Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Fórum » DÜHÖNGŐ » Kérdezz-Felelek

Fontos-e a szöveg ?

létrehozva: 2004. 01. 19.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

VENDÉG 2014. 06. 07. 8:25
............
VENDÉG 2014. 06. 05. 5:53
IGEN...
VENDÉG 2014. 03. 28. 9:20
IGEN....!
VENDÉG 2013. 08. 08. 16:32
IGEN
Vendég 2013. 07. 16. 3:28
igaz és én is azt gondolom, hogy igen
Vendég 2013. 07. 16. 3:27
Szerintem igen
vendég 2013. 05. 01. 5:20
igen
Vendég 2006. 05. 05. 16:01
Am I dreaming ? I can't believe it...
Can't explain what I feel

Holy light, holy sight...

Talk to me, show me,
I want to see through your eyes,
Wind me, cleanse me
Vision Divine !

Revelation, now I see...
All around me nothing else than lies;

Tears by shame for your crimes...

Talk to me, show me,
I want to see through your eyes,
Wind me, cleanse me
Vision Divine !

"Centuries of wars
Then you forgot my words..."

No more lies nor false religions
Give us time to think about our sins

"Blood of innocents
Screaming for revenge..."

Saints and angels all together
Flying 'round the seven holy skies...

Holy light, holy sight...

Talk to me, show me,
I want to see through your eyes,
Wind me, cleanse me
Vision Divine !

-Ez jó dal szöveg, de a zene leírhatatlanúl jó! (metál) ha valakit érdekelne a banda neve:Vision Divine-
Comandante 2005. 03. 17. 15:06
Erről beszélek. Ha megölnek az utcán, bosszút állnak érte, aztán bosszút állnak a bosszúállókon, majd a bosszúállók bosszúállóján is. Megmarad az aki erősebb, és övé lesz a föld (vagy vmi más). Ha pedig már elvesznek tőled olyat, ami a tiéd, és az másé lesz, akkor neki kétszer annyi lesz belőle, neked meg semennyi. Pedig egyenlőek vagyunk elvileg, neki mégis lesz olyana, mint amilyen neked volt, neked meg nem.
Ez most kegyetlenül hülyén hangzik, de nem tudom máshogy leírni.
Maiden-lány 2005. 03. 10. 17:56
ezt a pancser fórumot fákk
wh000 2005. 03. 10. 17:44
erről kérdezd meg a testvéreidet, hogyha megölnének akkor bosszút állnának e.
Maiden-lány 2005. 03. 10. 17:42
Áhááám, szóval ez egy amolyan globális eksön lenne? Ha megölnek, utána NEKEM télleg szó szerint halálosan mindegy mit csinálnak az elkövetővel. Tehát anarchia vagy sem, mindenképpen "bosszút állnak" a halálomér'?:) Tudom, hogy nehéz felfogású vagyok. :)
wh000 2005. 03. 10. 17:35
fel lenne osztva az egész föld testvériségre. egyébként meg most mi garantálja, hogy nem ölnének meg bűntetlenül az utcán? ha megölnek, akkor végülis mindegy, de a testvériségre van bízva a bosszú.
Maiden-lány 2005. 03. 10. 17:29
Tehát..öh... mi garantálná, hogy nem ölnének meg büntetlenül az utcán?...
Na jó, én ehhez KEVÉS vagyok.
wh000 2005. 03. 10. 17:22
mit kéne betartani?
Maiden-lány 2005. 03. 10. 15:36
Öhmhm. Én kíváncsi lennék az ellenvéleményre is (Comadante). Olyan jó így visszaolvasgatni, persze szigorúan kivágni egy-két részt, höhö.:)
Szerintem az anarchia (hú rosszul kezdődik) tulajdonképpen rövid távon nem is olyan rossz dolog. De vajon mindenki "betartaná"? Ki tudja. Magyarul valahol mélyen mindkettőtöknek igaza van... nah ez most baromság volt, inkább hagyom, bocs for all, hogy beszóltam.
wh000 2005. 02. 28. 17:23
nem, de azért egy kis kreatívitás szorulhatna beléd. nyilván nem minden testvériség termelné az összes létező dolgot. ez azt, a másik amazt, így anarchia esetén üzletelés is lenne, egy minimális. így kialakulhatnak baráti testvériségek, mint a való életben is. abszolút nincs arról szó, hogy a vérfertőzés útján lehetne csak gyereket csinálni. csak pusztán arról, hogy a testvérek külön rendekben uralkodnának.
Comandante 2005. 02. 28. 17:20
Néhány testvériség, lehet hogy működne, de mégis hogy képzelted el a testvériség jövőjét vérfrissítés nélkül? Vagy majd a testvérek csinálnak gyereket? Ezeknek való az anarchia. A dawn kórosoknak.
Nem tudod miről beszélsz, bazmegolsz össze vissza, egy útszéli drogos bepiált csöves összefüggőbben tud beszélni mint te. Akkora a pofád, hogy majd leszakad a nyakadról. A haverokkal jól el lehet bulizni, de nem tudom mit szólnál hozzájuk ötven év együtt élés után. Te majd biztosan sokra viszed. Nem úgy mint az a sok kispolgár. Te nem leszel az. Ugyan úgy fogsz élni, ugyan azt csinálod, ugyan azt eszed, ugyan olyat szarsz, mint a kispolgárok, de te mégis különbözöl tőlük.
Most én is elkezdem használni azt a szót, hogy kispolgár, hogy trendi legyek. Akkor majd biztos felnéznek rám a lázadozó fiatalok.
Inkább olvasgass értelmes dolgokat, és használd az agyad. Lehet hogy jutsz valamire, és nem csak a mások által megírt klisé szövegeket fogod nyomatni, hanem eszedbe jutnak saját gondolatok.
Jó gyakorlást!
wh000 2005. 02. 28. 15:37
kész. végig sem olvasom, mert ezek a fasszopók csak ragozzák a semmit, repetitív, végetnemérő baromságokat beszélve.

