Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Gareth Gates

Bibliográfia - Gareth Gates

Szerelem volt első látásra, amikor Gareth Gates először énekelte el a \"Flying Without Wings\" című dalt az ITV Pop Idol című műsorában. A története nagyon nehezen kezdődött el, de már meghódította magának az angolok szívét... joggal.

Ő egy olyan fiú volt, aki a dadogásának köszönhetően egész eddigi életében nem szívesen ejtette ki a száján a nevét, de amikor énekel, egy olyan tiszta és érzésekkel teli hang jön ki belőle, mely még felnőtt embereket is meg tud ríkatni.

tovább »Az egész olyan, mintha Gareth szupersztárnak született volna. Nemcsak angyali hangja van, hanem alapból olyan az egész lénye, hogy szívesen fotózzák a fotográfusok s örömmel látják a tévések a kamera előtt. A lányoknak is ez tetszik benne igazán. A szép barna szemei, a lefegyverző mosolya és azok az aranyos gödröcskéi az arcán szinte mindenkit feltüzelnek arra, hogy megismerkedjenek vele.

Tulajdonképpen, ha azt vesszük, a Pop Idol című műsor volt az, amely után Gareth elindulhatott a popsztárrá válás kemény, rögös útján.

\"Az első napon, amikor megláttuk őt, tudtuk, hogy Gareth-ben egy sztárt fedezhetünk fel. Ő képes arra, hogy leültesse az embert, hogy élvezzük azt a pillanatot, amikor énekel, s a minden szavába töltött érzés egyszerűen lélegzetelállító tud lenni\" - mondja Simon Fuller.

Azok számára, akik ismerik őt, nem volt meglepetés, hogy Gareth fiatal kora óta kifejezetten vonzódik a zenéhez. Mindemellett szuper énekes lett belőle és még hangszereken is tud játszani.

Kiváló zongorista és dalíró, tudja használni a klasszikus, az elektromos és az akusztikus gitárt, valamint a dobot sem csak püfölésre alkalmazza.

A zenével való kapcsolata 8 éves korában kezdődött tulajdonképpen egy véletlen folytán. Az iskolájában előadták a Joseph And The Amazing Technicolour Dreamcoat című musicalt, s Gareth kapott benne egy kis szerepet. \"Minden osztálytársam szerepelt benne, s azt hittem, ki fognak nevetni\" - meséli.

De amikor tanárai meghallották a hangját, azonnal nekiadták Joseph szerepét, így született meg a sztárcsemete. \"Anya és apa is eljöttek megnézni az előadást és ők még soha nem hallottak énekelni. Anya szeméből folytak a könnyek. Ez olyan volt, mintha azt kérdezné \'Mit történik itt? Te valóban tudsz énekelni.\'\"

Ezek után az éneklés végigkísérte eddigi életútján Gareth-et. \"Már olyan régóta küzdöttem azért, hogy megfelelően ki tudjam fejezni magam, hogy jól beszéljek, de aztán rájöttem, hogy mindezt megtehetem a zenével. Ez az oka annak, hogy annyi mindent áldoztam azért, hogy a színpadon lehessek\" - magyarázza.

\"Hogy énekelni tudok dadogás, botladozás nélkül, az annak köszönhető, hogy ehhez másfajta
levegővételre van szükség, mint a beszédhez.\"

Kilenc évesen Gareth csatlakozott a bradfordi templomi kórushoz, ahol három évig fejlesztette tudását. Ebben az időszakban történt meg az vele, hogy szólót énekelt a királynőnek, aki 1997-ben ellátogatott hozzájuk. \"Nagyon nyugodt voltam. Azt hiszem tetszett a királynőnek, de nem tudom, hogy emlékszik-e még rám. Ha valaha találkozom majd vele, meg fogom tőle kérdezni, hogy \'Emlékszik még arra az időre, amikor énekeltem Önnek?\'\"

A Pop Idol című műsor nem az első televíziós szereplése volt. 11 évesen felléphetett a Michael Barrymore Show-ban, majd 2001-ben második helyezést ért el a BBC Steps To The Stars című tehetségkutató versenyén. Testvérével Nicolával az ITV Talent for Tomorrow című sorozatában is látható volt, itt is másodikak lettek.

Aztán természetesen jött 2001, amikor meghallgatásra hívták a Pop Idol című vetélkedőre, ahol ismét csak második helyezést ért el. \"Nagyon utáltam magamat, de visszafogtam az érzéseimet. Rájöttem ugyanis, hogy nem számít az egész. Megkaptam a lemezszerződést, s ez az, amit valaha is el szerettem volna érni, ez számít és semmi más.\"

Hetekkel azelőtt, hogy megkapta a meghívóját a Pop Idol című műsorba, Gareth kísérletet tett arra, hogy felülkerekedjen dadogásán, mégpedig úgy, hogy elvégzett egy kurzust, mely a McGuire Programme címet viselte. \"Szuper volt ez az egész\" - meséli. \"Bizonyos szituációkban, például amikor a kamerába beszélek, akkor dadogok, de már csak három másodpercbe telik kimondani azokat a szavakat, melyeket a múltban öt percbe tellett.\"

\"Azzal, hogy így zajlanak körülöttem az események, nehéz időt szakítanom arra, hogy csináljam a különleges gyakorlataimat a beszédjavítás érdekében, de elhatároztam, hogy ezen dolgozni fogok rendszeresen. Remélem azt is, hogy egyfajta példakép lehetek azoknak az embereknek, akik hasonló nehézségekkel küzdenek. Bízom benne, hogyha rám néznek, akkor azt gondolják: \'hűha, ha ő megtudja ezt tenni, akkor és is.\'\"

Gareth élete a Pop Idol óta drasztikusan megváltozott. Megjelentette \"Unchained Melody\" című kislemezét, s ezzel Anglia egyik legjobban keresett előadójává avanzsált pillanatok alatt.

Szerződést írt alá a Pepsivel, hogy új arcként szerepeljen a cég reklámjaiban. \"Nagyon hízelgő volt a számomra az, hogy megkértek erre, hiszen eddig olyan nagy nevekkel dolgoztak csak együtt, mint a Spice Girls vagy Robbie Williams. Ez felettébb izgalmas.\"

\"Az életem soha nem lesz már olyan, mint eddig volt. Soha többé nem tudok majd úgy sétálni az utcán, hogy ne szólítanának meg vadító nőszemélyek. Olyan nehéz az élet\" - mondja nevetve. \"Ha nagy általánosságban gondolkodom, akkor ez fantasztikus. Vége a Pop Idolnak, és végre valójában a karrieremre koncentrálhatok és a zene szeretetére. Ez nagyon vad!\"

« bezár

Diszkográfia - Gareth Gates

Go Your Own Way(2003)
What my Heart Wants to Say(2002)