Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Neo Tones

Bibliográfia - Neo Tones

A négytagú együttes 2001 végén alakult.
A tagoknak nem kellett sokáig ismerkedniük egymással, hiszen kicsi koruk óta rendszeresen találkoztak a Neoton Família koncertjein a színfalak mögött és a nézőtéren. Szüleik ugyanis a legendás együttesben zenéltek és ők, amikor csak lehetett, ott lábatlankodtak a turnékon körülöttük.Pásztor Patrícia és Noémi Virág szülei Pásztor László és Hatvani Emese, az együttes szövegírója.
Jakab György édesapjától, a sajnálatosan korán elhunyt fantasztikus billentyűs-énekestől a hangszínét és tehetségét igen, a robusztus termetét kevésbé örökölte.

tovább »


A dobnál pedig ki lenne más, mint a mókamester Bardóczi Gyula fia, Gábor.
Ők négyen rendkívül különböző egyéniségek ugyan, de összetartja, összekovácsolja őket a zene szeretete.A Neo Tones tehát nem egy, a manapság oly divatosan „casting" által összeállított együttesek közül, hanem zenészek zenész csemetéinek a közös szárnypróbálása. Négy egyenrangú szólista, akik közül mindenki mást és mást tud hozzátenni a közös munkához, amely egyikük nélkül sem tudna létrejönni.Gyuri tagja és zeneszerzője volt az első Ámokfutóknak, dalokat írt és hangszerelt többek között az UFO-nak, az Emergency House-nak és jelenleg is dolgozik Kozsoval egy új albumon. Gábor hosszú ideig a Warpigs-ben játszott, tehát mindketten fiatal koruk ellenére komoly zenei tapasztalattal rendelkeznek. A két lány hosszú ideig tanult zongorázni, Virág gitározik is, és természetesen mindezt a koncerteken is ki szeretnék használni. Nagy álmuk ugyanis, hogy szüleikhez hasonlóan nagyszabású élő koncerteket tarthassanak mindenfelé az országban.Addig azonban még sokat kell dolgozniuk. A Warner Music Aquarium Stúdiójában készült és azóta megjelent első albumuk a „Holnap", amelyen 11 klasszikus Neoton szám mai átdolgozása mellett található egy vadonatúj, saját dal is. A VIVA+ immár második videóklipjüket játssza rendszeresen, amely a Yamaha Fesztivál nagydíjas „Holnap hajnalig" című dal feldolgozására készült. A dal egyre népszerűbb a rádiókban és ennek megerősítésére november utolsó hetében vidéki média-turnéra indulnak. Elkezdődnek a fellépések is, most még klubokban, de nagyon várják a jövő évet, a tavaszt és a nyarat, amikor az igazi, élő koncertek indulnak.


NEO TONES
Pásztor Patrícia - ének
Pásztor Noémi Virág - ének
Jakab György - billentyű, ének
Bardóczi Gábor - dob, ütőhangszerek

« bezár