Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Fórum » MUSIC.HU » Hírek

Tyson, ismét egy gengszter rapper itthonról

létrehozva: 2002. 11. 05.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vendég 2006. 02. 04. 1:59
Romák, börtönök, statisztikák

A romák a börtönökben sokkal magasabb arányban fordulnak elő, mint a szabad népességben. E rövid cikk azt próbálja bemutatni, hogy melyek e csoport alapvető demográfiai, szociológiai és kriminológiai jellemzői. Adataink börtönön belüli összehasonlításra adnak lehetőséget, bár kétségtelen, hogy szerencsés lenne a fogva tartott nem romák mellett a szabad roma népességgel is összehasonlításokat tenni. Ez az írás nem a roma/nem roma kriminalitásról (bűnözésről) szól, a bűnelkövetés és a végrehajtható szabadságvesztésre ítéltetés két külön dolog, még akkor is, ha - optimális esetben - összefüggnek. Nem vizsgáljuk, hogy mi okozza a romák felülreprezentáltságát, miért van aránytalanul sok roma a börtönben.

Mit tudunk a börtönök roma lakóiról, a Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága által 1000 fős mintán végzett vizsgálat alapján? A hivatkozott kutatás több mint száz kérdése közül csupán egy vonatkozott arra, hogy a kérdezett romának tekinti-e magát. Egy célzottabb vizsgálat árnyaltabb eredményekre vezetne, az alábbiakban közöltek - reményeink szerint - mégis túlmutatnak a „közismert tény, hogy...", „mint tudjuk..." típusú megállapításokon.

Sokan, bár kevesebben

Az első ábrából kiderül, hogy a vizsgált büntetés-végrehajtási intézetek lakói közül 30-40% vallja romának magát. A kérdezők a megkérdezettek 44%-át tartották cigánynak, a börtönparancsnokok viszont az elítélteknek több mint 60%-át.

A cigányok aránya tehát nagyobbnak tűnik a nem romák szemében. Ez nem meglepő: ismert az a társadalomlélektani hatás, hogy az előítéletektől sújtott kisebbségek számát felülbecsüljük. A meghökkentő inkább ennek mértéke, vagyis - a szakmai körökben is sokszor felmerülő - 70-80%-os becslés és a mért adat közötti különbség. Figyelemre méltó, hogy ha nem az egész csoportot kell becsülni, hanem a szemben ülő kérdezettet kell kategorizálni, akkor igen kicsi a különbség az ön- és a kérdezői ítélet között, mindössze 4%.

Az adatok jelentős szórása pedig arra utal, hogy - legalábbis a vizsgált csoportban - a roma identitásnak (a romák részéről), illetve a társadalmi észlelésnek (a nem romák részéről) messze nincsenek olyan egyértelmű, világos ismérvei, mint azt gondolnánk. Az adatokból az tűnik ki, hogy a cigányok aránya erősen függ az adott börtön típusától (közvetve az elkövetett bűncselekmények jellegétől), de még inkább a szituációtól (kérdező személye, a kérdezés helye, a kérdőív témája stb.), amelyben a romaságot firtató kérdés elhangzik. Sajnos ezek a tényezők az általunk végzett kutatások során nem, vagy nehezen kontrolálhatóak.

Nem, életkor, iskola

A nemek megoszlása tekintetében nem tapasztaltunk különbséget a magukat romának és nem romának tartó kérdezettek között (a továbbiakban a magukat romának vallókat romának nevezzük). A nők közül csak 2%-kal többen vallották magukat romának, mint a férfiak, ami szöges ellentétben van azzal a közkeletű nézettel, hogy a női rabok sokkal nagyobb része cigány.

