Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Jakatta

Bibliográfia - Jakatta

Jakatta, akit Joey Negroként jobban ismernek, de valódi neve Dave Lee, egy évvel ezeltt megjelentette az American Dream cím dalt, melyet kezdetben saját kiadója a Z Records adott ki.

Azonban hosszas alkudozás után a Ministry of Soundhoz került a project. A produkció az Amerikai szépség cím film zenéjébl készült, a vokált Swati Natar biztosította.

Az új szupersláger az Ever so lonely. A kellemes, szitár hanggal fszerezett zenét Sheila Chandra vokálja teszi még élvezetesebbé.

tovább »Lee a dal készítésénél arra törekedett, hogy hangzásában hasonlítson az American Dreamre, s ezáltal a hallgatóság számára beazonosíthatóvá váljék. Joey Negro az egyik legismertebb név a house zene világában.

Érdekesség, hogy ezt a nevet Lee azért kezdte el használni, mert úgy gondolta, hogy exotikus, amerikai-spanyol hangzása miatt az angol közönség jobban felfigyel rá. .

A 37 éves dj még számos álnéven készített felvételeket, ezek például a Hed Boys, Jakatta, Raven Maize, Doug Willis, Z Factor, Raw Essence, Mistura and Akabu. A slágerek gyártása mellett saját label cégét (Z Records) is vezeti.

Egyik alapítója a UK garage stílusnak, Lee 1986 óta tevékenykedik lemezlovasként. 1990-ben megjelent debütáló single-je a Do It, Believe It, ezt követte a Do what You feel, ami meghozta számára a sikert, elismerést és nem utolsó sorban egy lemezszerzdést a Virginnel.

Remix és produkciós életrajzában olyan eladók szerepelnek, mint Diana Ross, Simply Red, M-People, Pet Shop Boys, Sister Sledge és a Brand New Heavies.

« bezár