"S. M.: Baloldali áramlata a szolidaritást teszi meg alapértéknek. Feltételezi: az emberek jók,
> és meg akarnak szabadulni az erőszakszervezetektől az államtól, a katonaságtól, a
> rendőrségtől és a piaci intézményektől. Alulról építkezve segítik majd egymást. A szakzsargon
> ezt antropológiai optimizmusnak nevezi, és ez a politikában utópia. Mert az emberek nem
> csak jók."

valóban nem csak jók, mint mondtam sok testvériségnél nem működne, de ez nem zárná ki. amit meg említett, hogy hol volt anarchia, ott teljesen más felfogásban valósult ez meg. utópia? lehet, de amíg nincs rá példa addig ne károljon itt senki. egyébként igen kellemes utópia lenne. akkor legalább egyszer igazán élhetnék ebben a kibaszott világban. ha lesz türelmem végigolvasom ezt a demagóg, unalmas szöveget.

és megkérdezhetném, hogy mi a felár lucskos, eres büdös lófasznak keverik bele a kommunizmust?
wh000 2005. 02. 28. 15:30
pedig ezt már elmondtam, úgy látszik kurvára bárgyú vagy hozzá, hogy felfogd, először is, jó életem van, sok haverom van, gyakran járok bulizni, az életszínvonalam sem rossz, a külker főiskolán vagyok negyedéves, valszeg jó állásom is lesz, és szerintem jóval feljebb kerülök mint te, aki egy oláhtöltelék. csak az elveim mások, és hiszem hogy jobb is lehetne a világ. pénz? mi a gecinek? az a lényeg, hogy az legyen a tied, amiért megdolgoztál, ne több, ne kevesebb és ne pénzben. vedd már észre, hogy eddig minden, amit elmondtál visszafelé sült el, mint anno apád fasza. azt a cikket majd elolvasom azt reagálok.
Comandante 2005. 02. 28. 15:19
Ajánlom figyelmedbe:http://www.xhvg.hu/archivum/ujsagcikkek9902/990206_168ora.txt
Comandante 2005. 02. 28. 15:16
Párszor már elmondtam. Megpróbáltam minnél lejjebb ereszkedni a színvonalban, de úgy látom olyan mélyre már nem tudok süllyedni, hogy te is megértsd.
Aki ekkora fasznak született, az így is fog meghalni. Vedd már észre, hogy bármit teszel, nincs benne erő.
Mi az amit nem engedtek a kisfiúnak a csúnya bácsik? Na! Mond el szépen.
Több pénzt akarsz? Akkor lopd el, de ügyesen. Jobban akarsz élni?
Hiába. Vannak akik kiismerik magukat a rendszerben, és ki is használják a tudásukat.
Vannak akik túl hülyék ahhoz, hogy bármit is elvegyenek anélkül, hogy lebuknának. Ekkor a rendszert kezdik okolni, pedig bennük van a hiba. Nem életképesek. Nincs joguk az élethez.
Ekkor kitalálják a baromságaikat, hogy minden ember egyenlő.
Ha a farkas megeszi a bárányt, az nem azért van, mert a rendszer el van baszva, hanem azért, mert a bárány gyenge.
Te is gyenge vagy. Nem vagy méltó az életre. Nem találod a helyed a világban, pedig ilyen az élet, nincs mese. Csak a gyengék hiszik azt, hogy egyenlőek vagyunk, és azt hiszik, hogy akkor ők is kapnak a jóból. Vannak erőszakos gyengék, mint te akik folyton ugatnak.
Nincs eszed ahhoz, hogy pénzt szerezz. Nincs eszed ahhoz, hogy jobbá tedd az életed. Nincs merszed ahhoz hogy felhalmozd a javakat. Mert egy selejt vagy. Soha nem fogod elérni azt amit akarsz. Csak ugatni fogsz egész életedben, aztán majd kitépik a gigád.
wh000 2005. 02. 28. 14:40
tudod hányszor megszegtem már a törvényt? hát kibaszott sokszor. egyébként szerintem meg kurvára nem én vagyok a loser, ne keverj össze magaddal öcsi, mókás vagy hogy itt a neten éled ki azt, amit apuci nem enged. de ha egyszer véletlenül összetalálkoznánk, akkor egy 8 napon túl gyógyuló sérülés okozásával tuti megszegném a törvényt. mellesleg, te hímtarisznya, eddig még EGYSZER SEM FEJTETTED KI, HOGY MIÉRT NEM MŰKÖDNE AZ ANARCHIA. megkérnélek, hogy mondjad el, erre várok már mióta, ne csak a fasszopó közhelyeidet taglaljad, mert már kibaszott unalmas, nem veszed észre? attól még, hogy sajnos a társadalomban megtalálhatóak a hozzád hasonló, szarházi kis nulla senkik is, az még nem jelenti azt, hogy nem működne az anarchia. hogy a kurva anyádba csináljak anarchiát, azt mondd meg? hiszen több a hozzád hasonló csótánygeci ebben az országban, ugyan van pár hozzám hasonló gondolkodású ismerősöm, de az egyenlőtlen küzdelmet a buta, korlátolt, hatalmi szöveggel agymosott parasztgecik ellen nem vennénk fel, pedig oly szívesen ledöntenénk a karhatalmat. egyáltalán nincs szar életem, sőt egész jó, jobb is lehetne, ha szabad lennék végre és a törvényt is milliószor megszegtem, de még egyszer sem kaptak el. szal megint bebizonyosodott, a szöveged értéke = 0. hát edd apád faszát, mert neked készült.
Comandante 2005. 02. 28. 8:28
Ha meg akarod szegni a törvényt, akkor szegd meg. De nem fogod, mert lúzer vagy. Egy örök vesztes. Aki okos, azt nem kapják el, bármit is csinál, de aki hülye, az megszívja. És ez így van jól. Aki hülye haljon meg.
Gyerünk faszfej, öljél embert! Merd megtenni! Csak a pofád jár, de nem tudsz semmit. Bármit mondok, nem érted meg. Vagy dawn kóros vagy, vagy csak egy 12 éves kis pöcs, aki lázadni akar a mamája szemében.
Te nem vagy mesiás! Nem ér semmit az életed! Nem vagy egyenlő másokkal, mert valaki ki tud mászni a szarból, és hatalmat kap, de te egy looooooooooseeeeer vagy, aki még erre sem képes. A te fajtád fogja egész életében a faszt szopni, és még az ízét is élvezni fogod.
Kemény a dumád. Nem töri a szádat? Most menj és tapsold meg magad a tükörben mosolyogva.
Igen! Te vagy az aki ellenáll. A bátor ember, aki nem hagyja, hogy kibasszanak vele. Ezt mindenki láthatja, hiszen te vagy a kemény punk. Ez az! Cigizzél is, hogy még félelmetesebb légy. Tetoválj a seggedre egy A betűt.
Húzz föl fekete alsógatyát, és akkor te leszel a forradalmár. Menj és váltsd meg a világot!
Ne érezd magad értékesnek, mert nem vagy az. Ne hidd azt hogy van értelme az életednek, mert nincs.
Ha nem tetszik valami, akkor húzzál a retkes picsába, és csinálj anarchiát ahol akarsz. Aztán örüljél neki, és verd a faszod a nagy testvériségben. Megbaszhatod anyádat is, és akkor olyan fogyatékos kölykeid lesznek, mint te. Osztozz az egyenlő testvéreiddel, és rohadj el a vizes földben.
Egyenlőség? Normális, teljes értékű ember ki tudja ejteni ezt a szót a száján, anélkül, hogy elröhögné magát?
Élj továbbra is az illózióidban. Harcolj tovább a baromságaidért úgy, ahogy eddig tetted. Aztán majd ha nyolcvan évesen katéterrel a pöcsödben, ülsz egy szarszagú szobában, és a tévét nézed, akkor jusson eszedbe, amit mondtam. Megbaszhatod az elveidet, mert nem működnek. Csak egy beteg gondolat volt, amit az értelmiségiek kiiktattak. Csak a csökkent képességű fogyatékosok hisznek még benne!
Jól figyeld a szót: csökkent képességű. Igen. Ez neked az egyenlőség ugye kukifiú?
Gratulálok. Edd a faszt, mert neked készült.
Maiden-lány 2005. 02. 27. 20:09
:PP
Egy korábban taglalt témához kapcsolódik, nevezetesen a nagybetűs "PUNK"-hoz. Csak mert láttam, miket vrájtingoltak egyesek...
wh000 2005. 02. 27. 20:01
öööö.. ja. de most nem értem, hogy kapcsolódik mindez az anarchiához ;P
Maiden-lány 2005. 02. 27. 18:47
Nem kötözködésképpen, fiúk, csak beleolvasva ez a pár sor jutott eszembe (kurva jó könyv).
"A punk a szegény, legfeljebb középosztályból származó, lázadó fehér fiatalok zenéje.(...) Sőt, van olyan nézet is, miszerint a punk >>örök
wh000 2005. 02. 25. 14:17
egy m-mel akartam írni, tehát comandante
wh000 2005. 02. 25. 14:16
commandante a kurva anyád az. tudod egyáltalán ki volt commandante? hát nem az, akit te képzelsz. először nézz utána, te korlátolt agymosott idióta,

másrészt pont te anyázgatsz itt, kb annyi "FASZ" szót olvastam a bejegyzésedben, hogy megkérdezném; faszhiányod van? vagy éppen ellenkezőleg??

ide figyelj bazmeg, hogyha valamelyik fasszopó geci törvénybehozza, hogy őt mindenkinek le kell szopnia, különben börtön, akkor mész te is oralizálni ugye? na kb ennyit érsz.

és akkor mi van hogy van ez az amaz? amíg korlátolva vannak a jogaim, és nem ölhetek meg az utcán például egy hozzádhasonló nullaarcú, neten arcoskodó, igazából szódásszifon sztk szemüveges csicskagecit, amíg nem csinálhatom azt, amit akarom, mert EGY UGYANOLYAN EMBER PARANCSOL NEKEM, MINT ÉN, na ezért nincs szabadság, sajnos nem is lesz, te idióta saját magáért ki állni nem merő kispolgár. ismered azt a szólást, hogy "a csendes többség a világ hullafoltja"?

