Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Fórum » DÜHÖNGŐ » Kérdezz-Felelek

Van értelme halálok sorozata után élni?

létrehozva: 2004. 04. 25.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vendég 2006. 01. 10. 15:54
Én nem vagyok senki helyében, és nem ismerem a személlyes tragédiáitokat de véleményem/nézőpontom az van röviden annyit hogy ÚGY JÓ AZ ÉLET HA NICS VESZTENIVALÓD hisz nincs mitől félni
HA ÉRDEKEL VALAKIT MÉG ÍRHATOK név: DONGU
Maca 2006. 01. 05. 16:07
Még két hónapja sincs hogy elveszítetem egy olyan embert aki a világon a legfontossab volt nekem.Nem tudtuk előre nem rák volt és egyéb nagyon kegyetlen betegség.Elütötte egy auto.Lehet hogy önző vagyok de ez szerintem rosszab mert el sem köszönhettem tőle.És az a legundorítobb benne hogy én reggel el sem búcsúztunk egymástól mert össze vesztünk egy rohadt fésűn.De még sem gondolom úgy hogy a Hugom elvesztése után nem akarok élni.
azóta még jobban ragaszkodom az élethez és azokhoz akiket szeretek.
"Leb die Sekunde"- Mert ha nem vigyázol elpazarlod az értékes pillanatokat!
Vendég 2006. 01. 04. 16:21
Nem az élethez tartozik a halál, hanem a halálhoz az élet. Nem mindegy, hisz aminek eleje van annak vége is...ahol elkezdődik valami annak előbb vagy utóbb pont kerül a végére...ez ellen nem tehetünk semmit, nem kell félni vagy aggódni miatta, csak egyszerűen fogadjuk el és inkább éljünk.
Vendég 2005. 03. 19. 11:06
háát szar az élet gyerekek
sütemény 2005. 03. 19. 10:47
persze hogy van. szal nem azért élünk, mert nem halt megsenki. ez az élet rendje. a halállal mindenki foglalkozik, pontosan azért, mert nem lehet "átélni". akor ennyi erővel azt is lehetne kérdezni, hogy van e értelme szerelembe esni, ha ugyis csalodni fogok. a válasz mindegyik esetben az, hogy persze, mert amig nincs vége, csodálatos! (ez nem hippi szöveg, csak igy gondolom)
Vendég 2005. 01. 08. 21:30
HELLO OK a kedvenceim meg akkkor is ha droggal volt ugye es ha anorexiasak is
Vendég 2004. 09. 25. 0:00
Fiuk lanyok ez egy nagyon jo tema,elet, halal,tulvilag,van vagy nincs?....de az Isten szerelmere miert beszeltek ilyen mocskosul? Van nektek irodalom oratok?Sok jo gondolatotok van ,ketsegtelen!Elofordul szamtalanszor az ember eleteben,hogy karomkodik ha duhos ha tehetetlen de ami ma megy amit tesztek sokan a szep magyar nyelvel az sajnalatos!A temahoz meg annyit hogy en az igazsagot Indiaba keresem pld a Bhagavad Gita as it is ben ,van Magyar forditas is vagy ha Europaban akartok maradni ajanlom a MARTINUS Cosmologyit! Elnezest ha barkit megsertettem,nem az volt a celom! Tekla
Thyrane 2004. 09. 15. 0:00
És ezt honnan tudod?
Vendég 2004. 09. 14. 0:00
Nem a halál ténye a fontos.Egyszerűen mindennek vége van egyszer.És ahoyg megszületünk az olyan természetes dolog hoyg meg is halunk.Ha valkit elvesztünk , akkor eléggé nehéz így felfoni a dolgokat.De ha felfogod hogy annak az egyszerű szónak hogy én, milyen fontos jelentése van, és mi mindent jelent akkor megfogod érteni a halált és azt hogy mi miért történik veled.Mert semmi sem véletlen.Hmmm...Higgyétek el , eaz egyik előző életemben boszi voltam, Úgy a XVII.században.:))))
cimbalmos 2004. 06. 09. 0:00
Yoshi asszem ezt nem velünk kéne megosztanod, sztem nincs köztünk sok psichológus vagy lelkész, annyira tellik mindenkitől h részvét satöbbi
Zsu 2004. 05. 20. 0:00
Van.
