Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Sterbinszky

Bibliográfia - Sterbinszky

Már fiatalon édesapja lemezjátszóin probálkozott, később az iskolai rendezvények zenei aláfestéséért volt felelős, az úgynevezett suli-bulik lemezlovasa lett.

Szabadidejében sokat sportolt és zongoraleckékre járt.

16 évesen, életében elöszőr, a legendas Csőrsz utcai "Moment" diszkó falai között végre megmutathatta a közönségnek, hogy is mozog a funky, soul és rap zene világában. Ettől kezdve 1 éven keresztűl bizonyíthatta rátermettségét a közönségnek. A diszkó bezárása után lehetőséget kapott a "Bingo-Moment Diszkóban", ahol szintén 1 évig zenélt, az ottani zenei kultusz kialakításának köszönhetően mindvégig teltháznak.

tovább »1991-ben, lehetőséget látva egy másik diszkóban, megvált a Bingo Momenttől. Ez a szórakozóhely volt az egykori Es -O -Es Disco, később Club Bedrock, amelynek 6 évig volt házigazdája és promótere. Itt játszott életében először techno zenét.

Felfigyelt rá a magyarorszagi MAYDAY szervezője, Katona Ákos. A 3. Mayday-től kezdve állandó lemezlovasa lett ennek a rendezvény sorozatnak.

1993-ban első helyezést ért el budapesti Sportcsarnokban megrendezett magyar DMC -n (lemezlovasok technikai versenye), és így ő kapta a győztest megillető titulust, mely szerint Magyarország elsőszámú technikai lemezlovasa lett 1994 év végéig. Győzelmének köszönhetően részt vehetett a londoni DMC -n, a lemezlovasok technikai világbajnokságán.

1993-ban lett a vasárnap délutáni SkyLight partik egyik házigazdája.

A lemezlovas tevékenység mellett promóteri tevékenységet is folytatott. Rengeteg klubban szervezett partikat. Először a rezidens helyén, a Bedrockban rendezett több bulit. A SkyLight House Aréna party sorozatra, elsőnek, az akkor még csak másodszor Magyarországon járó világsztárt DJ. Hooligan-t (Da Hool) hívta meg. Ezután megszervezte élete második legnagyobb partiját "SkyLight - House Crown" néven. Ekkor a német DJ. Hoschi és DJ. Mark NRG voltak a vendégei. Ezen kívül a Hype energiaital támogatását elnyerve megrendezte a "Hype Holiday House" partit, ahol az összes magyar top DJ. fellépett. Mind a három rendezvény óriási teltházat produkált.

Erőt és kedvet kapva a sikereken, más klubokban is rendezett partikat és partisorozatokat. Ekkor már az ország valamennyi klubjában rendszeresen zenélt.

1997. februárjától az E-play club rezidens lemezlovasa lett szombat éjszakánként. Egy kis idő elteltével a kitűnő zene eredményeként házigazdája lett a csütörtök éjszakáknak is. Ettől kezdve klub teljes arculatát ő alakította ki. Többek között a nevéhez fűződik az E-play Classics nevű, akkoriban őrült tömegeket vonzó partisorozat is.

Az E-play programjainak színesítése érdekében rendszeresen meghívott külföldi lemezlovasokat is. Ez időszak alatt az említett club-ban felléptek a következő külföldi lemezlovasok: Sven Uk (D), Marco Zaffarano (D), Sylvie Marks (A), Supa Dj. Dmitri (USA), Stefano Libelle (D).

1997-ben indította útjának az E-play klubturnét, amit 10 hazai klubban és diszkóban rendezett meg. Mind a 10 parti teltházas és óriási hangulatú volt.

1998 március 18-án megjelent "E-play Generation" néven az a válogatásalbum, aminek egyfelől producere, másfelől ötletadója, sőt az egyik előadója is volt. Az album anyagához 11 magyar lemezlovast kért fel saját felvételeik elkészítésére. A már egyszer bevált ötlete, és az album alapján szervezte meg a megjelenést követő E-play Generation lemezbemutató turnét, ami 30 szórakozó helyen volt hallható: Aréna: Polgár, Atlas Disco: Bonyhád, Code Club: Kistarcsa, Club Of Colors: Keszthely, Crizis Dance Club: Makó, Dance Tuning Disco: Kiskunhalas, DDA: Ócsa, Discovery Club: Kaposvár, Double Dance Club: Rétság, E-PLAY Club: Budapest, Eko-Park: Szeged , Fortuna: Szarvas, Hysteria: Bokod, Ibiza Club: Solt, Korona: Kecel, Liget Sörkert Disco: Békéscsaba, Marrakech: Cegléd, Mousoleum: Vác, Club Papaya: Szombathely, Power Dance. Hall: Székesfehérvár, Power Horse Dance Club: Kiskunlacháza, Ramszesz: Baja, Remix Dance Club: Dunaújváros, Robinson: Kecskemét, Szélkakas Disco: Csongrád, Sweet Night: Sarkad, T- boy: Bóly, Utópia: Debrecen, Vigadó: Debrecen, Wild West: Mende.