és akkor mi van ha az anarchia egyes testvériségnél nem működne? szarok rá, az én családom nem gerinctelen, hozzád hasonló kúszómászó tartású, szar szemét egyénekből áll, ha valamit eltervezünk, igen is megvalósítjuk. ha nem megy? nem probléma, legalább elmondhatom, hogy SZABAD EMBERKÉNT HALTAM MEG.
Comandante 2005. 02. 25. 12:25
Örüljél kisköcsög. Most már van nevem.
Vendég 2005. 02. 25. 9:55
Ha belenézünk a beszélgetésünkbe, én azt látom, hogy te leírsz harminc sort, ebből huszonkilenc anyázás. Úgyhogy nem hiszem hogy olyan sok mondanivalója lenne. Jobb lenne ha elgondolkodnál néha azon, amit mondasz. Inkább művelődjél, mielőtt kinyilatkoztatsz baromságokat.
A "testvériségedről" meg csak annyit mondanék, hogy egyik testvér sem egyenlő a másikkal. Lesznek dagadtabbak akik többet esznek, lesznek akik kevesebbet. Ha önellátó társadalomról (testvériségről-csak hogy te is megértsd) beszélünk, jöhetnek olyan időszakok, amikor kevés lesz a termés ergo a kaja. A nagydarabok éhesebbek lesznek, mint a többiek, többet kell enniük, erre a többiek akik szintén éheznek, felháborodnak, hogy mégis milyen jogon. Ez persze még nem jelenti azt, hogy minden anarchikus közösség összeomlana, de talán felfogod végre, hogy miről beszélek neked. Minden emberi felháborodás azon a tévhiten alapul hogy egyenlőek vagyunk.
Másrészt pedig amit a parancsolgatásról mondtál, amit teljesítened kell. Írj egy listát, hogy mi az amit meg szeretnél tenni, de a rendszer nem engedi. Vedd észre, hogy csak egy faszfej vagy, aki olyan szavakkal dobálózik, amit nem ért. Ha holnap betiltaná a rendszer a mosdóba szarást, akkor a te lúzer fajtád már fel is háborodna. Nagy erőkkel elérnéd, hogy minden hatodik év Március negyedikén 5től 6ig lehessen mosdóba szarni és ugatnál, hogy elnyomás van. A sok fasz meg menne beleszarni a mosdóba, hogy lázadjon.
Mire van még szükséged faszfej? Nem kapsz kaját? Nincs ruhád? Még internet elérésed is van.
Az ilyen kis fasszopó buziktól dobom el az agyam. Nézz magad köré, és vedd észre, hogy mi mindened van. És örülj, hogy még nem vette el senki. Azt hiszed látod a lényeget, kár hogy nem gondolkozol. Fasznak születtél, és faszként is fogsz meghalni.
Úgyhogy edd a faszt, mert neked készült.
wh000 2005. 02. 24. 14:45
hát nem volt még ilyen az biztos, csak azért mert olyan "mindent megeszünk" típusú fasszopó, szolgasorsba született kispolgárok alkotják a világ többi részét. ha a testvérek együtt, külön rendekben szervezetten uralkodnának, nem lenne különösebb baj, mert a testvérek általában nem ölnék meg egymást, azonban biztos lenne olyan testvériség ahol ez nem működne. pedig minden ember egyenlő, aki ezt nem fogja fel az menjen a kurva anyjába. kurvára átlátom az egészet, sőt csak én mondtam eddig konkrétumokat te csak okoskodsz összevissza faszságokat írva, és a mondandód értéke = 0. de nem baj, légyszíves tanítsad meg nekem, hogy miért jobb az, ha valaki felettem áll, szeret nekem parancsolgatni és ezt nekem teljesítenem is kell mert különben mehetek börtönbe. jó szolgasorsban élni?
Vendég 2005. 02. 24. 8:46
Testvériségen alapuló uralomrendszer? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Látott már valaki olyat buzikám? Ha az emberek testvériségben akarnának élni, akkor úgy élnének. De nem akarnak. Mindig lesz olyan ember aki uralkodni akar, és ha egy kicsi hatalmat is kap, mégtöbbet akar. Ha pedig van aki egyet ért vele akkor mellé állnak, és kész van az általad elbaszottnak mondott rendszer. Nem születik mindenki egyenlőnek, ezt jobb ha bevésed az agyadba. Valaki gyenge, valaki erős, az erős fenn marad, a gyenge pedig alul. Ez az élet. És ha ez nem tetszik valakinek, akkor ugatni kezd, és ha nem elég erős akkor eltapossák. Látszik, hogy mennyire nem látsz bele az egészbe te nagypolgár.
wh000 2005. 02. 24. 8:35
buzi az apád az, mert molesztált azért vagy te is ilyen tetűnyakú. először is az anarchiáról kurvára nem tudsz semmit, csak itt okoskodsz mint egy szájbabaszott kipolgár. szerintem az is vagy. elmondom neked, hogy az anarchia arról szól, hogy testvériségen alapuló uralomrendszer. vagyis semmi felsőbb utasítás, nem uralkodik senki másokon, hanem a testvérek közösen döntik el, hogy ki mit csináljon. pénz nem lenne, minek? munka közös erővel, egyenlően szólna bele mindenki. hogya diktatúrát meg az egyéb orbitálisan nagy faszságaidat nem tudom honnan vetted, de egyébként meg nem hiszem, hogy sokan lennének akik megölnének a testvéreiket, de valószínűleg lennének olyanok, akik nem tudnák megvalósítani a közös erőbeleadást. javasolom, hogy menj a tetves kurva anyádba, ne itt, név nélkül beszélj faszságokat, ha esetleg problémát támadna, megbeszélhetjük ezt a való életben is. amúgy szerintem az a káosz is jobb lenne mint a mostani rendszer, mert minden ember egyenlőnek születik és senkinek sincs joga uralkodni a másikon.
Vendég 2005. 02. 24. 8:06
A rendszer lehet hogy el van baszva, de az anarchia is egy kurva nagy baromság, látszik, hogy hülye parasztok találták ki. Ha meg nem képmutatás, akkor te mit csinálsz? Vaó felveszem a rucit, belövöm a séróm, most már mindenki láthatja hogy én milyen felvilágosult lázadozó energikus fiatal vagyok. Anarchiát akarsz baszdki? Akkor csinálj! Ne csak fenyegetőzzél, meg irogassál, meg öltözködjél, hanem cselekedj te buzi. Olyan egy elbaszott hülye vagy, hogy még hiszel ilyen faszságoknak mint az anarchia. Ha harminc embert összezárnánk egy szobában, két nap alatt kialakulnának az erőviszonyok, egy hét után pedig már betonszilárdan állna a rendszer. Hogy diktatúra lenne-e vagy valami más faszság azt nem tudom, de anarchia csak az első pár percben létezne, egészen addig amíg valaki meg nem szólal. Ölni akarsz? Tedd meg! De arra számíts, hogy akkor téged is eltaposnak te buzi. Ha az első ilyen adok-kapok viszony létrejött, már nem is beszélhetünk anarchiáról. Zavar valaki, te megölöd, az ő barátai megölik az anyád, te kiirtod a családjukat, ők kiirjták a te családod, és aki életben marad, az uralkodik. Nincs anarchia, csak a te kis csöpött agyad feltételezi azt hogy ez létezik. Úgyhogy inkább edd a faszt, mert neked készült.
wh000 2005. 02. 23. 18:45
szerintem meg anyádnak készült a fasz. méghozzá a lófasz, mert amekkora kurva, hogy a fél budapest átment rajta, a tág picsáját már csak egy ló elégítheti ki. milyen képmutatás te csótánygeci? hát egy hogy az öregeknek nem tetszik az öltözködésünk, de nem azért öltözködünk így, hogy keménykedjünk, hanem azért, hogy közöljük, hogy a rendszer el van baszva. többek között azért, mert ilyen tetűgecik, kiknek az anyja drogozott a terhessége alatt, és rosszul használta az abortusz, ilyenek élnek velünk egy országban. és akkor mondja valaki még, hogy tilos megölni egy embert. mégegyszer az ingyészopó kurva anyádat.
Vendég 2005. 02. 23. 13:43
Azt nem értem, hogy a csövesekkel mi bajuk van. Mindenesetre a punkok többsége szintén pénzes családból származik, persze nem túl gazdag, de azért mégsem nyomorognak. A punkság a képmutatás egyik formája, hogy az öreg bácsik, meg az ovodások megijedjenek tőlük. Felveszik a bőrrucit, beállítják a hajukat, és attól kurvára keménynek hiszik magukat. Hát gratulálok faszfej. Edd a faszt mert neked készült.
Vendég 2005. 01. 19. 19:53
Hát igen, ezek nekem is elég gyanúsak voltak...
wh000 2005. 01. 19. 19:51
nem baj, egyáltalán nem, csak annyit kell tudni hogy a punk elsősorban a rombolásról (vagy inkább polgárpukkasztás) szól, aztán az anarchizmus, nihilizmus következik végül az anti-fasizmus. ugyan általában minden punk együttesnek van egy hülyülős száma, hogy a koncerten a nagy ordítás után lazuljon egy picit az énekes, de az alvin prosectura meg ezeknek nincs közük a punkhoz, junkiesnek detto semmi.