Jay 2004. 05. 18. 0:00
Csak az a fasza, hogy mindenki depresszióról meg hasónlókról beszél, amikor szomorúnak vagy nyomorultnak vagy tudom is én milyennek érzi magát. Az a baj gyerekek, hogy sokan talán még életükben nem voltak úgy igazán, bekattanva depressziósak. A depresszió egy betegség, nem pusztán tudatállapot! És az önsajnáltatás sem depresszió még önmagában. Iiiiimádom amikor valaki baszottul okosnak érzi magát, oszt ilyesmire rögtön rávágja a diagnózist, amin egy szakképzett orvos is órákat gondolkodik, hogy "depressziós" !
Ez az egész duma itt meg levezethetö olyasmikre, hogy sokaknak még nem alakult ki teljesen az identitásuk, nem tudják mit akarnak maguktól vagy a világtól, nem találják a helyüket, stb. Sztem erre gondolt Sat, amikor azt írta, hogy "átgondolni miért vagyunk olyanok amilyenek". Csak hát miért ne fikázzák egyesek más, egyébként értelmes véleményét ...
Ha valaki úgy érzi hogy öngyilkos akar lenni (de úgy tényleg, nem önsajnáltatás végett), akkor vagy legyen az, vagy menjen el és kérjen segítséget. Ilyen egyszerü.
Carmen666 2004. 05. 03. 0:00
no comment
Vendég 2004. 05. 01. 0:00
??
Vendég 2004. 04. 30. 0:00
erre most nem tudok mit irni, talán azért is mert ha igy van akkor nagyon bunkón hangzana a reagálásom és azért nem vagyok én annyira rosszindulatú (csak jól titkolom) és ha az van amit én gondolok akkor meg inkább no comment, mert ezzel nem kéne játszadozni....
Niki
Vendég 2004. 04. 30. 0:00
Sajnálattal közlöm hogy lányom nem birta tovább az anyja nélkül és elment.Mielött elment volna kért meg irjak a music.hu ra nevelő apja
satanoz 2004. 04. 30. 0:00
Roberto, sztem igazad van az öngyilkosságot illetöen, én nem nézlek hülyének, sőt jó lenne ha néha feljönnél erre az oldalra.
Egók vagyunk, de erre szükség is van. Nem veszem véresen komolyan az élet dolgot.. ott van a zene, pia stb, ami nemtom hogy a túlvilágban (vagy ami halál után jön) megmarad -e, úgyhogy sztem kár lenne meghalni. De hogy ne nézzetek lelketlennek, vannak hozzám hasonló barátaim, akiket szeretek és fontosabbak sokkal ezeknél.
Suicid beállítottságú emberkéknek üzenem: Sztem a szar hangulatot sok minden szabályozza, nem kell rögtön orvoshoz rohangálni depresszió gyanújával, hanem meg kéne ismerni önmagunkat, és átgondoni miért vagyunk olyanok amilyenek. Lehet ez csak egy pillanatnyi állapot, és nem is olyan szar az élet, csak egyszerüen nincs jobb dolgunk egy kis önsajnálatnál, vagy öngyilkossági gondolatnál. Ha ezután is az orvost választja valaki, vagy hangulatjavítón él, akkor no comment, az tényleg totál kész van, vagy kiutat keres mert nem veszi észre a saját hibáit. Ha valami családi probléma van, akkor meg más a helyzet. Miért is pofázok ilyneket?!
sat
Vendég 2004. 04. 30. 0:00
1ébként milyen ego-k vagyunk, csak magunkról beszélünk, nézzétek csak meg!
Vendég 2004. 04. 30. 0:00
na ez 1 fasza kis forum
én nem vesztettem még el senki fontosat, remélem még addig nem is fogok amíg nem leszek lélekben elég erős. én egy rohadtul pesszimista faszi vagyok, de ez nem magyarázat arra, hogy évekig tartó filozofálás után sem tudtam mást válaszolni a "miért élünk? mi ennek az egésznek az értelme?"kérdésre, mint a gyerekeink. bár nincs gyerekem. ha lenne, saját magamat átnám benne, és mindent megtennék, hogy neki jobb legyen.
azért röhejes. néhány év (tényleg csak néhány) és mindannyian, akik ezt elolvastátok és a barátaitok, a családotok és mindenki akit ismertek meg fog halni. a kutya nem fog ránk emlékezni. miért is? válasz: ti emlékeztek a dédszüleitekre. mi is azok vagyunk/leszünk.
