Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Fórum » MUSIC.HU » Hírek

Listamustra 2009/22

létrehozva: 2009. 06. 04.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vendég 2009. 06. 07. 11:12
Az augusztus 22-i budapesti Madonna koncertre eladó egy eredeti, sértetlen SILVER jegy.
További részletekért írj a címre.
Vendég 2009. 06. 04. 13:09
"2861. Okos fogyás.... 2009-04-22 22:47


Addig mozogj, ameddig élsz, mert addig élsz, amíg mozogsz!

Kedves Zsuzsa!
Az Okos Fogyás minitanfolyam négy levelében az elhízás valódi okáról, vagyis az anyagcsere lelassulásáról írtunk, illetve azokról a súlyos táplálkozási hibákról,
amelyek törvényszerűen lelassítják az anyagcserét. Ez a három súlyos táplálkozási hiba:

1. A nem megfelelő étkezési gyakoriság
2. A kevés kalória bevitele
3. A rendszertelenség.

Ma ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, feltételezve, hogy az elmúlt egy hónapban már Te is sokat változtattál táplálkozási szokásaidon, mára felgyorsult az anyagcseréd,
kikapcsolta a szervezeted a raktározást, és már csak a megmaradt zsírraktáraidat kellene ledolgozni.

A meglévő zsírraktárak eltüntetésének egyetlen módja a mozgás.
A diétával, egészséges táplálkozással szervezetünk további raktározását kapcsoljuk ki, ahhoz azonban, hogy a meglévő zsírraktáraktól is megszabaduljunk, mozognunk kell.

Mozgással kapcsolatos tévhitek
Nem mindegy azonban, hogy mit, és milyen intenzitással!
Ahhoz, hogy a szervezet a zsírszövetből nyerje a mozgáshoz szükséges energiát, ahhoz könnyű, alacsony intenzitással kell dolgoznunk.
Minél intenzívebb az edzés, szervezetünk annál inkább áttér a raktározott szénhidrát felhasználására az energianyerő folyamatokban.
Azaz, ha fogyni szeretnénk, akkor olyan mozgásformát kell választanunk, amit hosszú ideig tudunk, nem megerőltető, vagy alig megerőltető módon végezni.

A zsírégetés leghatékonyabban könnyű, alacsony intenzitáson valósul meg.
Ma már nagyon könnyű dolgunk van meghatározni, hogy egy edzésen az egyén pillanatnyi – pszichés, mentális, fittségi, fizikai - állapotától függően milyen intenzitáson,
milyen pulzusszámon kell végezni a gyakorlatokat ahhoz, hogy a mozgáshoz szükséges energiát a raktározott zsírok felszabadításából nyerje a szervezet.
A Fat Free Testsúlycsökkentő Központban ilyen – úgynevezett HRV (szívfrekvencia-változékonyság) mérésére alkalmas eszközökkel dolgozunk.

Ha nincs lehetőségünk a szívfrenkencia-változékonyság alapján edzeni, akkor eleinte más módszerrel is meghatározhatjuk a kellő intenzitást.
Eleinte az úgynevezett „beszédteszt” is megteszi. Addig ugyanis, amíg folyamatosan tudunk beszélni mozgás közben – mint nyugalmi helyzetben, szinte biztos, hogy zsírt égetünk.
A zsírégetéshez ugyanis, mint más égési folyamathoz is, oxigénre van szükség. Ha kapkodunk a levegő után, piros a fejünk, és majd kiugrik a szívünk a helyéről, akkor biztos,
hogy nincs elég oxigén a zsírégetéshez, tehát a szervezet a szénhidrátokat fogja felhasználni – anaerob módon, azaz oxigén jelenléte nélkül.

Majdnem mindegy tehát, hogy milyen mozgást választunk!
Minden edzésnek számít, amennyiben könnyű, alacsony intenzitáson tudunk dolgozni legalább negyven-hatvan percen keresztül.
Biciklizhetünk, gyalogolhatunk, kocoghatunk, aerobikozhatunk, vagy választhatunk bármilyen más tevékenységet, amelyben örömünket leljük!
A lényeg, hogy legalább hetente háromszor végezzük az adott mozgást, negyven-hatvan percen keresztül. Ha most szomorúan fölsóhajtasz, hogy
sajnos nekem erre nincsen időm, akkor néhány elgondolkodtató adatra hadd hívjuk fel a figyelmedet.

Egy átlagos magyar ember – nem biztos, hogy pont Te - naponta két órát tölt tévénézéssel.
Ha abból a napi két órából hetente háromszor csak az egyiket nem a fotelből, vagy az ágyból tenné, hanem mondjuk a szobabicikliről (ahogy édesanyám),
akkor hetente több, mint 1500 kcal-t dolgozna le, amely még változatlan táplálkozási szokások mellett is heti 1 kg fogyással járna.

Ha hetente háromszor nem autóval közelítenénk meg a munkahelyünket, hanem „félúton felejtve” az autót, gyalog, az fél óra-negyven perc alatt
alkalmanként 300-400 kcal veszteséggel zárulna.

Ha hetente háromszor beszélgetőpartnereinkkel, ügyfeleinkkel, barátnőnkkel, vagy párunkkal nem az étteremben, vagy a kávézóban ülve töltenénk az időt,
hanem a közeli parkban sétálva, gyalogolva, vagy hétvégén kirándulva, akkor megint csak ott tartanánk, hogy heti többszáz kalória mínusszal zárnánk a hetet.

Kedves Zsuzsa!
Ha eddig nem mozogtál, akkor ideje lenne elgondolkodni azon, hogyan tudnád mégis beiktatni a rendszeres mozgást
a napi teendőid közé, már ma!

Nálam a mozgással nincs baj, de ezután jobban odafigyelek, és valóban TV nézéskor is tekerhetem a szobabicajt :)) Köszi!"
Vendég 2009. 06. 04. 12:24
message for "Csé":
"06.04. Csé és a legújabbja (a Brídzs-Bridge má' kilőve nála végre):
"9 hónapos fehér német Spitcz kan kutya eladó."
Ha a némethez ragaszkodunk, akkor Spitz, ha a magyar változtahoz, akkor Spicc. Ez az "öszvér" betű-kutyulás" mosolyt fakasztó megin' ám! ;-) ;-P "
Puha József 2009. 06. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Fórum » MUSIC.HU » Hírek