csak ennyi :)
Vendég 2005. 01. 19. 19:39
Bocs, de annyira nem vagyok képben punk-ilag.
Vendég 2005. 01. 19. 19:38
Hm. Köszönöm!
wh000 2005. 01. 19. 19:37
nemtom mér küldte el 2x, sry
wh000 2005. 01. 19. 19:37
tessék az igazi punk szövegek (remélem nem törlik ki):

Újgazdag geci

Te gazdagnak születtél
Problémáid nincsenek
Zabálod a hamburgert
Pénzért mindent megvehetsz

Tablettáktól felpörögve
Rázod magad egész este
Ez kell neked, de vedd már észre
Hogy csak magadat baszod tönkre

Igen ez az, amire vágytunk
A látványodtól vért okádunk
Red Bull-ivó nemzedék
Az agyakban még sötét a kép

Náci faszfej

Náci faszfej te tudod hogy neked mi a jó
Barmok között nem lehet több hozzád hasonló
Az egészet hogy miért csinálod magad sem tudod
Bomber jackie-d sötét elméd szörnyû álomkór

Náci faszfej rasszista seggfej

Aki más azt üssük le
A legfontosabb cél
Eszméd elszáll örökre
Ne folyjon több vér

Neokoldus

Tarhálsz, mint egy koldus
Pedig nem szorulsz rá senkire
Képmutató aljas féreg
Hogy tudsz lesüllyedni ennyire

Az átlagos kényelem mögötted
Divatból kéregetsz
Egy marék apróért
Eladod a büszkeséged

A beállított taraj
A pólón a nagy a betû
"Van egy pár forintod?"
Rohadj meg te tetû