úgyhogy szar ez az egész, mindenki tudja.
ti pedig,akik meg ide beírtok, sajna a normálisnál szarabb életet kaptatok. 16-17 évesen az ember élvezze az életet. csak ugyebár elgondolkodik, hogy miért is élünk, mikor meghal az anyukája vagy más valaki. és erre nem lehet értelmes választ adni.
a pozitív gondolkodásról mit gondolok? -> azok az emberek akiknek sikerül boldogan élniük és nem találkoznak a halál fogalmával, csak hülyének néznek minden ilyen embert. mindenki papolja, hogy túl kell lépni, élvezd az életet. ezzel szemben van akinek nincsenek olyan betonbiztos pontok az életében, mint aki nem gondolkodik a halálról.
példa: aki szerelmes, boldog párkapcsolatban él, szülei, család, barátok, minden rendben, az vajon gondol-e, fél-e a haláltól. nem.
akinek meghaltak a szülei, tinédzser, nincs kialakult világképe, se magához hasonló barátai, az persze hogy befordul.
hát szar ez az egész, senki ne magyarázza, hogy milyen szép az élet, meg hogy mennyi jó dolog van benne. azok a jó dolgok csak néhány embernek adatnak meg.
akik pedig öngyilkosságon gondolkoznak, próbáljanak meg egy kicsit kinyílni, és semmiféleképp ne folytassák az önsajnálatot. spec hülyének fogtok nézni, de szerintem az öngyilkosság a legnagyobb szabadságjog. csak senki nem mer vele élni. mer ugye félünk, hogy mi van odaát, meg hogy mi lesz az ittenekkel. ha viszont már félünk, hogy mi lesz az itteniekkel, akkor ők fontosak az életünkben. várjunk csak... na akkor egy dologgal több amiért élünk: akiket sajnálnánk itthagyni.
bocsika, elgondolkoztam.
Roberto
Vendég 2004. 04. 28. 0:00
Ki tudja.....ő sem mondja meg mert eltünt,de azért ne gondoljunk a legrosszabra.
Vendég 2004. 04. 28. 0:00
bocs,de szerinted az, hogy "van e értelme halálok sorozata után élni?" mit jelent??

Lady D
Vendég 2004. 04. 28. 0:00
De hát nem is irta yoshi hogy meg akar halni!
Vendég 2004. 04. 27. 0:00
Én szerencsésnek mondhatom magam,mert eddig senkit nem veszítettem el a családomból,és teljesen egészséges vagyok..szóval fogalmam sincs róla,milyen érzéselveszteni vkit és még honapok mulva is állandóan belebotlani a cuccaiba meg az emlkekbe..
mégse olyan hú de happy az életem,megvannaka mindennapi problémáim nekem is még ha nem is akkorák mint neked meg Carmennek meg Nikinek..
De semmiért és senkiért nem érdemes meghalnod!!élni kell,amíg lehet,mert úgyis kevés időd van ahoz,h.megtedd az összes dolgot,amit szeretnél..
és fogalmunk sincs róla,h. mi van Odaát,v.hogy egyáltalán van-e Odaát?lehet,h.ami a halálod után vár rád, az még roszabb mint itt lenni!
Szóval kedves Yoshi próbálj meg azokra a dolgokra koncentrálni amiket szeretsz és akkor könyeb lesz elviselni,hogy az anyukád már nincsen veled,mert sose tudhatod,h.ő hol van,lehet h. vhonnan fentről figyel téged,csak azt tudhatod,h. tetszene-e neki amit lát??és biztosan azt mondaná neked,hogy élned kell,és azt szeretné,hogy boldog legyél..

Lady D
Vendég 2004. 04. 26. 0:00
jaja,nekem is sokszor már csak egy gyors orvoson múlt az életem, még fénykoromban mikor én is olyan 16 volt, de aztán rájöttem arra hogy senki nem érdemli meg azzt hogy kinyrjam érte magam... amugy meg anyukád biztos nem örülne neki hogy igy feladod, néha nekem is eszembe jut hogy szegény anyám ha látná hogy mi lett belőlem tuti adna két akkora pofont :)
Niki
Vendég 2004. 04. 26. 0:00
ja ja ja
Vendég 2004. 04. 26. 0:00
Szia Yoshi!Igazán őszintén mondom,h sajnálom a mamád!Most jel pil énis rákos vok!Ahogy Carmen 666 mondaná beletörődtem a sorsomba!de attól függetlenül nagyon sajnállak!és becsüllek,h ezt így elmondtad!Kitartás!
