Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Gregorian-Master Of Chant

Bibliográfia - Gregorian-Master Of Chant

" A legtöbb projektem a fárammal ellentétes stílust képvisel, de kétségtelenül ezek azok, melyek a legnagyobb sikert aratják.". Frank Peterson csak tudja, hiszen a producer már az Enigmával és a "Time to Say Goodbye"- jal , két szokatlan zenei koncepcióval, meghódított több millió vásárlót. Ezek után következett a Gregorián: Masters of Chant c. albuma, mely a többi Peterson produkcióhoz hasonlóan fogyott az egész világon. Most itt a második rész a Masters of Chant Chapter II., mely hasonló fogadtatásra számíthat!

tovább »Azon egykori nagy slágerek felkutatása , melyek az albumon feldolgozásra kerültek, kb. három hónapot vett igénybe, ugyanis nem minden dal illik bele a Gregorian koncepcióba.

A választás kritériuma elég egyszer: a gregorián kórus csak hét zenei hangot használ.

"Azokat a dalokat rögtön kizártuk, melyeknél kisszekund lépés merült fel. Ez azt jelenti, hogy a "Wish You were here" és a "Brothers in Arms" esetében nem volt probléma. Másfell egy olyan dal, mint a "Sacrifice", esélytelenül pályázott az albumra kerülésre. "- mondja Petersen.

A hangzás is nagyon fontos volt. Az elz lemez felvételei egy templomban zajlottak, és ezen Peterson most sem változtatott.

A lemezfelvétel idejére egy mobilstúdióval beköltöztek a londoni Henry Wood Hallba. A második rész igényes, a legapróbb részletekig kidolgozott remekm.

A dalokban sokszor felcsendülnek húros hangszerek, gitárok hangjai. Peterson szerint azok az emberek, akik Szingapúrtól Seattleig várták a Masters of Chant Chapter II. megjelenését, nem fognak csalódni. Néhány feldolgozott dal a lemezrl: In The Air Tonight(Phil Collins) The First Time Ever I Saw Your Face(Celine Dion) Child In Time(Deep Purple) Starway To Heaven(Led Zeppelin),stb.

Ez a zene vígasztal és nyugalmat áraszt. Nemcsak a mélyen vallásos országokban, hanem az egész világon egyaránt sikerre számíthat.

További információ: www.gregorian.de

A nagy siker Gregorian album után, mely a tavalyi év egyik legnagyobb sikere volt, most elkészüllt a fantasztikus válogatás magyar változata is.

Az új évezred elején új zenei stílust teremteni nem igazán könny feladat. A Gregorián azonban fenekestül felforgatta a popzenét, konfrontálva azt a VII. század dallamaival.

Az els hallásra furcsának tnhet e két stílus keresztezése, de aki meghallgatja az albumot, rájön, hogy nagyos is összehozható. Az ötlet, hasonlóan az aranylemezzé vált eredetihez, egy 9 tagú kórus a Honvéd Mvészegyüttes és egy zeneszerz, Héger Attila együttgondolkodásából született. Az eredeti dalok szerzi örömmel adták beleegyezésüket ehhez a nem mindennapi kezdeményezéshez. Reményeink szerint ez a pozitív visszajelzés a road show közönsége részérl is megnyilvánul. A Lemez producerei olyan slágerekhez nyúltak, mint pl a Szerelem els vérig, a Száz út, az Európa, az Évszakok, vagy a nagy klasszikus, a Gyöngyhajú lány. Az eddig még sosem hallott feldolgozásokban a közelmúlt slágereit hallhatjuk, a régmúlt köntösébe csomagolva, az sök és a hihetetlen hangulatú katedrálisok hangulatát idézve.

Részletes Tracklista:
Gregorián Mesterek (Cat. No. CD: REC 255164-2 MC: REC 255164-4)

1 Szerelem els vérig (zene - szöveg): Dés László - Demjén Ferenc

2 Várj, míg felkel majd a nap (zene - szöveg): Lerch István, Demjén Ferenc

3 Száz út (zene - szöveg): Miller Zoltán

4 Európa (zene - szöveg): Varga Miklós

5 Gyöngyhajú lány (zene - szöveg): Presser Gábor - Adamis Anna

6 Homok a szélben (zene - szöveg): Balázs Fecó - Horváth Attila

7 Nagy utazás (zene - szöveg): Dés László

8 A htlen (zene - szöveg): Pataky Attila - Zselencz László

9 Évszakok (zene - szöveg): Balázs Fecó - Horváth Attila

10 Ha volna két életem (zene - szöveg): Som Lajos - Závodi János

11 Pearldance / Gyöngytánc (zene - szöveg): Laren d'Or

12 Adagio (zene - szöveg):
Albioni bónusz: 14 Gyöngyhajú lány (reprise) (zene - szöveg): Presser Gábor - Adamis Anna

« bezár