Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Fórum » MUSIC.HU » Hírek

Sopronban keménykedik majd a Limp Bizkit

létrehozva: 2009. 05. 11.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vendég 2009. 05. 12. 18:23
sztárfigyuli...
ja, ezt má' teNNap megtippÜtem! ;-P
Vendég 2009. 05. 11. 18:40
Guest @ 2009-05-11 18:39:05
http://www.vivatv.hu/sztarok/1495-alesha-dixon



Guest @ 2009-05-11 18:35:49
ht
tp://house.music.hu/news.php?cikk=7584
Vendég 2009. 05. 11. 18:26
"
De ki az a Lily Allen? - Tehetséges énekesnő vagy hírhedt botrányhősnő?

2009. április 06. 17:35

Féktelen partik, alkohol-és drogfogyasztás jellemzi a fiatal művésznő életét. Szeret kortársaival, barátaival kirúgni a hámból, és mindig kész valami újjal és megbotránkoztatóval sokkolni az embereket
Oldal nyomtatása Szövegméret növelése Szövegméret csökkentése Oldal továbbküldése

Lily Allen Nagy-Britannia újdonsült üdvöskéje, aki 2006-ban robbant be a köztudatba. Smile című száma hirtelen a brit 40-es top lista élére került, és Alright, Still című albumát is elkapkodták a lemezboltokból. Nem csak mint énekesnő, hanem mint a pletykalapoknak mindig friss hírekkel szolgáló botrányhősnő is ismert, sajnos inkább az utóbbi miatt cseng ismerősen a neve. De ki ez a 23 éves lány, akit legalább annyian kedvelnek, mint amennyien utálnak?
Lily AllenA galéria megtekintéséhez kattintson ide

Kezdjük egy kis önéletrajzzal. Lily Rose Allen 1985-ben született, édesapja a híres komikus, színész Keith Allen, édesanyja pedig Alison Owen producer. Mondhatni, beleszületett a show-biznisz világába, hiszen édesapja révén rengeteg hírességgel ápol baráti viszonyt kiskora óta. Iskoláit elég sűrűn váltogatta, mivel magatartásbeli problémái miatt több intézményből is eltanácsolták.

Többek között az ország egyik legdrágább iskolájába, a Bedalesbe is járt, ahol a Kooks énekesének (Luke Pritchard) évfolyamtársa volt. Már gyerekkorában kiderült, hogy tehetsége van a zenéléshez, és amikor zenei ambíciói komolyra fordultak, szüleitől megkapta a maximális támogatást. Ennek ellenére karrierje elég sajátosan indult, ugyanis a fiatal énekesnő fogta magát és felrakta az egyik internetes oldalára a számait. A dalok hatalmas sikert arattak, több százan fordultak meg az oldalon és hallgattak bele, még az EMI is felfigyelt az ifjú tehetségre.

2006-ra már el is készült Lily Allen első albuma, az Alright, Still. Az album 11 pörgős, bulis számot tartalmaz. Ezen az albumán hallható a Smile című száma, ami meghozta a sikert az énekesnőnek. Első albumának kevert stílusa van, több műfajt ötvözött benne, de a fő csapásirány a reggae és ska. Nyomokban azért felfedezhető egy kis Rn’B, pop és hip hop-os beütés is. Dalai dinamikusak, szinte lüktetnek, és nagyon jól illenek hozzá a szókimondó, szellemes, helyenként kissé ironikus szövegek, amiket az énekesnő saját maga írt. Sokan túlzott őszintesége és szókimondása miatt támadják, Miss Allen olykor tényleg elveti a sulykot, és elég éles kritikával illeti Anglia celebeit.
Lily AllenA galéria megtekintéséhez kattintson ide

Az albumon hallható még a Friday Night című szám, amiben az énekesnő péntek esti féktelen bulizásairól számol be, ezenkívül szó van még pasikról, képzelt és valós szerelmekről és féktelen vad partikról. (Knock ’Em Down, LDN, Not Big) Lily Allennek azért annyira nincs jó hangja, de ehhez a saját maga által kreált stílusú albumhoz passzol, nem olyan erős, jellegzetes a hangja de legalább nincs torzítva vagy teljesen átalakítva számítógép által. Nem is baj, mert ez az album így lilys, nem mesterkélt, az énekesnő bevon minket a saját kis világába.