A fogva tartottak életkora tekintetében megfigyelhető, hogy a romák némileg fiatalabbak (átlagéletkor 28,1 év, a nem roma 31,7-tel szemben). A különbség legmarkánsabban a 25-29 éves csoportban jelentkezik. A különbség nagyjából a 40 évnél idősebbeknél egyenlítődik ki, a nem romák 22,4%-a, míg a romák 6,9%-a múlt el negyvenéves. A bűnözési hajlandóság (megint csak azokra a bűncselekményekre gondolunk, amelyekért börtönbe lehet kerülni), mint ezt az adatok is bizonyítják, a korral csökken. A romák aránya pont abban a viszonylag fiatal felnőtt csoportban magasabb, amely a börtönnépesség „derékhadát” adja.

Az iskolai végzettség adatai azt mutatják, hogy a romák helyzete a nem roma börtönlakóknál rosszabb. A nyolc általánost vagy annál kevesebbet végzettek aránya a romáknál 82,3%, míg a nem romáknál 43,8%. A szakmunkás végzettség - amit talán a munkaerő-piaci érvényesülés minimumának tekinthetünk - kétszer annyi nem roma rab számára adott. Az érettségivel vagy magasabb végzettséggel bírók arányában mutatkozó különbség még az általánosan aluliskolázott börtönnépességben is jelentős. Miként az életkor esetében, az iskolázottságnál is azt láthatjuk, hogy a romák abban kategóriában (nyolc általános) vannak sokan, ami az összes rab tekintetében is a legnagyobb csoportot képezi. Mint azt később látni fogjuk, hasonló a helyzet az elkövetett bűncselekmények esetében is (lopás és rablás).

A romák felülbecslését többek között ez is magyarázhatja: a „tipikus rab” (fiatal, alacsony iskolai végzettségű tolvaj, rabló) nagyobb valószínűséggel roma.

Család

A bekerülés előtt a romák közül mintegy 20%-kal többen éltek élettársi kapcsolatban, amíg a házasok aránya nagyjából megegyezik. Mindazonáltal nem biztos, hogy a romák (legalábbis ennyivel) nagyobb arányban élnének párkapcsolatban. Rangot, érzelmi biztonságot jelent, ha valakinek élettársa van. Sokszor tapasztaltam, hogy élettársként emlegetnek valakit, akivel egyszer-kétszer váltottak szót szállítás közben, vagy levelet a Börtön Újság társkereső rovatán keresztül.

Ugyanakkor a forma takarhat stabil családot is, amely csupán a házasságkötés jogi aktusa tekintetében különbözik a nős-férjezett állapottól.

A jelenlegi (a kérdezés időpontjában fennálló) családi állapot arról árulkodik, hogy a börtönnek a házasságot szétromboló hatása egyenlő mértékben jelentkezik a két csoportnál. Az élettársi kapcsolatok drasztikus csökkenése a romáknál jelentkezik - ez némileg alátámasztja azt a feltételezést, hogy ezek a kapcsolatok eleve bizonytalanabbak voltak.

Jelentős különbségeket találtunk az egy háztartásban élő saját gyermekek számában is. Annak ellenére, hogy a romák átlagosan fiatalabbak, és a házasságban élők aránya nagyjából megegyezik, a romák több mint felének van gyereke, amíg a nem romák kb. egyharmadának. A romák között nagyobb arányban fordulnak elő a nagycsaládosok is: a cigányok 14,8, a nem cigányok 5,5 %-nak van háromnál több (bekerülés előtt) közös háztartásban élő gyereke.

Szintén bizonyos különbségek mutatkoztak a kérdezettek gyermekkori neveltetésével kapcsolatban. A romák közül többen éltek valamelyik szülőjük nélkül, illetve korábban vesztették el azt.

A másik figyelemre méltó különbség az állami gondozottak arányában jelentkezik. A romák közül már az élet első hat évében is többen kerültek állami gondozásba - közel négyszer annyian, mint a nem romák. Tizenkét-tizennyolc éves korra ez a különbség némileg csökken, de még mindig kétszeres. Az állami gondozott romák, úgy tűnik, hogy hat-tizenkét éves korukra intézetbe kerülnek, míg a nem romák esetében a tizenkettő-tizennyolc éves szakaszban is emelkedés mutatkozik. Valószínűsíthető, hogy a romák esetében ritkább kétszülős neveltetés nagyrészt az állami gondozottság számlájára írható.

