Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Blue

Bibliográfia - Blue

2001 májusában dobta piacra bemutatkozó kislemezét egy új angol csapat, a Blue. Az ezt követő hat hónap során a zenekar üstökösként szárnyalt és a legkeresettebb együttesek egyikévé vált.

A négy londoni srác - Duncan James, Anthony Costa, Lee Ryan and Simon Webbe - alkotta Blue 2001 májusában az All Rise című dallal kezdte meg karrierjét. A szám a brit slágerlista negyedik helyéig jutott és további öt hétig szerepelt a legjobbak között.

A következő két kislemezük, a Too Close és az If You Come Back, még ennél is nagyobb siker lett. Mindkét dal az első helyre került Angliában és külön-külön több, mint 200 ezer példány fogyott belőlük.

tovább »A fiúk a kislemezek sikereit az All Rise címre hallgató debütáló nagylemezzel fejelték meg, amely mindössze hat hét alatt kétszeres platinumlemez lett Nagy-Britanniában. Ez 600 ezer eladott lemez jelent. Az albumon tucatnyi klasszikus hangzású r'n'b dal szerepel. A korong anyagát Angliában és Norvégiában vették fel, olyan producerek segítségével, mint az utánozhatatlan Stargate vagy a Motown legenda Jimmy Ruffin, fia, Ray Ruffin. Az album tökéletes keresztmetszetét nyújtja a Blue érett énekstílusának, a zenei anyag a slágeres daloktól, mint az All Rise vagy This Temptation, egészen a lassabb, romantikus dalokig, mint a Long Time vagy a Best In Me, terjed.

A lemezt a sajtó nem győzte dicsérni. "Fantasztikusan érett bemutatkozó album" - írta róla a Heat magazin, a Top Of The Pops magazin pedig egyszerűen "érzéki, simulós és szuperszexi"-nek titulálta az albumot. Az Elle magazin szerint a Blue zenéje "tökéletes pop", míg a zeneipar legolvasottabb lapja, a Music Week "az év egyik legnagyobb áttörésének" nevezte a csapatot.

A Blue a hihetetlenül kiélezett karácsonyi piacon is nagy sikerrel szerepelt, hiszen nagylemezük a brit sikerlista harmadik helyén tanyázott. Emellett több díjat is elnyert a csapat, így többek között a Smash Hits magazin az év felfedezettjének járó trófeáját, a Daily Star nevű napilap a legjobb együttesnek kiáltotta ki a Blue-t, míg a Pepsi Chart és a Sun című bulvárlap is a legjobb új előadónak járó díjjal ismerte el a négyes 2001-ben nyújtott teljesítményét.

2 brit zenei díj jelöléssel kezdte az új évet a csapat és márciusban negyedik kislemezüket is piacra dobják majd. A Fly By című dal az albumon szereplő szám újra felvett és újrakevert változata, amelyben a legendás trombitás, Herb Albert, Rise című, híres dalának egy részlete hallható. (Ezt nemrégiben Puff Daddy is felhasználta egy dalában.)

A 2002-es esztendő végén, a Blue kéthónapos turnéra indul, amely az összes nagyobb brit városban vendégszerepel majd. Sheffield, Cardiff, Birmingham, Newcastle, Glasgow és Manchester mellett a londoni Wembley Arena-ban is láthatják majd a rajongók a Blue négyesét.

Természetesen a Blue nem csak a brit szigeteken sikeres, hiszen a csapat komoly sikereket ért el Új-Zéland, Ausztrália, Belgium, Svédország, Norvégia, Dánia, Hong Kong, Malájzia, Thaiföld és Izrael slágerlistáin is.

"Az elmúlt év egy totális őrület volt. Végtelenül izgalmas időszak volt ez számunkra és teljesen meglepett bennünket az eddig elért elképesztő sikerünk. Rengeteget dolgoztunk a lemezen, amire mindannyian nagyon büszkék vagyunk. Az a célunk, hogy igazi popdalokat énekelhessünk, érzéki ritmusokkal és vokálokkal" - mondta a Blue jövőjéről Duncan.

« bezár

Diszkográfia - Blue

All Rise (2002)