Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Kowalsky meg a Vega

Bibliográfia - Kowalsky meg a Vega

A zenekar története 1999 októberére nyúlik vissza, amikor egy fergeteges bulin Jávorszky Béca felvetette Kowalskynak, a Black-Out énekesének, hogy az általa megírt zenei alapokból készíthetnének néhány dalt. Ezek után, még gyakoribbak voltak a közös mulatások a közös munkánál, de szép lassan elkészült egy-két dal, amelyek baráti társaságban komoly tetszést arattak. A munkálatokhoz szükséges számítógépek hozták össze a harmadik tagot Juhász Robot, akit felkértek, hogy készítsen groove alapokat a dalokhoz. Hozzájuk csatlakozott még Temesi Berci basszusgitáros és Újvári Péter dobos.

tovább »Miután 2001-ben már majd' két lemezanyagra való dalt összeraktak, adott volt a következő lépés: stúdióba menni és elkészíteni az első albumot a Pimasz grimaszt. Az albumot a szakma és a közönség is nagyon jó kritikákkal illette, a zenekart pedig modern rock kategóriában Fonogram díjra, az év felfedezettje kategóriában pedig Arany nyílra jelölték 2004-ben.

A zenekar laza, popos, táncolható, modern, saját bevallásuk szerint „zsivány pop”-ként aposztrofált zenét játszik, amely a pop és rock alapok mellett blues, jazz, hip-hop, drum n’ bass és r&b elemeket is vegyít. A számok szöveg- és dallamvilága a már ismert Kowalsky stílusjegyek mellett a humort, az öniróniát és rengeteg más elemet is felvonultat egy-egy dalban. A szövegek és refrének könnyen énekelhetők, dallamosak. A Fekete lepke, a Többet érdemelsz és Az aszfalt és fehér csík számaikkal, valamint az új albumos Herceg fehér lovon című számukkal a zenei adókon is találkozhattál már.

A zsivány produkcióra jellemző, hogy a videoklip készítéstől kezdve a legapróbb munkákig mindent a zenekar és baráti társasága csinál, így megmarad a családias légkör és minden a saját elképzeléseknek megfelelően készülhet el.

A zenekar saját weboldalán (www.kowalskymegavega.hu) megtalálsz minden információt róluk, az aktuális fellépésekről, illetve egyedülállóan számtalan zene és videó anyagot tölthetsz le (például egy teljes koncert albumot, klipeket, werkeket!). A fórumon keresztül pedig Te is bekapcsolódhatsz a zenekar és a rajongók életébe.


Kowalsky meg a Vega:
Kowalsky - ének, szövegek (www.kowalsky.hu)
Jávorszky Béla - akusztikus gitár, gitár, vokál
Juhász Rob - gitár, vokál
Újvári Petya - dobok, sampler
Temesi Berci - basszusgitár, vokál (www.berci.hu)

« bezár

Diszkográfia - Kowalsky meg a Vega

Pimasz grimasz [2003]
Vegasztár [2005]

Kowalsky meg a Vega elérhetőségei

Kowalsky meg a Vega cikkek