Lakás, munka

A lakásviszonyokkal kapcsolatban a legutolsó lakás jogcímében viszonylag jelentős különbség a családtag státuszában mutatkozik. Az egész mintára vonatkoztatva meglepő, hogy a kérdezettek fele családtagként – nyilván alapvetően szüleivel – lakik, vagyis a börtönben lévők ekkora hányada él egzisztenciálisan függő, önállótlan lakásviszonyok között. A romák kb. 10%-os előnye a családtag kategóriában adódhat egyrészt a fiatalabb átlagéletkorból, másrészt utalhat a szülőktől való elköltözést hátráltató rosszabb anyagi helyzetre.

A romák rosszabb helyzetét tükrözi a legutóbbi tényleges lakhelyen egy lakószobára jutók száma is. A nem romák mintegy fele, amíg a romáknak csak negyede élt olyan lakásban, ahol egy személy jutott egy szobára, zsúfolt (három fő vagy ennél több) szobákban lakott a romák kb. 35, míg a nem romák 16%-a.

Megkérdeztük azt is, hogy a kérdezett legutóbbi lakhelyére megy-e vissza lakni. Feltételezhető, hogy a börtönbüntetés alatt csak kevesen tudnak más lakásmegoldást szervezni maguknak, mint a korábbi, így azok, akik nem tudnak lakhelyükre visszamenni, súlyos gondokkal szembesülnek a szabadulás után. A kérdezettek – romák és nem romák – több mint kétharmada tudja úgy, hogy eredeti lakhelyére visszatérhet. A maradék egyharmad tekintetében a romák között néhány százalékkal (6,4%) magasabb azoknak aránya, akik bizonytalanok e tekintetben, vagyis nem biztos, hogy visszafogadják őket.

Hasonlóan viszonylag kicsi a különbség a roma és nem roma kérdezettek között a bekerülés előtti munkanélküliséggel kapcsolatban: nagyjából a kérdezettek egyharmada volt hosszabb-rövidebb ideig munka nélkül. E kérdésnél azonban még inkább számításba kell venni, hogy a kérdőív (inkább széles körű, mint mély információtömeget célozva meg) a kérdezettre hagyta a munkanélküliség értelmezését: nem kötötte azt regisztráláshoz, segélyhez stb. Így akik alkalmi munkát végeztek, vagy családi alapon néha dolgoztak, érezhették úgy, hogy nincsenek munka nélkül, noha nem volt munkaviszonyuk, rendszeres jövedelmük. Feltételezzük, hogy az ilyen, nem munkanélküliségnek tekintett alkalmi, családi munkáltatás gyakoribb a romák esetében. Így elképzelhető, hogy körükben a volt munkanélküliek aránya nagyobb, mint azt az adatok jelzik.

Szabadulás utáni munkalehetőségeivel kapcsolatban vélhetően mindkét csoport túlzottan optimista. A nem romák jobb esélyeket látnak, mintegy 75%-uk gondolja, hogy munkát talál, amíg a romáknak csak 62%-a táplál ilyen reményeket. Ezen belül a magabiztosak aránya is sokkal magasabb a nem romák között: „egészen biztosan" a romák 35,4, a nem romák 54,7%-a véli úgy, hogy nem lesz munka nélkül.

Elkövető, vádlott, elítélt

Az elkövetett bűncselekmények tekintetében a romák a vagyon elleniekben – elsősorban a rablásban és a lopásban – felülreprezentáltak, ellentétben a legsúlyosabb személy elleni cselekménnyel, az emberöléssel (és annak kísérletével). Az ábrán azokat a bűncselekményeket jelöltük, amelyek 10%-nál nagyobb részt képviselnek az összes elkövetett bűncselekmény között. (A rablás 23, a lopás 30, az emberölés 12%-ot tesz ki. Lényeges, hogy az elkövetett bűncselekmények közül csak egy, a legsúlyosabb került rögzítésre.) A többi bűncselekmény vonatkozásában – legalábbis mintánkon – statisztikailag értékelhető különbség nem mutatható ki a roma és nem roma fogva tartottak között.

