Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Foo Fighters

Bibliográfia - Foo Fighters

A \"One By One\" olyan erővel sugároz, melyet eddig a csapat egyetlen albuma sem tudott felmutatni. Ez attól is lehet, hogy új felállásban lép a színre a Foo Fighters, hiszen kiegészültek egy gitárossal, név szerint Chris Shiflett-tel, aki túlélt már két hírhedt Foo Fighters album és turné ciklust. Taylor Hawkins a következőképpen magyarázza a sikerreceptjüket: \"Grohl-Mendel-Hawkins-Shiflett - ez az igazi felállásunk, s ez így is marad mindaddig, amíg a csapat fel nem oszlik.\"

tovább »Hogy ebben van valami, annak mi sem jobb bizonyítéka, mint a nemrég megjelent \"One By One\" c. album. Az \"All My Life\" című nyitófelvételtől a \"Have It All\" melodikus húzásain keresztül a \"Come Back\"-ig a \"One By One\" egy valódi mérföldkő az együttes történetében: ez vonatkozik mind a kompozícióra, mind arra a módszerre, ahogyan a 4 srác a dalait készítette.

Beszélnünk kell még legalább említés szinten a \"Low\" és a \"Times Like These\" című számokról, a suttogás és az ordítás közötti átmenetet képviselő \"Disenchanted Lullaby\"-ról és a tolakodó stílusú balladáról a \"Tired\"-ről (ebben a dalban a Queen ex-gitárosa, Brian May működik közre csodálatos gitárjátékával), melyek egytől-
egyig színvonalat képviselnek a
nagylemezen.
Ez az album más, mint bármi, amit eddig csináltunk - meséli Dave Grohl - Ettől függetlenül természetesen magán hordozza egyértelmű kézjegyünket - egy valódi Foo Fighters originál lemezről van szó. Még ha a korong egyfajta lázadást is jelent a korábbiakkal szemben, van valami, ami összeköti az összes eddigivel. Ez a melódia iránti érzésünk, a hozzáállásunk, és az a stílus, ahogyan zenélünk. Úgy gondolom, hogy mindig megmérettetjük magunkat különböző kihívásokon, s az teljesen mindegy, hogy ez a pop vagy a progresszív rock irányában történik-e. Örömet okoz nekünk, ha állandóan mozgásban vagyunk, és soha nem kell megállnunk. Egyszerűen csak jó, ha az ember valami mást csinálhat, mint amit addig tett.

« bezár

Diszkográfia - Foo Fighters

FOO FIGHTERS (1995)
THE COLOUR AND THE SHAPE (1997)
THERE’S NOTHING LEFT TO LOSE (2001)

Foo Fighters cikkek