemzetközi zenei életben nem kevés sikert hozott többek között Ricky Martinnak vagy Enrique Iglesisnak. A stílus már világszerte sokak kedvencévé vált, így Tamás és Tibor vállalkozását sem lehetett éppen reménytelennek nevezni. Sőt, ha úgy tetszik, garanciát jelentett a sikerre Tibor remek énekhangja, na meg az a tény, hogy Tamás, az együttes zeneszerzője hosszú ideig Puerto Ricoban élt, és a latin zene már mondhatni a vérében van.

tovább »


A formációnak a Fiesta nevet adták és 2000 januárjában forgatták le első videoklipjüket a Meddig tart című dalból. A dal az MI-5 kiadónál jelent meg maxin. A duó azonban augusztusban kiadót váltott, és következő kislemezük, a Jött veled a nyár már az EMI gondozásában jelent meg szeptemberben, majd a következő év (2001.) februárjában az Angelina című single látott napvilágot. Természetesen mindkét dalhoz klip is készült.

Különös módon a Fiesta már három kislemezen volt túl, amikor végre 2001 tavaszán a boltokba került várva várt nagylemezük, a Hozzám tartozol, mely az addigi slágerek mellett újabb vérpezsdítő dalokat tartalmazott. Az album új dalai közül a Bonita és a Nem mondtam el is hatalmas sláger lett, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a korong előbb bearanyozódott, majd platinalemez lett.

A befutott páros rendszeres fellépője a TV2 Dáridó című műsorának, és a rádiók is szívesen játszák felvételeiket. Kétség sem férhet hozzá, hogy a Fiesta ma a latin-amerikai dallam- és érzésvilág legjelesebb képviselője hazánkban. De a srácoknak még rengeteg mondanivalójuk van: az első lemez óriási sikere után idén januárban a két srác újból stúdióba vonult. Tibor és Tamás célja most az volt, hogy egy még latinosabb hangzású anyagot vegyenek fel, ami azonban nemcsak a latin zene kedvelőinek szól, hanem a lehető legszélesebb értelemben vett nagyközönségnek. A végeredmény május elején jelenik meg, és nagyszabású televíziós kampány előzi majd meg.

A rajongók egyébként már egy kis ízelítőt is kaphattak a Fiesta új albumából, hiszen már március 20-án megjelent a már címében is latin Hasta Manana (A Hold alatt) című dal maxin. Ha pedig a zene és a szöveg is latinos, kézenfekvő, hogy a klip forgatásának a helyszíne is az legyen. A duó választása Kubára esett, ahonnan rengeteg élménnyel és egy jó klippel tértek haza.

« bezár

Diszkográfia - Fiesta

Angelina (maxi) (2001)
Hozzám tartozol (2001)
Jött veled a nyár (maxi) (2000)
Meddig tart (maxi) (2000)

Fiesta cikkek