A büntető eljárással kapcsolatos kérdések közül a fizetett ügyvéd fogadása szorosan összefügg az anyagi helyzettel, ugyanakkor az ügy kimenetelét is sokszor jelentősen befolyásolhatja. A romák közül 12%-kal kevesebben tudtak fizetett ügyvédet fogadni – noha önmagában az is tanulságos, hogy csak minden ötödik roma és csak minden harmadik nem roma képes fedezni ezt az állítólag nem kis kiadást.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a kérdezett megítélése szerint elegendő alkalommal találkozott-e az ügyvédjével, vagyis az ügyvéd annyiszor látogatta-e meg, ahányszor a kérdezett szerint szükséges. A romák e tekintetben is valamivel rosszabb helyzetben vannak: 37,2%-ukat látogatták elégszer, szemben a nem romák 44,1%-ával. A ritka látogatások okát túlnyomórészt az ügyvédek rovására írják (a romák inkább, mint a nem romák), csekélyebb mértékben jelentkezik a rendőrség vagy egyéb akadály.

Nem meglepő, hogy körülbelül annyian elégedettek az ügyvéd tevékenységével, ahányan elégszer találkoztak vele. A romák némileg kevésbé tartják kielégítőnek az ügyvéd tevékenységét (a romák 42,6%-a elégedetlen, a nem romák 35,0%-a). Nem csoda, hiszen kevesebbszer látogattákőket. Az ügyvéddel való elégedettség persze a tárgyaláson nyújtott teljesítménytől függ elsősorban.

A kiszabott ítéletek hosszában jelentős különbség nem mutatkozik, kivéve az egy évnél rövidebb és a 10 évnél hosszabb ítéleteket: a romák közül 2-3%-kal többen kapnak nagyon rövid, és kevesebben nagyon hosszú ítéletet.

Az aktuális ítélet hossza inkább szól az ítélkezési gyakorlatról, kevésbé a kérdezettek kriminális karrierjéről. Erről pontosabb képet kapunk az élet során összesen börtönben töltött idő hosszát vizsgálva. A romák – alacsonyabb átlagéletkoruk ellenére – jelentősen több időt töltöttek börtönben. Ráadásul a letöltött évek számával a romák relatív aránya nő. Így, ha az egyszeri ítéletek nem is hosszabbak, a börtönben lévő romák nagyobb börtöntapasztalattal rendelkeznek, mint nem roma társaik.

A bíróság által meghatározott büntetés-végrehajtási fokozatok vonatkozásában megállapíthatjuk, hogy a legsúlyosabb fokozatban, a fegyházban a romák enyhén felülreprezentáltak. Mivel a súlyosabb fokozat kiszabását a bűncselekmény súlya és jellege mellett a visszaesés ténye befolyásolja, vélhető, hogy a romák bv. fokozatában ez a tényező játszik szerepet (különösen azért, mert mint láttuk, az ítéletek nem hosszabbak).

A bv. fokozat meghatározza az intézmény jellegét, a börtönön belüli mozgás szabadságát, a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi idejét stb. Vagyis – a bíróság ítélete alapján – a romák némileg nagyobb hányada tölti büntetését szigorúbb körülmények között.

Vizsgáltuk, hogy a kérdezettek mekkora esélyt látnak arra, hogy visszakerülnek a börtönbe. A részletek mellőzésével annyit mondhatunk, hogy a romák valamivel valószínűbbnek tartják, hogy nem most vannak utoljára a „kaptárban”.