Ha meglátlak kezem ökölbe szorul
Elegem van belõled
Mikor sokadikként jössz velem szembe
Ki a markát nyújtja elõre
wh000 2005. 01. 19. 19:37
tessék az igazi punk szövegek (remélem nem törlik ki):

Újgazdag geci

Te gazdagnak születtél
Problémáid nincsenek
Zabálod a hamburgert
Pénzért mindent megvehetsz

Tablettáktól felpörögve
Rázod magad egész este
Ez kell neked, de vedd már észre
Hogy csak magadat baszod tönkre

Igen ez az, amire vágytunk
A látványodtól vért okádunk
Red Bull-ivó nemzedék
Az agyakban még sötét a kép

Náci faszfej

Náci faszfej te tudod hogy neked mi a jó
Barmok között nem lehet több hozzád hasonló
Az egészet hogy miért csinálod magad sem tudod
Bomber jackie-d sötét elméd szörnyû álomkór

Náci faszfej rasszista seggfej

Aki más azt üssük le
A legfontosabb cél
Eszméd elszáll örökre
Ne folyjon több vér

Neokoldus

Tarhálsz, mint egy koldus
Pedig nem szorulsz rá senkire
Képmutató aljas féreg
Hogy tudsz lesüllyedni ennyire

Az átlagos kényelem mögötted
Divatból kéregetsz
Egy marék apróért
Eladod a büszkeséged

A beállított taraj
A pólón a nagy a betû
"Van egy pár forintod?"
Rohadj meg te tetû