1998 november 13-án egy egészen új fejezet kezdődött Sterbinszky életében. Megjelent az első mixlemeze, a "Hits From Club Eplay", amelyből eddig több mint 20000 példány fogyott el. Ha az akkori kiadójával az egykori PolyGram-mal nem kerül jogvitába, akkor már az első mixlemeze is sokkal nagyobb példányszámban fogyott volna el. Az említett jogvita következtében a lemez reklámtevékenysége a háttérbe szorult, így elég lassan terjedt a hír, miszerint megjelent Sterby első mixlemeze. Magyarországon 2000 -ben csökkentették az aranylemezek limitét 25000 -ről 20000 -re, így sorrendben a negyedik aranylemeze Sterbinszkynek a legelső mixe a Hits From Club E-play lett. Ezzel az első mixével megalapozta a hírnevét és óriásit lépett a hazai DJ. -k szakmai előrehaladása érdekében. A médiák szerint ezzel a lemezzel született meg az első "sztár DJ." Magyarországon.

A második mixlemeze az "Egy nyár a Flörtben…" c. mixlemez '99 június 9-én jelent meg és szeptemberre elérte a 25000 eladott példányszámot. Sterby ezt az aranylemezt ünnepélyes kereteken belül vehette át a Flört Disco nagyközönsége előtt, a szezon végén, a PLAYMATE záró bulin. A támogató Disco részére köszönetképen, Borbély Gyulának a Flört promóterének adta át Sterbinszky a bekeretezett lemezt.

Időközben a hanghordozók száma elérte már a 32500 db-ot, ami teljességgel rekord ebben a műfajban, a mi hazánkban. Megjelenés után három héten keresztül MAHASZ listavezető volt az album, amire még nem volt példa Dj. esetében. Természetesen a lemez szorosan kapcsolódik a DJ. 1999-ben eltöltött nyári, siófoki éjszakáihoz, hiszen minden péntek éjszaka az akkor még Flört Disco (ma már Flört Dance Club) néven futó mega club exclusive házigazdája volt, sok esetben akár 7 órás szettekkel is. A partisorozat a PLAYMATE nevet kapta, ami egyébként céloz a házigazda és a közönség egész éjszakán át kialakított kontaktjára. A PLAYMATE partik teljes arculatát, reklámkampányát, sajtókampányát Sterbinszky saját kezűleg alkotta meg.

1999 november 17-én jelentek meg a "House Sound Of Dance Tuning Disco" és a "Trance Sound Of Dance Tuning Disco" mixlemezek. A két lemezből két hét alatt több mint 25000 példány fogyott el. Ha a lemezek dupla csomagolásban jelentek volna meg, akkor nem egész két hét leforgása alatt aranylemezé értek volna. (A kiadó és a művész közös és megfontolt elhatározásból adták ki, külön-külön a lemezeket. Mivel az "Egy nyár a flörtben…" és az utóbbi mixlemezek kiemelt árkategóriában vásárolhatók meg, így Sterbinszky mixlemezének a cd ára megközelítette volna a 10000 Ft-ot.).

2000. januárjára a "Trance" és a "House Sound Of Dance Tuning Disco" c. mixek is bearanyozódtak. Az utóbbi aranylemezek lettek Sterbinszky második és harmadik aranylemezei. Ezzel a négy aranylemezzel Sterbinszky a mai napig az egyetlen "négy aranylemezes Top Dj." -je az országnak.

2000 május közepén jelentek meg, sorrendben az ötödik és hatodik a "Megint egy nyár a flörtben 1-2." mixlemezek, melyek a 2000. év nyarán eltöltött siófoki Playmate péntek éjszakákra épültek és azzal szorosan összefonódtak. Ezzel egy időben állapodott meg Budapest legprecízebben működő klubjával, a Bank Dance Hall -al, miszerint Budapesten klubokban és diszkókban nem, viszont havonta egy Playmate -el (alkalmanként akár nyolcórás szettekkel) csak ott hallható Sterbinszky.