Összefoglalva

Elmondható, hogy a romaság példátlan mértékben felülreprezentált a börtönnépességben, bár a köztudatban (szakmaiban is) élő becslések (60-80%) túlzónak bizonyultak. Elfogadva Kemény István nemrégiben publikált becslését, miszerint a magyar lakosság kb. 4,5%-a roma, ehhez képest a börtönlakó cigányok aránya (adataink alapján) minimálisan is több mint hatszoros (30%), reálisan nyolcszoros (40% körül) az országos arányhoz képest.

Szociális helyzetük, életesélyeik eltérő mértékben, de rendre rosszabbak, mint nem roma társaiké. Ennek hatásaként a bűnöző karrier rögzültségében (más megközelítésben alternatív esélyek hiányában), a büntető eljárásban, és ennek következtében a börtönben is nehezebb körülmények közé kényszerülnek.

Huszár László
7.évf. 8.sz. (1997. aug.)
Vendég 2006. 01. 23. 20:58
Na itt van 1 oldal a cigánybűnözésről!!!
Csak pár eset amit a cigánybűnözők követtek el csak azért mertz nem tetszett nekik a Magyarok arca.

http://www.eccentrix.com/members/ciganybunozes/

http://www.eccentrix.com/members/ciganybunozes/

http://www.eccentrix.com/members/ciganybunozes/

http://www.eccentrix.com/members/ciganybunozes/

http://www.eccentrix.com/members/ciganybunozes/

http://www.eccentrix.com/members/ciganybunozes/

http://www.eccentrix.com/members/ciganybunozes/

http://www.eccentrix.com/members/ciganybunozes/

http://www.eccentrix.com/members/ciganybunozes/
Vendég 2005. 12. 29. 18:54
MILYEN TUDOMÁNY??? AHA KIREPPELITEK A SZEMÜNKET:

1RE TÖBB MAGYAR KEZDI MEGELÉGELNIA CIGÁNYOKAT ÉS AZT HOGY A MÉDIA IS ŐKET TÁMOGATJA,SZAPORODTOK MINT A NYULAK,DE PÁR ÉVEN BELÜL MINDEN MAGYAR UTÁLNI FOG TITEKET,ÉN ÚGY FOGOM NEVELNI A GYEREKEIMET H UTÁLJÁK AZ ILYEN KOSZOS CIGÁNYOKAT!!!!
Vendég 2005. 12. 28. 12:09
jovagy tökösöm csak igy tovabb
Vendég 2005. 12. 27. 8:19
szoszi van veletek en a puki vagyok a wese;yes elemektol gondoltam benezek de amiket hallok az nagyon treeeee:sEz a baj veletek gadzsokkal mindig a szin hat nem a szin a lenyeg tesoo hanem a ver es a tudomany GYURMA:hat jah ti mindig utaljatok a iganyokat de kirepeljuk a szemeteketnah csumi WEST COSTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT ggggggGGG gypsy
Vendég 2005. 12. 27. 8:16
yooooooooooo
Vendég 2005. 12. 23. 18:43
BÜDÖS TETÜ CIGÁNYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EZ A TÁJSZON IS 1 TETÜ CIGÁNY!!!!
AZ A MAGYAR AKI CIGÁNY AKAR LENNI... HÁT AZ DÖGÖLJÖN MEG MERT 1 HAZAÁRULÓ!!!!!!! EZ AZ IGAZI HAZAÁRULÁS!!!!!!!
Vendég 2005. 12. 21. 18:19
Le lehet 1-2 számot tölteni vhonnan?
Vendég 2005. 11. 29. 21:02
Szia Kicsi Tyson!Szerintem nagyon ott vagy a témában és jol is nyomod mellé.