Ha meglátlak kezem ökölbe szorul
Elegem van belõled
Mikor sokadikként jössz velem szembe
Ki a markát nyújtja elõre
Vendég 2005. 01. 19. 18:59
Miért, mitöl igazi egy punk-szám? Írj be 1-2 szöveget, hogy tudjuk, légyszi!
Vendég 2005. 01. 19. 17:06
még szép hogy fontos, ha punk zenéről van szó a szöveg az egyik legfontosabb onnan derül ki hogy a banda valóban punk-e és nem egy alvin szerű szériaszarbanda
Vendég 2005. 01. 18. 23:20
én ismerem ashleyt és brandi is ismeri...és igaza van.....párszor ő is dumált vele és tényleg nagyon buta.....én már ismerem egy ideje, de néha olyanokat mond hogy az már idegtépő!!! bár brandi egy kicsit tényleg túlzásba vitte.....na mindegy...ez van.......egyik tag sem épp a kedvencem.....!!!!
Vendég 2005. 01. 17. 19:23
MÉg azt is észrevette, hogy semmi értelme a Király Linda számnak. Hát akkor mi a probléma? :)
Vendég 2005. 01. 17. 19:22
Szerintem nem írt semmi rosszat az ashley, nem értem mi bajod van vele, nem írt semmi óriási butaságot szerintem. Nem mintha nagyon szimpatizálnék vele, de amit te beírtál, az viszont elég tapló.
Vendég 2005. 01. 17. 13:46
ashley!
TE EGY ÍRRITÁLÓ KIS SZUKA VAGY!!!!!! BASZASD INKÁBB SZÉT A PICSÁTAD TE ROHADT KIS KURVA!!!!! HÁNY ÉVES VAGY BÁZZ....? MAX 14, DE TÖBB NEM LEHETSZ!!!! ILYEN KIS NYOMINGERT MINT TE , ILYET MÉG EURÓPA NEM BASZOTT.......!!!!! ANNYIRA BUTA VAGY......EZ MÁR FÁJ.......!!!
Brandi
Vendég 2005. 01. 12. 17:08
Igen, de nemcsak értelmes dolgot lehet énekelni egy számban, hanem mondjuk dudorászni is lehet-ld. jazz. Nem szól semmiröl, mégis lehet nagyon jó. Az emberi hang másra is jó, nem csak pofázásra, szerintem. Meg vannak számok, amiknek van ugyan szövege és mégis a dallam lesz a meghatározó, vagyis az, ahogyan elénekli. És ha a szövegre figyelsz, az már nem biztos, hogy ugyanannyira tetszik...
Vendég 2005. 01. 12. 16:01
Szerintem fontos, hiszen nem véletlenül énekelik azt, amit. Valami mondanivalója van, amit a hallgatóval oszt meg.
Vendég 2005. 01. 09. 20:37
elöttem író guestnek van igaza,az a szám meg egy nagyrakás szar
Ashley 2005. 01. 09. 18:15
sztem a Call on me igenis jó szám
Vendég 2005. 01. 08. 12:40
Nem mindegy? Van olyan szám, ami a szövegre épít, és van amelyik a dallamra. ennyi. Mindegyiket lehet jól és rosszoul is csinálni. Ha jó, akkor mindegy, hogy melyiken van a hangsúly.
szisszke 2005. 01. 07. 23:10
Hát a szöweg elwileg fontos.. De a sok gügye embernek a minél egyszerűbb szöwegű számok jönnek be.. Mert ugye itt wan az Erik gyerek (a PRYDZéké) kinek bő szókincsét a KAL ON MÍÍ alkotja.. Aztán meg a numa-numa-jéések.. Szówal a kisebbségnek,aki odafigyel a szöwegre is,annak fontos.. A többségnek meg nem,csak lehessen rá rázni a segget.. NA AZ FONTOS!!
Ashley 2004. 12. 30. 11:42
A szövegnek is meg a dallamnak is jónak kell lennie ahoz h. nekem teccen :) so
a szöveg nagyon is FONTOS! :)
pl: van ez a viszonylag új Király Linda szám.. (És mégis) hát juj :) szal a csajnak király:) a hangja meg a dallam is jo de amiket énekel.. birom a magyar kiejtéseit :D ajánlom figyelmébe mindenkinek Király Linda És mégis című számát ,amit magylish nyelven énekel el nekünk :) Hallgassátok meg:
"....arra vágyni, mi rég a miJJénk ...... mit most élünk átCc ...... egy láthatatlan apró jelLL amitől elhiszed hogy GYó (az eredeti szó itt szerintem a "JÓ" akar lenni") úton jáááársz .. egy perc is túl sÓk (a "SOK" szó by Király Linda) .. ki bárki másnál jobban ét (az ért szó kis angolos beütéssel) ..kit el nem hagynék senkiJJJért de kélek (R betü nuku) értsd meg"
szoval: szerintem járjon többet beszédtechnika órákra és oké lesz:) ..hm de most hogy igy eszembe jut: a szövegnek van egyáltalán vmi értelme? :D (a teljes szövegnek)
nah mind1 azér szeressük a Király Lindát szép a hangja !! :))
Kuco 2004. 12. 25. 16:00
Szerintem nagyon fontos, mert ne csak a dallam miatt szeressünk egy számot, hanem annak a számnak legyen vmi értelme, ami meg fog minket!! És ez az értelem NE a dallam legyen, hanem a szöveg, ami igazán elgondolkodtat néhány dologról!!!!
Vendég 2004. 12. 23. 15:51
Szerintem nem fontos a szöveg. A dallam és a zene a lényeg.Vegyük példának az Ozone-t. Nem értem a szöveget, de jó a zenéjük.
Vendég 2004. 11. 06. 16:41
Attól függ, kinek mit jelent a zene. Van aki csak a dallamot, a hangszerelést, ütemet, stb.. figyeli. Ha valaki szöveg szerint is válogatja, az már egy mélyebb dolog. Én is fontosnak találom a szöveget. Bár a nagyobb mondanivalóval rendelkező dalokban sokszor kicsit elvontabb a szöveg a kelleténél, de ha azt mgérted....annál nincs is jobb. Persze az sem jó, ha a zene nagyon ramaty hozzá. Nem a primitívségről beszélek (punk) annak is van szerepe. Inkább a nu-metal bandák és hasonlók. Pl a Staindnek néha szó szerint az van a szövegében amit én régebben leírtam/kigondoltam, a zene meg olyan műanyag, hogy azt lehet hinni, egy agyturkász írta a szöveget. :-/
A Nirvananál alig iserek őszintébb és "líraibb " zenét, a szövege meg néha...hát szóval...kicsit naturalista.
Nekem fontos a szöveg, de van, hogy csak a zene is nagyon sokat mond.
Vendég 2004. 11. 01. 18:27
