Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Fórum » DÜHÖNGŐ » Keres-Kínál

Technikusok segitsetek!

létrehozva: 2003. 05. 25.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tádé 2006. 03. 08. 13:17
Üdv 26 éves, bp-i hangtechnikus vagyok és állást keresek stúdióban, esteleg klubokban, színházban, vagy bárhol, a hangosítani kell! ha tudsz segíteni, írj mailt ide: és küldök szakmai önéletrajzot! köszi
Vendég 2006. 02. 23. 21:58
Nem kell ágyúval verébre lőni. Kábelt cseréld ki újra, olcsó pl. a Somogyi Electronic kábelei, legyen minél rövidebb, pl 1-3 méter, egy darabig biztosan nem megy tönkre. A kártyád közvetlen felvételhez megfelel, soksávost nem tudsz csinálni vele, mert a sávok el fognak csúszni egymáshoz képest(=nagy a latencia). A Windows hangfelvevővel nem lesz jó a minőség, tölts le pl. Sound Forge progit, vagy használd az elterjedt Nero CD-író hangfelvevő progiját Nero Wave Editor, vagy Sound Trax. Először a Windows hangkeverőjét állítsd be úgy, hogy ne legyen könnyen torz a jel, a csúszkát (line in) kezdetnek állítsd az alsó harmadra. Persze a kábelt nem a mikrofonbemenetbe kell dugni, mert azzal eleve torz lesz a dolog. A jó felvételhez lehet, hogy le kell tiltanod az Eszközkezelőben az alaplap integrált hangkártyáját, ha van. Valamint lehet, hogy a hangfelvevő progiban meg kell adni, hogy milyen eszköz ki és bemeneteit akarod használni. A saját keverődről az elején ne adj be nagy jelet, attól is lehet torz, vagy zajos(is). (Atka voltam)
Vendég 2003. 05. 29. 0:00
én is tudom hogy te tudod hogy ők tudják... na szóval tudod... csak akkor is ideges felhergelt állapotban voltam úgy tűnik ez mostanság GYAKRAN előfordul /nuszi voltam/
kicsi p.i.m.p. 2003. 05. 29. 0:00
jó tudom én,csak felidegesített,hogy megpróbáltam elolvasni 2db hozzászólást és kb egy szótha megértettem belőle
nuszi 2003. 05. 29. 0:00
neo: megvannak a helyeim :)
nuszi 2003. 05. 29. 0:00
chessigton: köszi hogy igazat adsz nekem. jólesett
Neo 2003. 05. 28. 0:00
Nuszi honan szerzed az ilyen "értelmes,, képeket?Viccen kivül nagyon menő!
2003. 05. 28. 0:00
nuszinak igaza van, kicsi pimp. Koszonom mindenkinek a segitseget, de ki kell jelentenem, hogy nem vagyok milliomos, nem tudok mindent lecserelni. Ahogy modom lesz ra, kezdem a kabelekkel.
nuszi 2003. 05. 27. 0:00
na ez értelmes lett
nuszi 2003. 05. 27. 0:00
kicsi pimp már! most egy kicsit túllőttél a célon! azért mert te/mi nem értesz/ünk hozzá azért nem kell lefikázni azokat akik tudnak valamit a gépekről! és hogyha neked elromlana a számítógépetek akkor kik javítanák meg? ők. mármint hogy azok akik szerinted számítógépbuzik. akkor meg?
Vendég 2003. 05. 27. 0:00
Nem a gép hoz minket lázba, hanem azzal dolgozunk, és ezért r-go értünk hozzá és azt hiszem mindannyiunk nevében kijelenthetem, hogy ezért nem vagyok sem zsenik sem számítógép buzik.
kicsi p.i.m.p. 2003. 05. 27. 0:00
nem tom,de engem isidegesít
Neo 2003. 05. 27. 0:00
Kicsi pimp,szerintem totál gáz hogyha valakit csak a gép hoz lázba ez egy zenei oldal vagy mi?
kicsi p.i.m.p. 2003. 05. 26. 0:00
A FASZOMBA IS UTÁLOM A KIBASZOTT SZÁMÍÓGÉPZSENIKET!!!!!!!!
Vendég 2003. 05. 26. 0:00
A kábeled, a hangkártyád, és a softweared sem túl jó, de nem kell elkeseredned, a rossz minőségű felvételt a kábeled okozhatja, illetve nagyon rossz csatlakozás, illetve a hangkártya rossz beállításai. Head nagyon jól mondta, hogy bizony jobb programot HANGKÁRTYÁT, lenne jó beszerezned, de azok nagyon durva összeget emésztenek fel.Ha profi zenét szeretnél összehozni majd, én Headdel ellentétben nem a mac laptopot javaslom, sokkal inkább, a zene szerkesztéshez, Imac-et, vagy Power macet javaslok, azokkal lehet dolgozni!Egyébként az említett laptop eszméletlen, de nem arra alálták, hogy zenéljenek rajta, persze számos előnye van, ha eszedbe jut valami egyből letudod játszani a gépre,ha pl. elutaztál, na de mit ér az a többi nélkülezhetetlen kellékel nélkül?
2003. 05. 25. 0:00
Szia!
Hát, érdekes probléma. Ha a hiba a kábelben keresendő akkor a hosszán kell változtatni, ezzel nekem is sok gondom volt, amig a Hi-Fi cuccom, meg a számítógép külön szobában volt. Az SB 5.1 alapnak jó, ha a számítógépet is be akarod vonni a zenélésbe, de én a helyedben sürgősen komolyabbra cserélném minimum egy SB Live, vagy Audigy 2 Platinum, vagy a csúcsszériás hangkártyák, de egy használható olyan 100e körül mozog...
A szoftverrel nem hiszem, hogy probléma lenne, én egy teljesen elavult FTII-vel oldom meg a házi rögzítést, a keverést pedig a programon belül, majd az egészet HDR-elem 48 Khz-n ami otthoni minőségben tűrhető, ráadásul a szoftver, mint olyan teljesen free. Jó vannak hiányosságai, de ha effektre van szükségem, azt megoldom, és apró trükköket is lehet alkalmazni...
A számítógép sem lehet probléma, bár zenélésre erősen javallott egy Macintosh G4 laptop, most az a csúcs, a Neo is használta(meg még millió mást) az új albumának az elkészítéséhez.
Összegezve, szerintem a kábellel lehet a gond, több mint valószínű, hogy a hosszával. Próbáld ki rövidebb kábellel, és jelezz vissza mi változott.
2003. 05. 25. 0:00
Adott egy mikrofon, keveroerosito, hangfalak, deck, kabelek, szinti es a gyonyoru hangom. Ha ezeket osszekotom, enekelek es zenelek, nagyon jo felveteleket tudok kesziteni kazettara. CD-t is akartam csinalni, a deck helyett a szg-t kotottem a tobbihez, es kaptam nagyon rossz minosegu felveteleket, nagy alapzaj, halk enek, zene. Nem tudom, miert. Soundblaster 5.1 hangkartyam van, a felvetelekhez a hk. egyszeru programjait hasznalom. Okozhatja a problemat a gyenge minosegu kabel (aruljak a boltban 5-10ezer forintert is olyant, ami helyett en kb. 300 forintosat hasznalok), vagy a szg., hangkartya, szoftver nem eleg jo?

Fórum » DÜHÖNGŐ » Keres-Kínál