2000. november tizedikén (a születésnapján) jelent meg az első saját szerzeményeiből álló lemeze a "Discography". A nagylemez megjelenése előtt másfél hónappal kapható volt az első kislemez (cd-maxi) amelyre az 1492/ Fly Away With Me és három változata került. A lemezen olyan remek stúdiózenészekkel dolgozott együtt, mint Náksi Attila, Brunner Zsolt, Transident, Andrew J., Shane 54, Ferry és Balage. A lemez hét house és öt trance felvételt tartalmaz. Az Emi február 20-ai adata szerint 15900 hanghordozó fogyott a Discography c. lemezéből.

Sterbinszky összes produkcióját beleértve a fellépéseit is mindig óriási reklámhadjárat övezi körül. Magyarországon jelenleg ő a legnépszerűbb lemezlovas. Idáig hét a mixlemezekhez és két videoklip Sterby saját szerzeményeihez az 1492/ Fly Away With Me -hez és a Discography-hoz készültek el. Az elsőként említett dal és egy Náksi Vs. Brunner Remix jelent meg először bakelit formájában az albumról. Ez volt Sterbinszky első sajátszerzeményű dalait tartalmazó maxi - bakelit korongja. Azóta már mind a hét house dal megjelent bakelit formájában, sőt a Discography-t tartalmazó bakelitre Sterby barátja és kollegája Andrew J. készített egy remekül megírt remixet.

2001. február 20 -a után került fel a lemezboltok polcaira a második kislemeze (cd- maxi) Sterbynek a Discography és az Immortal Sense dalok új változataival.

Sterby első külföldi megjelenésére 2001 -ben került sor. A kolumbiai EMI 5 house dalt jelentetett meg a Discography c. albumról. Ugyanakkor az egyik független angol kiadó tervezi Sterby sajátszerzeményű lemezének európai megjelenését.

Még 2000 -ben létrejött az első produceri tevékenysége is, melynek keretén belül az EMI gondozásában megjelent Andrew J., és Gemhand (Sterby öccse) első mixlemeze, a "Turmix".

2000. január 19 -én Budapesten, a Bank Dance Hall -ban, ahol minden hónap tízedikét követő péntek éjszakáján egész estét betöltő szettet játszik megdöntötte saját országos csúcsát, már ami a leghosszabb DJ. szettet illeti. Ezen az éjszakán 8 óra és 30 percet játszott zsinórban.

A soron következő mixlemezének a megjelenését 2001. nyár elejére tervezi.

Még az egyik legnagyobb mobilszolgáltató cég a Pannon GSM is felfigyelt rá, ugyanis már a maroktelefonokra is letölthető, operátórlogóként "Dj. Sterbinszky" felírat és csengőhangként "Fly Away With Me" és az "Immortal Sense" trance ópuszok dallamai, a Pannon GSM honlapján keresztül. Sterby logója és dallamai szerepelnek minden idők egyik leggyakrabban letöltött Pannon GSM logói és dallamai között.

Díjak:
A FREEE magazin által meghirdetett "Ki az év DJ. -je?" szavazatok alapján az 1999 -es év DJ. -je Sterbinszky lett.

A PestiEst által meghirdetett "Ki az év DJ. -je?" szavazatok alapján a 2000 -es év DJ. -je is Sterbinszky lett.

A Roxy Rádió 2001 február végi adatai szerint a "1492/ Fly Away With Me" c. dal a Roxy Rádió legtöbbet játszott 20 dala között és ez a helyezés a rádió zenei igazgatója szerint még jobb lesz.

2001 -ben jelölték a MAHASZ Arany Zsiráf díjára, "Az év hazai dance albuma" kategóriájában, DJ. -k közül csak őt - DISCOGRAPHY albumával. (Már 2000 -ben is a jelöltek között volt.)

« bezár

Diszkográfia - Sterbinszky

1492/Fly With Me (2000)
Discography (2000)
Megint Egy Nyár A Flörtben 1. (2000)
Megint Egy Nyár A Flörtben 2. (2000)
Egy nyár a flörtben... 99 (1999)
The House Sounds of Dance... (1999)
The Trance Sounds of Dance... (1999)
Hits From Klub E Play (1998)
Hold on’98 (1998)
Next One '98 (1998)
Paradise 98 (1998)
The Trances Comes (1997)