Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aaliyah

Bibliográfia - Aaliyah

Aaliyah Dana Haughton a New York-i Brooklynban született, de Detroitban ntt fel.1994-ben, amikor pontosan 14 éves volt, jelent meg els albuma \"Age Ain\'t Nothing But A Number\" címmel, mely rendkívül gyorsan nagy sikere tett szert.
Els felvétele a \"Back and Forth\" azonnal a Top 5-be került a Billboard-on és az els számú R&B siker lett. 1996-ban adta ki második lemezét, amely már meg sem állt a platináig.
Az album els sikere, az \"If Your Girl Only Knew\" maxi dupla platinás eladást produkált! Az 1998-as esztendben Aaliyah egy filmzene elkészítésében vett részt, a nagy siker Dr. Dolittle cím családi filmvígjáték egyik betétdalát énekelte.

tovább »Annyira megtetszett neki a filmes szakma, hogy maga is fszerepet vállalt a 2000-ben készült \"Öld meg Romeot \"(Romeo Must Die)cím Jet Li akciómoziban és természetesen énekelte a film legnagyobb slágerét, a \"Try Again\"-t.

A film soundtrack lemeze egészen a Billboard els helyéig jutott és szintén dupla platinát ért el. Aaliyah Amerika és a világ egyik legnépszerbb R&B és Soul énekesnjévé vált, amit semmi sem bizonyított jobban, minthogy 2001-ben két rangos díjat is begyjtött az MTV Music Awards-on (legjobb ni video, legjobb filmes video).

Az énekesn olyan jól bizonyított színésznként is, hogy több filmben és sorozatban is játszott ezután. Utolsó stúdióalbuma 2001 júliusában jelent meg Amerikában és nem sokkal késbb már több, mint 2,4 milliót adtak el belle világszerte.

Néhány sláger a lemezrl: \"We Need a Resolution\", \"More Than a Woman\" és a \"Rock The Boat\", melynek videója forgatása közben érte Aaliyah-t és egész stábját a halálos baleset 2001. augusztus 25-én a Bahamáknál. Az \'I Care 4 U\" cím poszthumusz album február elején jelenik meg Európában, rajta hat kiadatlan dallal.

Az els maxi stílszeren a \"Miss You\" címet viseli. Az \"I Care 4 U\" album februárban jelenik meg a Record Express gondozásában.

« bezár

Diszkográfia - Aaliyah

Black& Forth (1994)
Age Ain\'t Nothing But A Number (1994)
Thing I like (1995)
Down with the Clique (1995)
At Your Best (You Are Love) (1995)
Got to Give It Up (1996)
If Your Girl Only Knew (1996)
One in a Million(1996)
The One I Gave my Heart to (1997)
Journey to the Past (1998)
Are You That Somebody (1998)
Try Again (1998)