Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Zanzibar

Bibliográfia - Zanzibar

Gördeszka, bő gatya, graffiti, száguldás, természetesség, eredetiség…

…és egy mindent elsöprő sláger!!!

Ez így együtt annyit tesz:

ZANZIBAR

Rita, aki gimnáziumi évei alatt több országban is megmutathatta volna hangját, ha ki nem tiltották volna az énekkarból dohányzás és eleven viselkedés miatt,
Gabszi, aki tanító bácsiként három évig boldogította kisiskolás tanítványait, míg végleg kiderült, nem ez az ő világa,
Sidi, aki 10 éves kora körül határozta el, hogy vagy a zene, vagy semmi,

tovább »


MikC, aki a közgazdasági középiskolai évei alatt már több zenekarban játszott, és szerzett zenekari tapasztalatokat, és
Doni, aki a nyugodt, megfontolt tagja a zenekarnak három diplomájával, józan életével és abszolút tisztánlátásával,

Ők a ZANZIBAR.

A négy fiú már középiskolás korában aktívan zenélt különféle formációkban, majd 1998-ban közös együttest alapítottak. Ritát 1999. január 1-én, egy rendőri igazoltatás után fogadták tiszteletbeli tagjukká, mivel akkortájt Rita rendőrként tevékenykedett, és a fiúk meg akarták úszni a rájuk Rita által kiszabott büntetést. Másnap Rita már teljes értékű tagnak mondhatta magát, miután a fiúk meghallották őt énekelni egy szórakozóhely asztalának tetején…
Az első komoly ZANZIBAR demo felvétel 2000-ben jutott el Kellermann Kristófhoz, a mai menedzserhez, aki óriási fantáziát látott a csapatban, és hamarosan lemezszerződéshez segítette a tehetséges zenekart az EMI Lemezkiadónál.
A bemutatkozó album „Nem vagyok tökéletes” címmel 2001 májusában jelent meg, s azonnal nagy érdeklődést keltett mind a szakma, mind a közönség körében. A címadó dalból készült maxi single és videoklip rockos lendületével azonnal magával ragadta a fiatalokat. A második maxi, és hozzá a videoklip a „Vágyom rád” c. dalhoz készült, amely igazán a zenekarra ill. Ritára terelte a figyelmet. A dal tarolt a játszási listákon. Ekkorra a ZANZIBAR zenekar nevét mindenki megtanulta az országban. A zenekar mindennapos interjú-vendég lett a rádiókban és a televíziós popzenei műsorokban. A legnagyobb sikert a harmadik maxi, a „Szólj már” hozta meg, ami több héten át vezette az országos összesített rádió játszási listát. Klipje a VIVA+ listán hamar első helyezett lett, és összesen 18 héten át volt a Top 40-ben, amely egyedülálló a hazai előadók között. A videoklipet az európai zenei televízió, az MTV Europe is a műsorára tűzte, a külföldi dalok slágerlistáját több héten át vezette. A nagylemez a MAHASZ országos eladási listán egyre fentebb tört, míg 2002 áprilisában az első helyig jutott. Májusban, épp egy évvel a nagylemez megjelenését követően az album bearanyozódott. Az aranylemezen kívül a ZANZIBAR-nak több díjat is odaítélt a szakma és a közönség: 2002. márciusában a MAHASZ Arany Zsiráf Díjat kapták meg „Az Év Felfedezettje” kategóriában, májusban a BRAVO Arany Otto Díjat, „Az Év Magyar Rock Zenekara” kategóriában, júniusban az EJI és a Sláger Rádió megtisztelő díját, mint „2001 Új Zenekara”.

2002 nyarán a ZANZIBAR már a Danubius Road Show keretében járhatta az országot, a Danubius Team tagjaként.
A zenekar az elmúlt másfél évet élő turnézással töltötte. Mindeközben megszülettek az új dalok a második nagylemezre, melynek megjelenési időpontja 2002. november 15.
Az album „Ugyanaz vagyok” címmel kerül a lemezboltok polcaira. Az albumot megelőlegező első kislemez „Táncolunk” címmel október 16-án látott napvilágot, a hozzá forgatott videoklip - Herkó Attila munkája – már látható a televízióban.

« bezár

Diszkográfia - Zanzibar

Nem vagyok tökéletes (2001.)
Ugyanaz vagyok (2002.)
Az igazi nevem (2004.)

Zanzibar cikkek