Lily Allen egy csapásra vált híressé. Miután kiadták lemezét, kezdődött a sztárság. Az egész évet szinte végigturnézta. Egyre ismertebbé vált, saját tv showt indított a szigetországban, és ahogy az lenni szokott ő is nehezen tudta feldolgozni a hirtelen jött sikert. Elmondása szerint a mai napig szenved ezzel, leginkább a lesifotósokat utálja, akik állandóan körülötte lebzselnek, és nem tud úgy kilépni a lakásából, hogy ne vakuzzanak a szemébe. Az is elszomorítja, hogy a legtöbb ember nem úgy gondol rá, mint Lily Allen az énekesnő, hanem mint Lily Allen, a pletykalapok botrányhősnője. Szeretné ha az embereknek a zenéjéről jutna eszükbe a neve, nem pedig az aktuális pletykáiról.
Lily AllenA galéria megtekintéséhez kattintson ide

Azért a kis üdvöske tesz arról, hogy a lapoknak legyen mit írniuk róla. Féktelen partik, alkohol-és drogfogyasztás jellemzi a fiatal művésznő életét. Szeret kortársaival, barátaival kirúgni a hámból, és mindig kész valami újjal és megbotránkoztatóval sokkolni az embereket. A lapok sokat cikkeztek Lily Allen és Ed Simons (Chemical Brothers) kapcsolatáról. Az énekesnő jelenleg szingli, nincs szüksége tartós kapcsolatra, nem is férne bele az idejébe, hiszen elkészült a második albuma és ebben az évben indul turnézni és népszerűsíteni új albumát.

Második albuma az It’s Not Me, It’s You nemrég jelent meg. Lily Allen nem okozott csalódást és második albuma az első folytatása lehet, de még annál is jobb. Ez a lemez sokkal kiforrottabb, érettebb. Ugyanakkor megmaradt a lilys bája, és a dalszövegek is eredetiek. Az énekesnő továbbra is cseppet sem hétköznapi életéről ír. A téma változatlan: bulik, pasik, csalódások, szerelmek és egy újfajta érzés, ami a hirtelen jött sztársággal jár együtt, ezeket önti dalokba az énekesnő. Az új album ígéretes és még kifinomultabb, csiszoltabb, mint az előző. Ez talán annak is köszönhető, hogy az új albumnak már csak egy producere van, Greg Krustin. (többek között ő is dolgozott az Alright, Still albumon) Ezeket a számokat érdemes meghallgatni: The Fear, Back to the start, Fuck you, He wasn’t there, 22.

Lily Allenre jó lesz odafigyelni, mert nagyon ügyesen csinálja azt amit csinál. Hiába, a showbiznisz a vérében van. Legyen szó zenélésről, koncert turnéról, tv showról, pletykalapokról, mindenhol megjelenik és próbál helyt állni. Kemény munkával és kitartással felküzdötte magát korunk divatikonjai közé, és úgy tűnik, hogy még sokat fogunk róla hallani, mivel nem az a fajta lány aki csak úgy feladja. Botrányok ide, botrányok oda, azért mindig marad ideje arra, hogy lelkiismeretesen frissítgesse my space-jét, hogy a rajongói számára a dalai mindig ingyenesen letölthetők legyenek.

A Q magazin nyomán írta: Lilo
"
Vendég 2009. 05. 11. 18:23
Gin Tonic 1. tétel 2009.05.11. konzerv 18:19
http://www.hirado.hu/Hirek/2009/04/06/16/De_ki_az.aspx
Pet 2009. 05. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Fórum » MUSIC.HU » Hírek