Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Mel C

Bibliográfia - Mel C

"Ez a lemez én vagyok" – nyilatkozta Melanie Chisholm Reason című új nagylemezéről, amely március 10-én jelenik meg, és követi 1999-es első szólóalbumát, a Northern Star-t.

Az énekesnő hangja új melegséggel töltődött fel, sokkal érettebb, valamint szövegírói vénája ezen a lemezen még energikusabban és merészebben nyilatkozik meg, mint korábban – vélik a kritikusok. Szóval Melanie C újra itt van, készen arra, hogy eloszlasson minden olyan híreket, miszerint lelki válságban volna. A Reason szakmailag hatalmas előrelépés Melanie életében!

tovább »Nem kellett ahhoz Spice Girls-figyelőnek lennie senkinek, hogy észrevegye, Melanie C első szólóalbuma sokkal populárisabb volt és nagyobb szakmai elismerést váltott ki, mint volt Spice-os társai első szóló próbálkozásaikkal. Melanie ehhez csak annyit fűz hozzá: "Sosem vetekedtem a többiekkel. Mindenki számára világos volt már a Spice Girls alatt is, hogy én voltam az, akit a leginkább érdekelt a zene színvonala."

Melanie miután a 90-es évek pop szenzációjának, a Spice Girls-nek a csillaga elhaloványult, azonnal a szövegírásba és szólólemeze (Northern Star) stúdiómunkálataiba vetette magát. Melanie a Spice-os időkre így emlékezik vissza: "Csodálatos volt, elképesztő! Azt nem mondom, hogy minden percét élveztem, de ez egy olyan tapasztalat volt…egy olyan dolog részese voltam, ami megismételhetetlen az életemben."

Melanie már a Spice Girls Final Tour alatt elkezdett dolgozni a Northern Star-on. Saját bevallása szerint nem bírt már várni. Annyi általa tisztelt zenész szeretett volna vele dolgozni, hogy nem bírta megvárni a turné végét, azonnal dolgozni akart saját, önálló anyagán!!

"Nagyon élveztem a lemezkészítést, hiszen itt már minden az én ízlésvilágomról szólt." Ez a feldobottság kísérte végig a Northern Star 12 számának munkálatait. Viszont a kérdés ott volt: milyen lesz az album fogadtatása? Ekkor már Melanie-nek egyedül kellett helytállnia!

Viszont Nagy-Britannia és a világ is kedvezően fogadta Melanie C első szóló próbálkozását. Az album első kislemeze a Goin’ Down a 4. helyig kúszott fel a brit listán 1999 októberében, és ugyanilyen jó volt a fogadtatása a lemez címadó dalának a Northern Star-nak is. Az átütő sikert viszont a Never Be The Same Again hozta meg, és ezzel az első No. dalt is magáénak tudhatta szólóban Melanie C. Majd ezt követte az I Turn To You, amely szintén hosszú ideig állt a slágerlisták csúcsán.

Elérkeztünk a második szólólemezhez. A Reason-on Melanie olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Rick Nowels, Gregg Alexander, Tore Johansson, Rhett Lawrence and Phil Thornalley. Az első kislemez róla a Here It Comes Again.
Az album felemelő, izgalmas, energikus. Melanie szerint a lemez visszaadja azt, ahol ő most valójában áll és akinek érzi magát manapság.
"Úgy érzem megtaláltam magam, de néha ugyanúgy vannak rossz pillanataim….de hát azok mindenkinek vannak, nem?" – mondja Melanie mosolyogva.

"Remélem, az embereknek tetszeni fog, amit csináltam. Én bevallom, nagyon büszke vagyok a Reason-re!"

« bezár

Mel C cikkek