Én imádom az Emerson Lake and Palmert,szerintem három kibaszott nagy zenész zseni,alap művekkel írták be magukat a zene! /nem csak a rock/ nagykönyvébe.A szövegeik viszont....egyszóval van amikor nem kell a szöveg./nemcsak a zenében.../
Vendég 2004. 10. 30. 20:09
A szöveg? Már hogy ne lenne fontos?!
Niphredil 2004. 06. 22. 0:00
Nagyon fontos! Fontos a kifejező szöveg, ami elgondolkoztat, hogy valami meg maradjon egy számból, legyen utócsengése; meg az is jó tud lenni ha frappáns rímekkel van tele mint TCS (mennyekben/ menjek be).... Olyan bandáknál ahol a zene kicsit primitív borzasztóan fontos szöveg, pl Burzsoá nyugdíjasok, félreértés ne legyen az az egyik kedvencem, de nem aza kifejezetten dallamos dolog. Én pl azt nem szeretem ha egy dalszövegben túl sok az ilyen "általános szó": mint élet, halál, szerelem..... ha valaki akar valamit mondani próbálja meg kifejezni máshogy, mert ezek a szavak szerintem teljesen értelmüket vesztették a sok használattól, sajnos. "Guest"-nek igaza volt, szerintem egy magyar banda nyomja magyarul! Bár evvel föladják a nemzetközi hírnév lehetőségét, de mégis ez az anyanyelvük (általában, tisztelet a kivételnek ( pl Linda Deamon)
Vendég 2004. 02. 26. 0:00
Nagyon fontos a szöveg! Imádom a Xutos e Pontapést (portugál rock) A szövegeik egyszerűen ütnek, annyira mélyek és igazak, azzal együtt, hogy nagyon egyszerűek. Tanuljatok portugálul :-)
http://www.xutos.pt
Vendég 2004. 02. 10. 0:00
A szövegek szerintem is fontosak.Különösen a sztárolt nagyzenekaroké,akiket kisgyerekek amolyan példaképfélének tekintenek(lsd.Slipknot)->nem félreérteni,a Slipknot amúgy nálam is hatalmas kedvenc,csak nem mindíg értek velük egyet.Mondjuk próbálom rugalmasan kezelni a dolgot.Ha a zene kúl(nagyon kúúl) akkor lehet szar a szöveg,attól még meghallgatom.Csak kevesebb átéléssel.Amit nagyon utálok,az a sok angolul nyomuló magyar banda.Egyszerűbb ugye összehozni egy adag zagyvát angolul,mint magyarul elgondolkodtatni az embert.Ezért fut annyira a Csapda(Hajrá tankok)+az Alvinék(szintén).No nem csak a szövegeik miatt persze.Maelstrom kérdésére válaszolva:elég sok bandát hallgatok(csak semmi nyál)így nem tudom mindegyik szövegét,de ha tehetem odafigyelek rájuk,és meglehetősen fontosnak tartom őket már csak az átélés miatt is.+hát attó mjúzik a mjúzik!!Pl.az új METALLICA szövegeivel nem vagyok kielégedve.De erről talán máskor.Most megyek hunyok egyet me r k ez d ek sz ét esn i.
Foglaltnevű 2004. 02. 08. 0:00
Szerintem nagyon fontos az értelmes szöveg. Pl.: Nekem az Evanescence dalszövegei nagyon tetszenek (nem tudok angolul, egy weboldalon le van írva magyarul)
Vendég 2004. 02. 05. 0:00
Hello Maelstrom! sztem ez 1 tök jó kérdés. Én rocker vagyok, s imádom, hogy ez a fajta zene (nagyrészt, legalábbis amit én hallgatok) nem holmi csacskaságokról szól. Jó a szöveg, ha lehet (kell) rajta gondolkozni, vagy át tudod amortizálni a saját életedre. Az Ossian szövegei nagyon jók, főleg az Árnyékból a fénybe c. albumon, de a többi is pazar. Ja és csak úgy mellesleg: a zene is király.
n.e.r.d. 2004. 02. 01. 0:00
fasz
Vendég 2004. 01. 29. 0:00
Kérdezzétek meg Hegyi Gyurit...
Vendég 2004. 01. 29. 0:00
Bluesban az igazság. De nem a magyarban.
Neo 2004. 01. 26. 0:00
Jaja,még jó hogfy fontos nekem az Alvin szövegei teccenek!Na az tényleg olyan hogy fikázz mindenkit politikusokat,hábórút mindent ami rossz!
Vendég 2004. 01. 23. 0:00
Nekem a tankcsapda az életem, és ez főleg a szövegeik miatt van. Egy csomó számuk teljesen olyan, mintha én írtam volna, tükrözik az én gondolataimat.
Vendég 2004. 01. 23. 0:00
Igen! Persze, hogy fontos.
Vendég 2004. 01. 23. 0:00
Persze, hogy fontosak... Nagyon is. Bár van amikor egy zene annyira tetszik, hogy még az unszimpatikus szövegétől is el tudok tekinteni, de tényleg a szöveggel az igazi.
Ha egy zenét sokat hallgatok, biztos, hogy utánanázek, hogy miről szól!
Jay 2004. 01. 21. 0:00
MadMax, én nem azt írtam hogy grindcoret hallgatok, csak azt, hogy néha jó az is. Mondjuk az Anal Cunt az elég bulis egy dolog, de mondjuk az noisecore, de a francot meg erdeklik a müfaji szörszálhasogatások. Hja, és, névtelen Guestnek üzenem, hogy én is kamelom a Quimbyt ... ezt úgy értem, hogy igen, Neked is fontosak a szövegek :) Csak azt tudnám, miért nem iratkoznak fel ezek a GUESTek ? Hmmmm ...
Vendég 2004. 01. 20. 0:00
Ha menekülnél, de nincs hova, van a világűrben egy kis szoba, ahol a bánat súlytalan.
Ez az otthontalanság otthona, benne anyád helyett egy mostoha szeretget únos-úntalan.
Ma éjjel a semmi sem olyan, mint amikor olyan amilyen.
Sétál a hold a háztetőn, zsinóron húzza maga után a szivem.
...óvszer nélkül fogyasztható, biztosnágos konzumzene.
De a nihil nem idilli állapot, csak lustán basznak az állatok
Valahogy azt súgja az ösztönöm, jobb ha magamba költözöm
Vendég 2004. 01. 19. 0:00
nagyon is fontos! a zene (és itt most nem a britney srears stílusra gondolok) a szöveggel együtt fejezi ki igazán, hogy mi is a mondanivalója. én minden kedvencemet el tudnám énekelni, ha az éjszaka kellős közepén felébresztenek, akkor is. :)