Ha lehetne valahogy beszélni veled akkor nagyon szeretnék.Tudom ,hogy te honnan indultál és ezért nagyon tisztellek hogy megtudtad csinálni egyedül.Mert te ugy mondtad hogy segitesz az utcagyerekeknek ahogy tudsz.Még emlékszem valami olyanra is hogy van valahol valamilyen tehetségkutató.
Én is szoktam énekelni és nagyon szeretnék valamilyen uton veled kapcsolatba kerülni.Öcsém már minden cigánygyerek kérdezi mit hallgatok?Mondom Kicsi Tyson.Azt mondja az a rokonom majd felmegyek hozzá valamikor .Szolok neki akkor legalább mondd neki légyszi hogy üdvözölöm vagy autogram de semmi mert mindegyik linkesedik.De nem baj mert tudom hogy te igazat beszélsz és ez éltet engem és te maradtál az utolsó reményem.Nekem is forro a vérem.Válaszolj minél elöbb ha tudsz .. E-mail: Köszönöm. Szemi.
Vendég 2005. 11. 06. 8:01
A cigányok meg fehérek akarnak lenni!!??..
Vendég 2005. 10. 30. 20:17
kicsi.... csíra :D

gengszter? pff... :D
Ez akkora 1 nagy csíraság hogy már fáj, te meg gery 1 utolsó csicska vagy, cigány akarsz lenni? 1 ember számba se vehető lény amely a gyengébbet bántalmazza, tőlem meg elfut? :D

Tudjátokmit, szánalmasak vagytok.
genxter rapper 2005. 09. 06. 18:57
császtok
Vendég 2005. 09. 05. 21:11
TYSON!MEGINT GERY VAGYOK.IGAZ A TISZTESSEGES NEVED AZ VARADI JÓZSEF
Vendég 2005. 09. 05. 21:08
TYSON!EN NAGYON TISZTELLEK!TE VAGY A LEGJOBB RAPPER A VILAGON!TE VAGY A KEDVENCEM.EGESZ NAP TEGED HALGATLAK.EN NEM VAGYOK CIGANY.SAJNOS :(.DE A CIGANYOK A LEGJOBBAK!!!GERY VOLTAM!REMELEM ÍRSZ!!!
Vendég 2005. 05. 07. 20:54
szerintem magad vagy es ez a legjobb.maradj ilyen Tyson.en te vagyok csak meg nem ultem.
Vendég 2005. 05. 04. 22:10
Ti igazán nagyok vagytok!!egymást idegesítitek!!!!akárhogy is fáj a CIGÁNYOK A sztárok!!mi a romák toljuk a leggjobban!!!!!oláh cigányok fainak vagytok!!!!!!
Vendég 2005. 04. 26. 7:35
SZia te drága!Nem rég szereztem meg a cd-et nagyon tetszett örülök ,hogy vannak még öszinte emberek.Gratulálók Reni
Vendég 2005. 03. 31. 13:03
Király vagy Tyson! Nagyon jól nyomod! De Ogli G-vel voltatok a legnagyobbak!!
Vendég 2005. 03. 02. 13:28
Szia jo a muzsikád csak igy tovább.Csumi testvérem az oláh-k a rajok.
Vendég 2005. 01. 25. 18:01
KICSI TYSON A LEGJOBB!MÁR VÁROM A TOVÁBBI LEMEZEIKET!
Vendég 2005. 01. 21. 11:01
Tyson egy igazi ember,nem mint akik fikázzák.aki fikázza az nyálasképű kis csicska,mert nem tudja megérteni,amit elmond,pont az van az utcán.az igazat mondja,én tudom.elég csak annyi,hogy érden lakom,és rumungló vagyok.ns csumi.
Vendég 2005. 01. 06. 16:41
HHHHHÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ de kurva nagy a pofátok!!!! Álljatok fel a szinpadra és nyomjátok ugy mint Ő!!Anyit se tudnátok ugy hogy szerintem kussolhattok
Vendég 2005. 01. 06. 16:40
HHHHHÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ de kurva nagy a pofátok!!!! Álljatok fel a szinpadra és nyomjátok ugy mint Ő!!Anyit se tudnátok ugy hogy szerintem kussolhattok
Vendég 2004. 11. 10. 16:27
Anyád a rohadék te geci szar nyelő állat kurd anyád!!!!
Vendég 2004. 10. 22. 17:47
Sziasztok szerintem Tyson nagyon jól rappel és jól is néz ki!!!!!!!!!!
Vendég 2004. 08. 27. 0:00
Jó más nevével pofázni gyökérkém??
Tyson89 2004. 08. 26. 0:00
Most aztán tényleg megremegett a lábam te rohadék! Úgy megváglak hogy elszálsz az utca végére te tetves görény! KICSI TYSON
Vendég 2004. 08. 13. 0:00
Igen lesz te kis burzsuj!
Tyson89 2004. 07. 20. 0:00
Kicsi Tyson és Majkának lesz CD-je
Vendég 2004. 06. 05. 0:00
Igaz te majom vagy baszod!
Vendég 2004. 06. 05. 0:00
Te buziszájú Tyson89 a saját neveddel nem mersz jelentkezni csak a Józsiéval!!!!!!!!!
Tyson89 2004. 06. 03. 0:00
a legnagyobb füves :))) hát beszarok
Vendég 2004. 05. 31. 0:00
Tyson a legnagyobb füves!!!Má szívtunk együtt!!
Vendég 2004. 05. 21. 0:00
Király vagy Testvérem !!!!!