Carmen666 2004. 04. 26. 0:00
Hát végül is igaza van satnak!hányszor akartam én már meghalni fhúú....egy párszor tényleg csak hajszál híján múlott az életem! Bizony,én is elvesztettem már sok család tagomat rákban,sok szar fájdalmat és csalódást okozott az élet pegíd még csak 16 éves vagyok,igen! És nagyon jól tudom hogy az élet egy kibaszás mert még rengeteg csalódás fog érni! És néha egy nagyot köpnék a világba,de ha bele gondolok...igazából az ember se tudja mit akar..... és bocs,de megint vissza jutok ehhez a témához,hogy amikor a cigány discosok megtámadtak már egy párszor azokban a helyzetekben pl ott lett volna az "alkalom" hogy haggyam hogy végezzenek velem,de olyankor az ember fő célja hogy elmeneküljön a halál elöl!Akkor döbbentem rá,hogy sokszor nincs tisztába az ember amikor mondja hogy így akar meghalni stb...de nem kanyarodok így el a témától! sz'al szentem is az életnek nem szabad "szivességet" tenni azzal hogy öngyilkos leszel akármilyan szar is az életed,mert nem baszhatsz így ki magaddal....! Itt van nekem pl most egy ember,aki fontos IGENIS! és sajna márcsak 2% van az életben maradáshoz neki! Felbasz az ideg,hogy szart se tok rajta segíteni,mert már tényleg megvan pecsételve a sorsa! és szar hogy bele kell törődnöm! és erre az emberre felnézek nagyon is!és tudod miért?mert tudja hogy nemsokára meghal,de ennek ellenére is beletörődik a sorsába és megpróbálja az utolsó cseppig kiélvezni az életet ami maradt neki....nagyon kibaszott szar egy érzés. hogysemmit se lehet érte már tenni...de akkor sem szabad feladni! csak ennyi (1 vélemény léci ne ugassatok le) és őszinte részvétem!
Blaze 2004. 04. 26. 0:00
van értelme élni??
ilyen hülyeséget, hát hogyne lenne
(kurvára utálom a negatív embereket)
satanoz 2004. 04. 26. 0:00
Az előző én voltam. Röviden: én nem adnám meg azt az örömöt a világnak h az öngyilkosságommal megszabaduljanak tőlem. Tehát eszem ágában sincs.. és ezt a felfogást kéne követni!
Vendég 2004. 04. 26. 0:00
Yoshi a haláloddal nem oldanál meg semmit! A halál mindig ott van körülöttünk, sz'al ha elveszítesz valakit, inkább azon kéne iparkodj h túltegyed magad rajta, nem egy múltbeli dolgon leragadni, ami megváltoztathatatlan. Egy ideig még lehet hinni a gyógyulásban, és az élet szép dolgaira gondolva elzárkózni az igazság elől, de egy idő után bele lehet fáradni.. sztem ő is feladta a reményt. Az anyád esetleg megoldott vmit a halálával, de te fiatal vagy és ilyenekre gondolnod se kéne. (hát igen, ezt pont én mondom, kemény 17 évem alatt nem sok olyan volt amikor túltengett bennem az élni akarás, de mindegy, ez csak 1 vélemény volt)
satanoz
Max 2004. 04. 26. 0:00
Előbb utóbb mindenkinek meghal mindenkije. A helyedben nem gondolkodnék ilyesmin.
Vendég 2004. 04. 26. 0:00
Szerintem miért ne lehetne"kiteregetni"nincs abban semmi rossz ha valaki kipanaszkodja magábol a fájdalmát.Csak az a baj hogy nem tudni mi ez a halálok sorozata? amd
Vendég 2004. 04. 25. 0:00
most erre tényleg mit lehet irni? részvétem, meg minden, de sztem ha mindenki kiteregetné itt a családi szennyest egyikőnknek se lenne jobb, melékesen megjegyzem hogy nekem is meghalt az anyám, igaz akkor 9 éves voltam és szintén rákban és ha minden igaz én is abban fogok, de azért még nem kéne ennyire feladnod, senkinek se könnyű az élete!
Niki
Vendég 2004. 04. 25. 0:00
Nem értem .....miröl van szo?
Carmen 2004. 04. 25. 0:00
Most erre mit írjak?
Őszinte részvétem... ennyi telik tőlem most
Yoshi 2004. 04. 25. 0:00
Sziasztok! Ez a kérdés, most azért nem voltam ilyen sokáig a fórumon, mert meghalt az anyám, aki nagyon fontos volt, és most rákban meghalt. Na mindegy írjatok!

Fórum » DÜHÖNGŐ » Kérdezz-Felelek