malice
Max 2004. 01. 19. 0:00
Te mióta hallgatsz grindcore-t? Na szóval nekem fontos modjuk, a Fear Factory vagy Meshuggah szövegeit érdemes rendesen elolvasni, de Slipknot vagy Pantera szövegeknél már a refrénböl evidens, hogy mirl van szó... A buli zenéknél meg olyan mindegy, meg úgyis megtanulod kívülrl.
Jay 2004. 01. 19. 0:00
Arra lennék kíváncsi (föleg rockerock véleményére, de más is nyugodtan írhat), hogy ki mennyire tartja fontosnak a kedvenc bandái szövegét, illetve hogy ki mennyire fújja kívülröl a szövegeket, teszem azt egy általa kedvelt eggyütteséét. Jólmegaszondtam. Velem pl. volt úgy, h olvastam valahol a szövegeket, kurvára megtetszettek, utánajártam a bandának, és azóta is nagyon komelem. És jó volna ha (bár ez elméletileg baromság), ki-ki leírná, hogy mik a kedvnenc szövegei és kitöl (bár biztos akadna jópár, ezért a teljesség ígéyne nélkül). Szerintem ha csak a zenét hallgatod, és rá se figyelsz a szövegekre, csak félig hallgatsz zenét. Mondjuk az XY grindcore banda szövegei nem feltétlenül fontosak számomra, de azért jó néha olyat is hallgatni. Szóval a mjúzik attól mjúzik, mert mond is valamit a hallgatónak, nemde ? :)

Fórum » DÜHÖNGŐ » Kérdezz-Felelek