STREET LIFE, az egyetlen, igazi eredeti !!
Csumi
Vendég 2004. 05. 01. 0:00
Szevasztok srácok kösz a sok jót a szidásokkal nem kamálom!tesóm Tyson89 jó lene ha nem az én nevembe jelentkeznél be.:Tyson
Vendég 2004. 04. 15. 0:00
Tyson!!!! Remélem találkozunk egyszer még.....
Amikor taliztunk sajna nem kommunikálhattunk...
Tyson89 2004. 03. 17. 0:00
k
Vendég 2004. 03. 03. 0:00
k
Vendég 2004. 03. 01. 0:00
Kicsi Tyson brigádja
Tyson89 2004. 01. 31. 0:00
Én vagyok itt az az egy akinek van neve?
Vendég 2004. 01. 31. 0:00
Ucca! Ho lehet letölteni Kicsi Tyson képeket??
Tyson89 2004. 01. 30. 0:00
Kicsi Tyson-Ucca
Vendég 2004. 01. 25. 0:00
vghjtfgjmfgjfjfj
Vendég 2004. 01. 21. 0:00
úgy látsziik semmi
Tyson89 2004. 01. 15. 0:00
Valaki tudja mennyi idős TYSON???
Tyson89 2004. 01. 14. 0:00
Valki tudja hogy melyik a legújabb Cd-je Tysonnak?
Tyson89 2004. 01. 14. 0:00
Szerintetek én milyen rajongó vagyok? Tyson kibaszottul vágja a szöveget! valaki nem tudna adni Tyson pósztert?
Vendég 2004. 01. 07. 0:00
mok vagyok györböl és embertelen jooo a vakerja akinek meg nem teccik az meg cidesz káresz.jo vagy tesó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2003. 10. 10. 0:00
egy ujjab faszszopo aki sztarnak teszi magat
Vendég 2003. 07. 05. 0:00
Tyson tök jó fej! Tegnap találkoztam vbele egy koncertje után, és nagyon jó fej! Dumáltunk meg minden! Nagyon cuki!
Vendég 2003. 06. 28. 0:00
király az arc együtt buliztam es ittam vele Győrbe
Vendég 2003. 05. 13. 0:00
Fasza a Tyson
Nagyon nagy haverom
Örökké rajongója leszek,
és mindig Tyson CD-t veszek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2003. 04. 16. 0:00
Király vagy tyson !!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2002. 12. 14. 0:00
Mivel imádom kicsi Tyson-t,tetszett a cikk. Jó lenne egy-két háttérkép róla. M.O.N.E.Y.
Vendég 2002. 11. 06. 0:00
Eléggé behízelgő, ennyiből nem tudom meg, hogy miről is van szó. Szóval ez egy 20perc alatt megírt cikk. Lehet, hogy meg sem hallgattad a lemezt...
Jónap Tamás 2002. 11. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Fórum » MUSIC.HU » Hírek